Pec na pizzu - kúpa hotovej alebo stavba?

Má niekto doma pizza pec, chcel by som si ju kupiť/postaviť do altánku, rozmýšľam nad Tuma pecami z monoblokov alebo si dať postaviť nakomplet zo samotiek. Má niekto také niečo doma, vedel by poradiť majstrov, prípadne povedať cenu. Ďakujem
Odpovedať
1
2
pec na pizzu mame postavenu na terase. staval ju peciar z cechu kachliarov p.Hulla - mozem odporucit. je postavena podla tohto navodu: http://www.fornobravo.com/pompeii_ove... . vnutorny priemer sme zvolili 100cm. celkova cena bola cca 1200 eur.
Odpovedať
Veľmi pekná, mohol by som ťa ešte poprosiť približný vonkajší rozmer? Tá cena je aj vrátane podstavca, teda ako vidim alebo iba za samotnú pec?
Odpovedať
priblizny rozmer podstavca je 150cm x 180cm. vnutorny priemer pece je 100cm, hrubka stien je cca 25cm. vysku presne neviem, cca 70cm. ak pozries navod na linke co som poslal vsetko tam je. islo sa presne podla neho ;) cena je vratane podstavca, ale ten som sam. peciar spravil pec spolu s kominom. stavba mu trvala 5 dni. dvierka na pec mam spravene z nerezoveho plechu. original liatinove dvierka zacinali v case stavby na 250 eur. na odporucanie peciara sme dali najjednoduchsi potravinarsky teplomer za 7 eur, ktory je polozeny na podlahe peci. teplomery zabudovane priamo vo dvierkach nie su velmi smerodajne, pretoze pri kureni plamen slaha popri dvierkach az do komina. cize realna teplota v peci je ina ako teplota podla teplomera, ktoreho olizuje plamen.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Čau! Celkom pekná práca, jednoducho paráda. aj tá cena je celkom fajn. Môžeš poslať kontakt na toho peciara prosím Ťa? Radi by sme si dali niečo podobné postaviť doma na terase. díky Peter
Odpovedať
Profilova fotka
@peterkozanek nemyslím si, že len celkom fajn. Na takúto pec je to podľa mňa skvelá cena. Známy si dal robiť a vyšlo ho to raz toľko. Ale tak doplatil na to, že si to nedal viacerým naceniť.
Odpovedať
@peterkozanek pec robil kachliar p.Dusan Hulla - http://www.dhulla.com/ s pracou aj jednanim som bol spokojny. odporucam kontaktovat kachliara z Vasho okolia tu http://www.cech-kachliarov.sk/clenovi... alebo tu http://www.cechkachliarov.sk/zoznam-k.... kazdy seriozny majster nema problem dat vam jeho referencie a kontakt na ludi, ktorym nieco robil.
Odpovedať
Profilova fotka
@kostyn to je chyba ktoru robi vacsina ludi. Aj ja som ju robil, ale uz nastastie som sa poucil. Je lepsie si urobit prehlad kde co kolko stoji a kolko si niektori daju za pracu zaplatit. Ked si to clovek porovna tak si vie aspon urobit taky zdravy usudok :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Pec je pekná,ale mohutná a drahá. My sme si kúpili ,,celoročnú" elektrickú pec na pizzu http://pece-na-pizzu.heureka.sk/ferra... a nevieme sa dojesť. Celá rodina je pizzová :-p :-p :-p ale pizza,ktorú sme robili na plechu sa nedá vôbec porovnať s touto z pece pri rovnakom recepte na cesto. Rúra dokáže nahriať na teplotu 220*C a táto pec na 410*C,čo je podstatný rozdiel v tom,že pizza(cesto) nie je nechcem napísať presušená ale neviem nájsť vhodné slovo.Tie kamenné dosky perfektne za 4-5min.upečú pizzu a neprepečú.
Odpovedať
Profilova fotka
@hora111 elektricka pec fajn, ale aj tak podla mna sa to nevyrovna klasickej pizzy na dreve, to je predsa len o niecom inom, aj ked jasne ze doma aj takato staci :-)
Odpovedať
ja Vám neviem, jasne že od majstra je pec oveľa krajšie, tá hore je fakt nádherná, klobúk dole. Ale dať 1200€ na pec, ktorú použijem pár krát sa mi zdá troch veľa. Moja investícia cca 150€, mám v tom kozub a pec na jednu pizzu, nie je to ešte úplne dokončené, ale pre predstavu pripájam obrázok. Nie je to zázrak, ale hádam mi to pizzu vyrobí a mne to bude bohato postačovať.
Odpovedať
Profilova fotka
A čo tak takéto niečo mobilné: http://www.thorma.sk/gril/vulcano-3-p...
