Obloženie terasy okrasným obrubníkom

Dobry den. Riesim problem s oblozenim terasy. Terasa je spravena so zakladovymi pasmi, 2 rady DT a 15 cm platna. Na nu pojde zamkova dlazba z platni 4*40*60 do 2cm strkoveho lozka. Problem mam ale s celnou stranou zakladu ako ju oblozit aby strkove lozko sa nevysypavalo do travy a tiez aby to bolo pohladovo ucelene. Bolo mi poradene, ze na uroven vyliateho zakladu, teda pod uroven dvoch radov DT mam spravit uzke zhutnene strkove lozko s geotextiliou, prisposobit ho do pozadovanej vysky a na neho ulozit na stojato okrasne obrubniky 6*25*50 a prisypat hlinou. Pred tento okrasny obrubnik pojde este obycajny betonovy obrubnik na lezato kvoli lepsiemu koseniu. (spodne hrany tychto obrubnikov su trochu v rozdielnych vyskach). Myslite si, ze takto ulozene okrasne obrubniky iba do strkoveho lozka je dobre riesenie? Tiez by som sa chcel spytat ci naspodu takehoto strkoveho lozka mam dat drenaznu hadicu - mame il. Dakujem
Odpovedať
@mareqm Ja som to vyriešil takto: https://www.modrastrecha.sk/blog/chro... Ale ja mám dlažbu na plastových terčoch.
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem. Aj my sme to tak chceli len naša terasa je 30 cm nad úrovňou trávy takže klasické obrubníky neprichádzajú do uvahy.
Odpovedať
@mareqm tu terasu budeš mať zastresenú?
Odpovedať
@maros11 Veľkú časť áno. Na prší tam len z boku. 1,5 x 2 m je nezastresena cast
Odpovedať
@mareqm mal som to spravené ako chceš Ty, ale ja mám nezastrešenú terasu po nejakých dvoch rokoch sa mi začal droliť podkladový betón na krajoch (od vlhkosti, ktorá zostávala v tom piesku,obrubu som spravenú z hliníkových L-profilov)), som to rozobral natrel tekutou lepenkou a dlažbu (zámkovú) som nalepil, hádam u teba to bude lepšie.
Odpovedať
@maros11 ďakujem. Uvidím co to spraví mne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?