Pristresok pre auto

Profilova fotka
Ahojte, vie mi niekto poradit ci mozem pouzit ako nosne hranoly 12x12cm 6x na stlpy a taktiez horne hranoly na stlpoch a krokvy o rozmere 8x12 z rozponom 5m, celkova dlzka 7m na strechu chcem dat latovanie 3x5, podstresnu foliu, kontralaty 3x5 a plech blachotrapez retro panel 25. dakujem za odpoved
Odpovedať
To ti spadne v zime, ides setrit na nespravnom mieste.
Odpovedať
Profilova fotka
NIE NEMOZES! Ale pekne si to nakreslil :-)
Odpovedať
@psychx Spadnúť by to nemalo, ale prehne sa to pod snehom nepekne určite. Je to otázka skôr na statika, ale osobne by som dal na ten rozpon krokvy 8x16 a dal by som ich 50-60 cm od seba. Ja mám tiež 6 nôh v rozmere 5x5 m, ale radšej som dal strechu v tvare ihlana, aby sa mi to neprehýbalo. Skús porozmýšľať, či by nebolo vhodnejšie použiť priehradové nosníky so sklonom na jednu stranu, tie sa neprehnú určite
Odpovedať
@psychx na sirku 5 m ti vojdu 2 auta?
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx plan neni setrit ale ide o to aby to nebolo zvytocne vysoke. ked by bolo treba vyssie tak dam vyssie len nechcem ist na vyssej strane na viac ako 2,5m @tarbavalaba dik, snazil som sa. @jakino aj nad tym som rozmyslal ale opat vyska, zavzoval som aj moznos davat 2 naseba a srobovat ich dokopy, tak snehu tu moc neni. som okolie piestan @dominik_boksansky tak ano mali by sa =) prija by som aj 6m ale opat absolvovat stavebne sa mi moc nepaci, a aktualne to je otvorene bez strechy a stlpov tak ked som tam postavil zabrany tak to bolo v pohode a brana ma 4,5m a vojdu sa obe, mame sice aktualne len punto a fabiu ale tam je to ok.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked najvyssia 2.5metra tak najnizsia kolko ?? Dva metre?? Ked sa ti zadari a kupis SUV tak ti to bude antenky laamat alebo ked kupis MPV tak sa nezmestis :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr hej taky je plan. ake tak vyssie auto moze parkovat na tej vyssej casti =)
Odpovedať
"Pomurnice"aspon 12 x 20. Kukni tabulky zatazenia...25cm mokreho snehu ma asi 200- 250kg na m2. 200x 25m2= 5ton.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasko007 kde sa prosím daju také tabuľky pozrieť? Ďakujem
Odpovedať
@psychx 8x12 ? pri tomto sklone a rozpone ti krokvy prehne pod vlastnou vahou, ani nemusis cakat na sneh... pomurnicu by som dal tiez vyssiu. V kazdom pripade tieto veci konzultuj so statikom.
Odpovedať
Profilova fotka
@psychx kukni môj album...staval som niečo podobné,ale hranoly som mal dva krát väčšie ako popisuješ. Stojky 25x25 ,,pomúrnice" 25x20 2ks na sebe.
Odpovedať
@tomasko007 take pomurnice nemam ani ja na dome, strechar tam dal 8x20 povodne boli 10x18 avsak mam iny sklon.. inak co tak, ciste teoreticky, dat tae tie pomocne / podporne stlpiky na oba konce toho 5m rozponu? (pre predstavu, tie ktore su v uhle cca 45stupnov a kotvene z tej vodorovnej pomurnice na tie zvysle stlpiky) znizi sa rozpon o 50cm x 2, cize rozpon by bol uz len 4metre... nepomohlo by to ? @poliacik321 - a neprehlo sa to zatial vobec?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@poliacik321 len tie stojky si mohol na patkach zdvihnut nad uroven dlazby... voda im da po krku, hlavne tej rohovej
Odpovedať
@psychx Ako mas moju pochvalu za nakres, si to riadne dobre nakreslil ale zvolil by som ine materialy, aby ti to fakt po case nezletelo na zem a budes mat viacej skody. V tychto veciach sa neoplati setrit. Radsej pristresok sprav z kvalitnejsich materialov a budes mat do konca zivota pokoj
Odpovedať
@psychx Tiež nechápem načo je tam fólia a celkovo skladba" latovanie 3x5, podstresnu foliu, kontralaty 3x5 a plech blachotrapez"..., buď je tam niečo naviac, alebo niečo chýba.
