Prekrytie terasy s malou stratou svetla

Ahojte, riesim prave prekrytie terasy (rozmer cca 4x7m). Na terasu je vychod z obyvacej izby. Povodne sme chceli terasu prekryt celu, ale uvedomili sme si, ze strata svetla v obyvacke ktora takymto prestresenim vznikne bude dost velka. Terasu ale potrebujeme prekryt celorocne (nie len nejakou markizou), pretoze vedla terasy rastu dva ihlicnany z ktorych opadava ihlicie velmi ochotne a dostava sa do spar ktore su v terase (ta je z twinsonu). Zaroven je dalsia podmienka, aby sa dalo na striesku terasy vyjst, pretoze sa potrebujeme dostat k oknam na 1 poschodi. Chcel by som vas poprosit o rady, co by bolo v takejto situacii mozne pouzit (ak by to bolo mozne, rad by som sa vyhol lexanu ..) Dakujem !
Odpovedať
@petrrr Sklolaminat alebo sklo. To prve vrzga a druhe je nasobne drahsie. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@petrrr Vyberať budeš medzi väčším a menším zlom. Ak to prekryješ škridlou, plechom... apod. - budeš mať tmu. Ak to prekryješ jednoducho sklom (resp. sklolaminátom), počas letných horúčav tam nevydržíte. A ak to mám mať ešte parameter, aby si po tom mohol chodiť - tak to si neviem predstaviť tú cenu. No čo ščúl...(?) V Senci to mala 1 baba urobené so železnou konštrukciou a sklom. V lete na to sklo rozprestierala také tie trstinové rohože.... ]-( ]-( ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
no tak myslim ze toto si si dal paradnu bojovu ulohu. A hlavne mam pocit, z toho co potrebujes aby to prekrytie vsetko splnalo, tak asi mas neobmedzeny rozpocet, ci? :) toto veru lacna zalezitost nebude. A je to hop alebo trop.. kazde ma svoje pre aj proti.
Odpovedať
Moj nazor sprav to ako pergolu ktoru opries o stavbu so spadom strechy od stavby, nosne hranoly pod krytinou ti rozdelia strechu na viac polí podla svetlosti ktoru chces dosiahnut pouzi priesvitny sklolaminat a ostatne polia vypln podla svojho vkusu- skridla, sindel, plech
Odpovedať
@andy8182 presne nad takym niecim rozmyslam do zalohy .. ale mozno niekto riesil nieco podobne, tak som si prisiel po radu :) Este je v hre aj ista forma zaluzioveho systemu, kedy sa budu dat jednotlive lamely sklopit do roviny. Len toto riesenie uz je trochu mimo ceny ..
Odpovedať
Riesime ten isty problem. Bungalov do L-ka, terasa je na JZ a je nakreslena cela prestresena. Zatial sme nenasli riesenie ktore by vyzeralo dobre a nestalo kopec penazi. Zatial najschodnejsia alternativa sa mi zda zalozit tam rad neotvaravych stresnych okien alebo len tabul skla. Najradsej by som to mala cele presvetlene. Ak by niekto vedel poradit rozumne riesenie budem velmi vdacna.
Odpovedať

Odpovedať
Ahoj, riesili sme nieco podobne, nie terasu, ale pristresok pre auto, bicykle a pod. Dlho sme skumali a zvazovali, pretoze je tiez nad oknami a takisto sme chceli aby uberal co najmenej svetla. Najprv sme si planovali postavit pristresok svojpomocne, ale kedze sme sa napokon rozhodli pre skleneny objednali sme si na to firmu. Mame 1cm hrube, lepene sklo, ktore vraj udrzi 100kg, jednoznacne po nom chlapi chodili, ked to montovali. Konstrukcia je kovova, piliere su zabetonovane v zemi. Rozmery 9x3m. Cena samozrejme vysoka. Prave kvoli cene sme dlho vahali, ale teraz sme velmi radi, ze sme sa tak rozhodli a uz treti rok sa z teho tesime. 8-)
Odpovedať
@zejana prosím ťa daj cenu,dík.
Odpovedať
@matorado To prve vrzga len vtedy, ak to montuje nejaký fušer a nedodrží jednoduchý technologický postup :)
Odpovedať
@marta2610 cez 10.000 € :-S
Odpovedať
@zejana cez 10tis je vela, tolko do toho nechcem investovat. Navyse, ked sa do toho skla oprie slnko, musi byt pod nim ako v pekle. O tom ze ho treba pravidelne umyvat zvrchu ani nehovorim :(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petrrr ulne s tebou suhlasim, cena je brutalna, ale mozno na slov.to bude lacnejsie (my sme v zahranici, ale aj tu je to riadne Vela penazi). My tam nemame v lete az tak horuco, nemame to do L, ide rovno okolo domu a je tam aj dost tien. Co sa tyka umyvania, len to vystriekame wapkou :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?