Oprava odflaknutej terasy.

Dobrý deň potrebujem pomôcť.máme terasu ktorú postavil Predchádzajúci majiteľ.podlaha je betónová kde je dlažba steny sú trámy na nich osb dosky. Keď prší spodkom nám tečie dnu voda.strecha je riešená tak že je komplet zalatovana A na nej poplastovana krytina.problém je V tom že okolo steny to preteká dnu. Ako to poopravovat zajtra viem dať aj foto.
Odpovedať

Odpovedať
S tých foto nie je vidieť ani na tú strechu :) Začal by som od vrchu a zaizoloval miesta, kde sa strecha opiera o fasádu ... Lacnejší spôsob je nájsť dostatočne širokú asfaltovú pásku, ktorá sa nalepí tzv. do L ka, kde jedna strana je nalepená na fasáde a jedna na krytine ... Troška elegantnejší spôsob je, ak to spraví klampiar presne namieru z plechu ... Ak bude strecha vyriešená, išiel by som ďalej ... Z tvojho popisu vôbec nie je jasné, kade to zateká "spodkom" ...
Odpovedať
Pofotim to A tak to budeme riešiť ďalej. Zatiaľ ďakujem
Odpovedať
dali vam tam pani odbornici bocne lemovanie na krytinu ktore sa dava ku muru .Ak nie tak problem je v tom ;-)
Odpovedať
No.bohužiaľ nedali.
Odpovedať
Strecha sa už rieši idem tam plech V tvare L. Pokračujeme stenami. Do treniny bola osb doska zvyšok Lexa.horúco strašne plus zateká.Lexan preeč namiesto neho osb.otázka na vás môže ísť na osb dosku sieťka lepidlo alebo má ísť aj polystyrén?
Odpovedať

Odpovedať
Môže na osb dosku ísť rovno sieťka A lepidlo alebo polystyrén A tak sieťka lepidlo?
Odpovedať
Okno preložené lexan preč namiesto neho osb hore položený plech.
Odpovedať
Čo urobím zo zatekanim spodom
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 pouzi sillikon
Odpovedať
Článok sa načítava...
No to má nenapadlo... Skôr som myslel nejaký pás okrasných obkladaciek
Odpovedať
Na spodok by si mohol tak isto ako na strechu pouzit plech v tvare Z napriklad alebo silikon. Permanentne riesenie by bolo cele to oblozit styrodurom/poly tak, aby stena precnievala a voda odkvapavala na zem. Inak chcem povedat, ze predchadzajuci majitel to dobre odflakol
Odpovedať
Polystyrén som dával už ja...no nedokončil to. Na ten polystyrén dať styrodur aby išiel až na zem ako vycnuvajuci múrik?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@snapshot pomozte mi stym zatekanim
Odpovedať
@fugas20 a robil ste pred rokom oplechovanie soklu? Ak nie, tak to urobte.
Odpovedať
To z-tko?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Tak terasa je konečne ukončená z vonku 😅 Terasa idem riešiť interiér ci dat na osb sadrokartón alebo primurovku z ytong co poradíte?
Odpovedať
To nieje terasa to je dalsia obytna miestnost 🙂 terasu vidim az tam na kamienkoch kde su stolicky a stolik 🙂 Nakoniec to vcelku dobre “lepite” dokopy, prve fotky to bol vcelku hnus 🙂
Odpovedať
@turbot no tak som to kúpil ako to je na prvých fotkách. Tak snažil som sa to dat nejako "dokopy"
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
No dobrodružstvo pokracuje🤣🤷‍♂️ Je čas dokončiť to aj zvnútra. Momentálne tam mam osb dosku ktorú by trebalo namaľovať do jednej celosti ale je to maľované syntetikou. Môj plán je obmurovka 50mm ytong alebo polystyren alebo sdk vylučujem kvôli otrasom od cesty a kompletnej drevenej konštrukcií. Co by z toho bolo najlepšie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?