Odpovedať
Profilova fotka
ted som si vsimol ze mi vypadlo ze som to chcel robit z kvh z textu neviem ci to teda zavazi alebo nie. @zdennicio a ake materialy, ci len hrubsie? je mi jasne ze sa neoplati len nehccem pred domom obrovsku opachu @poliacik321 hej tvoj som pozeral uz davnejsie. tie hrubky pocital statik lebo mi to pride az extrem aspon ta predna pomurnica. @tomasko007 kde by som nasiel tie tabulky
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 foliu tam chcem kvoli kondenzovaniu vodu na plechu aby to nekvapkalo dole.kvoli nicomu inemu.,
Odpovedať
@psychx Tak ked tento material, ktory si napisal tak jednoznacne hrubsi. Aspon take, ako ti tu chlapi radia. Hej, hej chapem, ze nechces velku opachu pred domov. Ale da sa vsetko spravit tak, aby nebola opacha a aby tam ani nehrozilo ze po urcitom case prispesok spadne dole
Odpovedať
@psychx Súhlasil by som s takouto skladbou strechy: krokvy, plný záklop,fólia, kontralaty, laty a plech, alebo len laty a plech. Laty a plech, to by bolo dobre vetrané (možno v jeseni by sa tam mohla nejaká vlhkosť aj zraziť), ale skôr by prehrievalo priestor pod prístreškom.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte.Velka prosba, potreboval by som aj ja poradiť od skúsenejších vo fachu. Budujem terasu napojenu na dom. Podlaha je na stĺpoch z tvarnic 40x40. Čo potrebujem poradiť je opíšem: výška terasy bude okolo 220cm z hranolov 100x100 na dĺzke 6m budú 3 po rohoch a v strede jeden. Na nich bude pomurnica 120x100 zavetrená. Na protiľahlej stene bude hranol 100x100 alebo 120x100 uchytený na zavitovych tyciach. Sklon strechy vychádza 10stupnou a bude z lexanu. Poradiť potrebujem rozmery krokiev ktoré budú spájať hranol na stene z pomurnicou na stojkach šírka terasy je 4m tak krokvy budú dlhšie . Ďakujem
Odpovedať
@dusantt ale na dome ich mas po celej dlzke na venci
Odpovedať
@psychx Podstrešnú fóliu môžeš nahradiť antikondenzačnou textíliou, nalepenou na spodnej strane plechu. Ja ju mám na trapézovom plechu od Maslena a je to paráda. Vôbec na spodku viditeľne nekondenzuje voda a pohľadovo to vyzerá lepšie ako napnutá fólia (ak tam nebude podbitie)
Odpovedať
@psychx ja ked som tak planoval, tak 2,5m na auto sa mi zdalo malo. Takuto sirku maju park. miesta v obchodakoch - v extremnych pripadoch len 2,25m. Optimalna minimalna sirka mi prisla 3 m. Autom vojdes, len pri otvarani dveri uz to nie je moc komfortne. Nehovoriac ak potrebujes cosi nalozit / vylozit... Ak mas priestor odporucam tie 3 m a o to viac ak v buducnosti chces parkovat nejake vacsie SUV, pripadne kombi.
Odpovedať
Profilova fotka
@psychx ono ber,že som na Liptove,kde vie cez noc napadnúť aj 0,5 m snehu. A chcel som rozpon 6 bm bez stredovej podpery.
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield ono boli vyššie,akurát pri pokládke podlahy som prišiel neskoro dozrieť 😊 , ale je to poziešené. Spodok hranola sa nedotýka zeme. Je tak akurát lôžko s kameňmi (nie kamienkamy) a hranol končí tesne nad nimi. Z foto to nie je dobre vidieť ale je to poriešené.
Odpovedať
@psychx http://www.snihnastrese.cz/normove-za...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Fotovoltaicky pristresok nechces ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Pristresok na auta z jokloviny na sirku prednej strany 7,2 m bez stredneho stlpika aky jokel pouzit aby sa to neprehlo?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
toto by aj mna zaujimalo - tiez tych cca 720~730cm bez stredoveho stlpika
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?