Prosim radu. Naviezt hlinu ci spravit terasu?

Dobry den, prosim poradte mi. Postavili sme domcek a chceme robit terasu, no nevieme aky postup zvolit. Pozemok sme maly v ,,jame,, tak zaklady isli na 3DT. Medzi vychodom z obyvacky a dvorom je metrovy rozdiel. Urcite chceme navozit vela vela hliny a pozemok dorovnat. Moja otazka je: mozeme tento rok naviezt hlinu, vsetko zarovnat, nechat celu zimu sadnut a buduci rok spravit terasu na ,,novej hline,,? Alebo by sme mali spravit zaklady na terasu teraz pred navezenim hliny? No to by sme museli ist na tie 3DT aby sme sa dostali na uroven domu a to sa mi zda pracne a drahe...no sama neviem ktory postup je spravny. Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@bigsun moj nazor..ak chcete naviest 1m tam kde bude terasa by som nedal cistu zeminu ,ale da sa zohnat taka sut z kamenou... aspon tam to dajte...bude to ovela lepsie podlozie ako hlina... mozno keby tam ten meter hliny by bol par rokov,ale rok je podla mna malo..mohlo by to sadnut aj s tou terasou.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež sme niečo také riešili, ale s malým rozdielom. My sme terasu urobili hneď so základmi domu, potom sme ju o rok zväčšovali. Navozila sa zemina, cez zimu sadla, ale viac ti napovedia moje albumy. http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi... tu uvidíš prvú časť stavby a http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi... tu uvidíš postup zväčšenia terasy
Odpovedať
@bigsun Kym z 1m navazaniny bude rostly stabilny teren, vy aj zabudnete, ze ste chceli robit terasu. Este tento rok vybetonovat zaklady na terasu + DTcka do potrebnej vysky na sucasnom terene, stacia plytke zaklady, pretoze novy teren ich neskor utopi do hlbky, cize budu v nezamrznej hlbke. Potom navozit.
Odpovedať
@richard71 toho sa bojim najviac, ze spravime terasu a potom nam to este sadne, alebo popraska dlazbu..lebo vobec nemam predstavu ako dlho sada hlina a o kolko cm moze sadnut...
Odpovedať
Zaujalo ma toto od WPC Dosky. Co si o tom myslite? Ci radsej cele vybetonovat?
Odpovedať
@bigsun Ani jedno, ani druhe. Pozri moj album Terasa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?