Obrubniky na terasu

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa spytat na skladbu podlahy terasy kde pojde zamkova dlazba cca 4cm ako docasne riesenie pokial sa nezastresi. Teren som vyspadoval smerom od domu a teraz by som chcel osadzat obrubniky. Avsak obrubniky su vysoke len 20cm a ja mam teren mimo terasy vysoky zhruba 35-40cm. Ako musim postupovat? napadlo ma podsypat ich jemnym strkom a potom "pribodovat" s betonom? alebo ako sa to robi? Ako dvihnut obrubniky vyssie? Dakujem pekne.
Odpovedať
@petko_sonka jemnym asi nepodsypete 20cm, treba si zohnat nejake vacsie kusy betonu, urcite sa niekto na okoli rad takeho niecoho zbavi. PS nechajte to na niekoho, kto to uz robil, aby sa vam to po nejakom case nerozpadlo. Ten uz bude vediet co a ako a ake frakcie ma pouzit.
Odpovedať
@petko_sonka Naco si tak vela kopala? staci ti tam cca 25 cm jama, inak tens pad neni moc brutalny ? zase spad nemusi byt ze nevladzes vyst hore po terase lebo ej to taky kopec, je to skor symbolicky spad... po obrubniky musi ist aj tak podklad ale 20 podsypat je uz dost, stoji to peniaze aj cas...
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell @stowasser kopal som preto aby som spravil spad od domu (povodne bolo menej) a koli moznej vode kt je v mojom pripade kriticka tak nech strk pekne drenazuje. nechcem tam navazat spet bordel ako kamene a pod. tych mam pred domom kopu. Mienim to podsypat strkom systemom 16/32 frakcia, potom 8/16 a potom 0/4... len neviem ako s tymi obrubnikmi. Napadla ma moznost spravit betonovy podklad? je to pracne ale asi najucinnejsie...ci? spad je len v pripade terenu, dlazba uz pojde minimalny spad. so strkom dorovnam a pod strk planujem foliu co zostala z krovu.
Odpovedať
@petko_sonka A z toho kesónu voda bude mať kde odtekať? Ak nie tak sa ponáhľaj, lebo budeš mať tam bazén. Vysyp to celé najhrubšou frakciou do výšky cca 25 cm od zamýšľanej roviny. Na to ulož obrubníky do betónu. Najskôr trochu redší betón, aby to zatieklo, potom hustejší.
Odpovedať
@petko_sonka Len si nechaj priestor na betónovanie aj z vonkajšej strany obrubníka a potom zasyp hlinou.
Odpovedať
@petko_sonka ja som na jednej strane potreboval asi tie tolko zvdihnut, podsypal som makadamom, uvibroval a na to do sucheho betonu obriobnik...vybavene ziadna veda
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 dakujem pekne za radu presne toto ma napadlo... supnem tam frakciu 32/64 na to 16/32 a riedky betom a potom hustejsi. S tym priestorom to bude horsie...asi budem musiet o 15cm skratit terasu :) nivelak by sa hodil :) bude vsak musiet postacit aj slau-vaha :P
Odpovedať
Profilova fotka
este jedna vec...do akej vysky mozem ist max s finalnou upravou? mozem ist napr. 1cm nad okno? alebo musim 1cm pod okno? izolacia je len po okno.
Odpovedať
@petko_sonka A čo nedá sa prikopať? Môžeš ísť aj nad, ono to za rok sadne, ale ak máš popri dome vystrčený základ tak nie, tam to zostane visieť.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 vystrceny zaklad nieje - styrodur pojde aj vyssie a potom zateplenie. Rozm,yslam ist 1cm nad okno... ono ako vravit 1-2cm to aj tak sadne. Ako je to v pripade ak by som chcel terasu "vybetonovat" tiez mozem ist 1cm nad okno? Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?