Rada ohladom terasy

Dobrý deň, rád by som poprosil o radu pri realizácii terasy. Aktuálne vymurované na 2 rady DT so železom a betonovým základom do hĺbky cca 50 cm pod budúci terén. Este pojde makadam a na to cca 10 cm deka a na to finalny poter ked sa bude robit dlazba o hrubke 2-5 cm (spad). Po celom obvode bude schod. Rád by som sa opýtal ako zhotoviť detail pri HS portále: - teraz tam ostalo asi na sirku 20 cm od presklenia hlina. Je nutné ju vybrať a dat tam makadam, alebo ju mozem povazovat za zhutnenu vrstvu? Lebo pri tych oknach so zabou nic moc. Vid. foto. - co s pretrcajucou hydroizolaciou? Vid. foto. - chcem odizolovat od domu styrodurom. Nalepit k preskleniu expanznou penou a zaliat aj vyse styroduru,alebo dat styrodur do vysky tak aby koncil zarovno deky? - aku frakciu makadamu pouzit - treba na vyzretu deku dat aj hydroizolaciu? - davat aj na vonkajsi obvod styrodur na tepelnu izolaciu od terenu? Dakujem velmi pekne za rady..
Odpovedať
@jojkolenka Takéto detaily rieši realizačný projekt. Ak máš len jednoduchý, tak to tam asi nemáš. Ja som to mal v projekte ako je v prílohe. Akurát pri realzácii dali ten styrodur až do výšky povrchu terasovej dosky. Ja som to potom trochu zrezal a zalial betónom asi do hĺbky 3 cm - tak ako to bolo v projekte. Pozri aj môj fotoblog ohľadne terasy.
Odpovedať
@chrobak7 Dakujem. Cast otazky teda vyriesena. Vrstva nad kamenivom 150mm je ZB doska? A vrstva pod kamenivom 830mm je co, hlina? Dik.
Odpovedať
@jojkolenka Áno, to bodkované je kamenivo, šrafované je ŽB doska a pod tým je udupaná hlina. Tých 830 je tam len kvôli tomu, že základy domu sú v tej hĺbke, takže aby pri stavbe vedeli, že ako vysoko dať dosku. Ale terasa sa robila po hrubej stavbe, takže vrch sa prispôsobil podlahe v dome.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?