Rozširujem terasu

Zdravim, máme existujúcu terasu spojenú s domom..chceme si ju rozšíriť do všetkých strán..prosím o nejaké nápady ako to urobiť.. Terasa má normálne základy ako dom a bola vylievana spolu so základovou doskou čiže je prepojená.. Moja predstava je nový ,zakldovy pás dookola, DT, makadam, kari siete a betónovú platňa..aj z toho dôvodu že tam asi bude zastrešenie terasy osadené na DT stlpových tvarniciach..
Odpovedať
@palo152 akurát treba pred i po makadane poriadne užabovať ,aby ti po čase nesadla
Odpovedať
@palo152 Navŕtaj z bokov do pôvodnej terasy diery a daj tam roxory, ktorými spojíš starú a novú časť. Potom aj keď podklad trochu sadne, ten nový betón sa neprepadne nižšie. Švagor takto zväčšoval terasový balkón, ktorý je asi 1,5 metra vo vzduchu - jednoducho zašaloval a pribetónoval k pôvodnej platni nový kus. Ale neviem, koľko roxorových tyčí tam da.
Odpovedať
A do akej hĺbky treba asi robiť základoch pásy na rozšírenie?? Treba tak ako sú základy domu na 1m?? Alebo stačí aj 0,5 keď počítam s tým z v rohoch budúcej terasy budú stĺpy na pergolu?
Odpovedať
@palo152 do nezamrzajúcej hlbky, tá je rôzna podľa oblasti , pôdy, nesmie to dvíhať ľad
Odpovedať
A čo s aktuálnou terasou? Treba gumoasfalt. penetrak, lepenka a STYRODUR? (Ale dať to na celú plochu terasy, alebo iba tak cca 1m od domu? Potom medzi novú terasu a starú terasu makadam a poriadnu zhutniť , kari sieť a vyliať platňu. Ešte niečo??
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?