Renovácia terasy bez zmluvy - mám zaplatiť?

Ahojte, určitá firma nám prerába terasu, nechceli sme veľa vecí, a dostali sme sľub, že dá sa to zvládnuť za 3mesiace. Komunikácia slovom, cenová ponuka mailom, ale bez zmluvy. Začiatok super, potom rôzne "komplikácie", výhovorky, že všetko mešká, komplikácie vo výrobe atd... Neskoršie už prestali normálne komunikovať, nedalo sa im dovolať, na mail nereagovali. Ťahá sa to už 14.mesiac, teraz dostali odo mňa správu, ak terasa nebude do mesiaca hotová, tak nie som ochotná im zaplatiť dohodnutú sumu- vlastne druhú čiastku, lebo zálohu 40% zo sumy už majú. Ak nedokončia prácu do mesiaca, čo si myslíte, ako to môže dopadnúť? Ak im nezaplatím celú sumu, a už ich nepustím na náš pozemok, môže to celé končiť na súde? Bude im stačiť mailová komunikácia, alebo bez zmluvy nedosiahnu nič? Alebo mám byť naďalej trpezlivá, ja už naozaj neviem čo mám robiť.
Odpovedať
@andrea8019 môže ak budú takí, že sa budú chcieť ťahať po súde.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrea8019 pokiaľ vám to nedorobia, tak neplať nikomu nič! a už teraz by som sa možno spojil s nejakým právnikom ako danú situáciu riešiť.
Odpovedať
isto by som im nic nedoplacal pokial to nedokocia. je najvhodnejsie ich asi nejak postrasit a mozno teda cez pravnika, no to sa vam zas o daco predrazi
Odpovedať
Profilova fotka
Na súde to skončiť môže. Lenže teraz v tejto situácii to len tak do mesiaca neurobia, ale treba ich ponaháňať. Aj sa im prípadne vyhroziť. Keď nič iné nezaberie. A uvidíš, ale peniaze určite nevyplácať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?