Odpovedať
@igor20030 Pekna pec. Len by si si mal dlazbu pokosit :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Jop ta pec je pěkná. Bylo těžké ji postavit? Já se například chci pokusit stavět pec podle tohoto návod: http://www.menhouse.cz/jak-postavit-p..., akorát nevím, jestli je to důvěryhodný plán. Co si myslíte??
Odpovedať
mate niekto nieco taketo ? https://pece-na-pizzu.heureka.sk/onec... rozmyslal som nad nejakou pizza pecou ale nejedavame to tak casto aby som investoval viac ako 200€
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@igor20030 Zdravim. Mam otazku. Kolko vam vydrzi teplota v peci po uplnom rozkureni? Dakujem pekne
Odpovedať
za "uplne rozkurenie" sa zvykne povazovat stav, ked strop peci je svetly co signalizuje, ze tehly su naakumulovane teplom. vykurenie pece trva vacsinou 1,5hod. pri peceni pizze sa kuri neustale. pri peceni chleba, masa atd. sa pahreba vybera. ako som pisal kurim vacsinou 1,5 hodiny. potom je v peci cca 300C (asi aj viac, ale teplomer mame len do 300 :D ) prvu pecieme pizzu. po vybrati pahreby nechame vychladnut na cca 250C a upecieme par bochnikov chleba. potom sa da este piect maso a nakoniec susit paprika, jablka, slivky. akurat dnes sme piekli. kurilo sa od 12:30 do druhej poobede. potom 11ks pizz. o 17:00 isiel do pece chleba pricom teplota v peci bola 240C. zvycajne na druhy den na obed zvykne byt este okolo 150C. dost zalezi od vonkajsej teploty. ak nezabudnem zajtra pozriem a dam vediet.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Na zaklade tejto diskusie som aj ja kontaktoval pana Dusan Hula. Robil som si viacero ponuk a od neho bola najvyhodnejsia. Cele mu to trvalo 10dni ale aj dost prsalo tak sa to kus nariahlo. Ubytovanie som mu zabezpecil u nas v dedine. Mozwm iba odporucat. Poctiva kvalitna praca a precizna robotka. Este aj kominovy prieduch v peci si narezal a pozvaral sam. Kupil som mu 3plech a kebyze to mam kupovat ani neviem kolko by som za to zaplatil. Mna vysla robota na 1300e s tym ze material som si nakupil sam.Tehly a samotky cez bazos cize aj tam som co to usetril. Este ju vysusam ale uz sa neviem dockat prvej pizze. Kompletne ma to vyslo na zhruba 3000. Nie je to malo ale tu v okoly BA po mne chceli aj 10tis...
Odpovedať
Pec na pizzu sa da spravit z kazdeho dobreho grilu bud kupenim hotoveho riesenia, alebo svojmopocne ;-) Princip je uplne jednoduchy. https://www.kettlepizza.com/
Odpovedať
Ano ale v takom mozete piect len pizzu. Ale v mojom mozem upliect aj 20kg prasiatko a v podstate vsetko co mi vlezie cez otvor. Mne to veru plne nahradi moju el. trubu a v lete je to neporovnatelne ked si nemusim zapinat trubu v dome, ale si mozem vsetko upliect vonvu v peci
Odpovedať
@miroman nechcem ti brat iluzie ale prasa sa nepecie v takejto peci. Na to potrebujes pec alebo gril s nepriamym ohrevom. Tam upecies akurat tak chleba :-)
Odpovedať
@rkorba ...zdravim...mam nieco podobne...,vlastna vyroba a upiekol som v nej 16kg brav.kolien....chystam sa aj na mliecne prasiatko...,urcite to piecka zvladne....
Odpovedať
@heliator da sa letiet i na mesiac, takze ked ti tam hori ohen upecies, ale pec na pizzu je pec na pizzu 8-) mliecne prasiatko je ako 2 vacsie kolena :-)
Odpovedať
@rkorba ....prve foto je pripavene ohnisko na pizzu...maso peciem vylucne bez pahreby.... ...nezabudaj na akumulacnu schopnost 650 kg samotu....takze makke salave teplo....,a to masko, jedna basen.....takze da sa...
Odpovedať
@heliator Prasa v peci na pizzu? To tak akurat udusiť vo vlastnej štave. Prasa sa musi točiť na ražni, potierať pivom a počas grilovania postupne orezavať a zapijať domacou.
Odpovedať
@ruren ....to si si pomylil s bykom.... :-) ....je to pec aj na maso....dobru chut...
Odpovedať
@ruren vystihol! Takto jak si to popísal tak to chodí, aspoň keď my si robíme v rodine takéto akcošky :-D
Odpovedať
@petino4 Napriklad tak.
Odpovedať
@ruren @petino4 ale on tam nechcel piect prasiatko, ale morcacie prasiatko :-D
Odpovedať
@heliator Myslíš že na tej fotke je býk?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?