Šalovanie vstupných schodov do domu

Ahoj, chcem sa opýtať ohladom šalovania a betónovania vstupných schodov do domu, schody budú z troch strán(priamo k dverám a zo strán). Spodná platňa(1.schod) bude mať šírku 3metre a hlbku 1,5m, druhá(druhý schod) šírku 2,5metra a hlbku 1,25m a a tretí posledný 2metre a hlbku 1meter. Neviem nájsť niektoho šikovného kto by mi to zašaloval a šalung sám neurobím, na to treba odborníka. Napadá ma ale otázka či by som to nemohol urobiť vo viacerých krokoch: - zašalovať a vyliať spodnú platňu, po pár dňoch zašalovať a zaliať druhú platňu a tak isto potom tretiu, všetko by som samozrejme previazal roxormi, minul by som asi oveľa viac betónu, ale urobil bych to sám. Pre predstavu posielam foto o aké schody sa jedná, dúfam že sa majiteľ fotografie nenahnevá Prípadne keď viete o nejakých fotách na nete so stavbou takýchto schodov, pošlite link. Ďakujem
Odpovedať
foto schodov aké chcem stavať
Odpovedať
Profilova fotka
Treba dobre porozmýšľať a všetko dobre poistiť a urobíš to na jeden sup aj sám. No ak si netrufaš tak dá sa to urobiť aj postupne. Určite tí budú schody lepšie slúžiť ak si ich urobíš sám....istotne aspom ty ten pocit budeš mať... :-D Ja som robil do pivnice schody s DT...pracnost ? No je to bavenica podobná ako salovacka s drevom, no netreba odsalovavat a vyťahovať klince. No nemám foto este v albume. V každom pripade nezabudni pod prvý schod urobiť hlboký základ do nepremrzavej hĺbky, aby tí schody nedvyhol mraz.
Odpovedať
Profilova fotka
Pridal som foto, možno ti to pomôže... http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/o...
Odpovedať
Základy budú do nezámrznej hĺbky, to už mám pripravené. 50cm by som chcel vyliať betónom a nad to už robiť z DTčiek(čiže jeden a pol DTčka bude pod zemou). Ďakujem za každý príspevok a foto
Odpovedať
Ja som to robil presne odvrchu. Spravil som z DT-čiek obvod najvyššieho schoda a zasipal makadamom a zalial pltanu a DT-čka. Potom som zasa spravil to isté s druhým a tretím schodom - na tretí som kopal hlbšie do zeby ( základ). Samozrejme previazané železom!
Odpovedať
Ja by som teda chcel začať spodným schodom i keď som rozmýšlal už predtým nad variantou, ktorú opisuje snoophy. Zároveň by som chcel použiť horný rad šalovacích tvárníc základu ako prvý schod, s tým že by som na hornom rade tvárnic(ktoré už by som samozrejme dal presne do výšky schodu) zrezal vnútornú stenu DTčiek a vlastne by mi tá vonkajšia stena DTčiek poslúžila ako šalung prvej platne(prvého schodu). Niekto tu raz na fóre popisoval, že takto robil základovú platňu, nešaloval doskami ale zrezal jednu stranu DTčiek, ktoré mal už vo výške základovej platne.
Odpovedať
Zajtra by som chcel betónovať prvý schod, chcem sa opýtať kolko potom treba nechať betón zrieť, než na ňom možem zašalovať ďalší schod a zaliať
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@ojmajster Aj ja potrebujem urobiť vchod - schody do domu. A tiež chcem použiť DT-čka, iba neviem či môžem dať dve DT vedľa seba (nemyslím za sebou) pričom jedna rada bude takpovediac jeden schod bude DT aj druhý schod bude mať ako základ DT. Nebude sa mi to oddeľovať? ak horná ploch bude vrstva betónu. Ďakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@anjelstevko pozri do môjho albumu.....možno ti to pomôže.... V každom prípade ja mam do pivnice dosť široké schody -cca 180cm a je tam 3,5 DT v jednom rade a neoddeľujú sa...ja som DT preväzoval železom a celé schody sú ako jeden celok, čo je následne veľká plocha nato aby to niekde podalo.
Odpovedať
@ma890 Prečo to komplikovať tvárnicami. Ak zrežeš vnútornú stranu, tak sa ti to bez šalovania rozíde. Popri tom urobiť šalung na tie schody nie je žiadny problém. Ja by som si pri tom užíval. Budeš mať všetko spolu zviazané, bez problémov položíš armatúru a vnútro vyplníš kameňom, alebo odpadom. Treba sa do toho šalovania len pustiť.
Odpovedať
@viktor811 ďakujem za radu, schody už mám 2 roky hotové
Odpovedať
@ma890 Máš to do budúcna u mňa a myslím, že aj u všetkých čo to budú čítať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ma890 Keď pozerám ten obrázok bližšie vidím, že si to dofušoval. Aj začiatočník by mal vedieť, že medzi schody na ktoré zateká a stenu treba dať hydroizoláciu, keď opomeniem ešte tepelnú izoláciu.
Odpovedať
Keby si aj ten text prečítal, tak by si videl, že to foto tam dávam ako ilustračné(to nie je moj dom) a píšem,že takéto schody idem stavať, hydroizoláciu aj tepelnú izoláciu tam mám.
Odpovedať
@ma890 Rozumný človek ti neuverí. Už si sa prezentoval.
Odpovedať
@viktor811 Ty o čom točíš? Ako som sa prezentoval?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@ma890 ten horny schod je nad izolaciou?? odizoloval si ho od steny ak hej vies mi pvedat ako ?
Odpovedať
@m1stano Na fotke nie su moje schody, ja keď som schody robil na dome už bolo zateplenie
Odpovedať
Pridávam foto
Odpovedať
Profilova fotka
@ma890 @ma890 koľko prosím Vás stojí vyšalovanie týchto schodov?
Odpovedať
@saan robil som to zo šalovacích tvárnic svojpomocne
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?