Pomoc s riešením terasy

Ahojte poraďáci, chystám sa pristavať k domu terasu. rozmer terasy bude cca 4,2 x 3,5 metra v časti terasy pri dome bude vonkajší vchod do pivnice šírka 1 m. Ako vidno na foto terasa bude postavená na starej 40 ročnej betónovej platni o hrúbke 10 až 14 cm ( platňa bez výstuže - betón naliaty na kamene ) a bude vyvýšená do výšky dvier o 80 až 90 cm. Ešte neviem aký druh materiálu vybere manželka na obloženie - mrazuvzdorný keramický obklad, betónové platne, ... Zatiaľ som uvažoval takto: 1. vyrovnať starú platňu na miestach kde budú DT betón + roxory, vymurovať po obvode a cez stredy DT tvárnicami + roxory, podšalovať, betónová platňa 10 - 12 cm + kari sieť + nechať miesto na dlažbu 2. vyrovnať starú platňu na miestach kde budú DT betón + roxory, vymurovať po obvode DT tvárnicami + roxory, vyplniť zeminou, betónová platňa 10 - 12 cm + kari sieť + nechať miesto na dlažbu betónová platňa bude zasahovať čiastočne nad vstup do pivnice - zároveň s kuchynským oknom. Ktorú variantu mi odporučujete ? Alebo poraďte prosím iné riešenia, privítam každú radu resp. návrh.
Odpovedať
@dark32 my to máme dispozične rovnako ako ty, tiež sa dodatočne vybúraval východ z pivnice pod balkónovými dverami s oknom. Ja som v tom dome vtedy ešte nebýval. Tam kde máš tú platňu spravili do zeme ešte dve vonkajšie, ani čiastočne nevykurované pivnice. Jednu na ovocie a druhú na zeleninu. Je to fakt dobrá vec. Betónový strop pivnice tvorí podahu terasy. Na terase je mrazuvzdorná dlažba a je celá prestrešená škridlovou strechou. Jedna vec je ale spravená zle. Podlaha terasy je pribetónovaná o platňu domu, čo je po zateplení domu najväčší tepelný most, aký tam máme. Ak by si podlahu terasy chcel nejako kotviť do domu, daj si medzi betóny aspoň 10 cm styroduru. Keď v prvú zimu po zateplení začalo mrznúť, požičal som si termokameru a skoro ma je.lo, keď som videl, koľko tepla tadiaľ uniká :-(
Odpovedať
@jakino terasu nechcem ukotviť k domu, chcem ju mat samonosnú. Dom neplánujem tak skoro zateplovať - nie sú na to financie, medzi terasou a domom som plánoval ako píšeš Ty, dať niečo obdobné. nemáš nahodou dake foto ako si to riešil ?
Odpovedať
@dark32 Fotku čoho potrebuješ? Odfotím večer čo chceš
Odpovedať
@jakino tvoje riešenie terasy a ma zaujali aj tie pivničky pod tou terasou
Odpovedať
@dark32 poslal som ti nejaké fotky do správy
Odpovedať
@jakino mohol by si aj mne poslat nejake fotky lebo aj ja taketo nieco teras budem riesit a robit.diky
Odpovedať
som na rozpakoch zavolal si si 2 nezávislých murárov a tý mali rôzne názory na to či mi stará betónová platňa (o hrúbke 10 až 14 cm - platňa bez výstuže - betón naliaty na kamene kamene cca 15-20 cm) udrží navrhnutú terasu (vyrovnanie starej platni po obvode na šírku 20ky tvárnice na výšku 17 až 30 cm (beton v tom po 2 ks 10-12 mm roxory) + 2 rady TD20 - 50 cm v tom roxory 10 vodorovne aj zvisle + 10 až 16 cm betonová platňa s kari sietou 100 x 100 x 4 mm + obklad. Jeden vravel že v pohode a druhý, že je to na starú platňu veľká váha a že može usadať. Vie mi niekto pomôcť ?ktorému mám veriť ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?