Napojenie dlazby na terase na okna

Ahojte, mam terasu, na ktoru pojde 4cm hruba dlazba 40x40cm na strkove lozko. Na terasu je 5 okien, z ktorych 2 okna su balkonove - otvaracie a 3 okna su fixne. Terasa bude par cm pod fasadou, okna su vyssie, vznikne teda schod. Neviem ako vyriesit detail napojenia okna na dlazbu. Pri balkonovych dverach asi pred styrodur dobetonujem schod do rovnakej vysky ako je styrodur, tak aby bol schod tvoreny styrodurom a betonom siroky 40cm (na jednu kocku dlazby 40x40). Na tento schod by sa potom dala na lepidlo 4cm hruba dlazba tesne k oknu. Lepidlo by sa dalo na beton aj styrodur. Neviem vsak co s neotvaracimi oknami, kde je zbytocne robit taketo schody..
Odpovedať
Profilova fotka
Dajte tam parapetnu dosku ako na okna.
Odpovedať
Profilova fotka
my to mame vyssie, aby sa tam dalo sadnut, ci dat kvetinac, je to fix okno a mame tam parapetu
Odpovedať
ja som tam dal parapet
Odpovedať
Len parapet bude velkou castou vo vzduchu, kedze styrodur je 5cm a fasada 15cm, nevadi to?
Odpovedať
@pepozv Nedávaj tam parapet, bude to nepraktické na prechod. Na parapet sa nedá stúpiť. Mali sme parapet na balkónových dverách v byte a nebolo to dobré. Na to, aby som stúpil na parapet to bolo klzké, na to, aby som to prekročil, to bolo zase veľké. Potom som to vydláždil. Skúsim nájsť fotky. Na to netváravé sa môže dať parapet, tam to nebude vadiť. Teraz mám dlažbu až ku dverám. Pozri foto. Na tých jedných som musel vytvoriť 2 schodíky z palisád a vnútro som tiež vydláždil. Keď chceš detail
Odpovedať
@chrobak7 parapet ak dam tak iba na tie okna ktore su fixne, na balkonove dobetonujem schod. Ale neviem ako bude ten parapet "vo vzduchu", bude to ok?
Odpovedať
@chrobak7 máš to perfektné klobúk dolu pred majstrom.
Odpovedať
@pepozv Aj okraje okenných parapetov máš "vo vzduchu". A parapet ti vyrobia na mieru, stačí ak bude trčať cez fasádu iba pár cm, aby voda tiekla mimo fasády.
Odpovedať
Ok, tak asi dam parapet. A este k tomu schodu k otvaraciemu oknu, je lepsie vybetonovat schod a na to dat dlazbu, alebo spravit schod z palisad (alebo obrubnika) a na strkove lozko len dlazbu? Keby som to vybetonoval, neviem este ako vyriesit, ze betonove dlazby zvacsa nie su povrchovo upravene z bocnej strany - vid foto.
Odpovedať
ponukame krasne drevene terasy pre samomontaz,
Odpovedať
@gumi mate na vyber aj rozne farebne odtiene dreva?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
neviem ako ste to nakoniec doriesili, ale skor by ma trapilo ako to bude zaizolovane aby nezatekalo do vnutra popod ram okna kedze tam bude betonova (zamkova) dlazdba
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Tiež idem dávať akurat zámkovu dlažbu na terasu a pred zasuvacim a balkonovym oknom mám 16 cm styrodur. Zámkovu dlažbu chcem dávať až k oknám, čiže budem musieť zrezavat zo styroduru, aby sa tam zmestila 5cm hrubá dlažba. Myslíte si, že nebude vadiť, keď na ten zrezany styrodur dám 5 cm štrku a na to zámkovu dlažbu, ktorú potom uzabujem spolu s ostatnou dlažbou? Ešte uvažujem, že by som natrel spodok okien tekutou lepenkou do takej výšky, aby to nebolo vidno.
Odpovedať
@melmo neviem ako bude drzat ten styrodur. Nebude sa stupanim na dlazbu ostupne zatlacat do styroduru strk a drvit ho? Cize nekalesne to casom? Tiez mam podobny problem a neviem ako napojit dlazbu na terasove dvere - a ako zabezpecit aby sa zateplenie pod dlazbou nenicilo. Rozmyslal som aj nad malou vrstvou betonu a na to doska drevena alebo ta WPC terasova doska. Co sa tyka odizolovanie plastoveho profilu - ja pouzijem tento bitumenovy pas - je to nieco ako asfaltovy pas - ibaze jednoducha aplikacia za staudena a je flexibilny.
Odpovedať
Ja som to nakoniec spravil tak ze som to vyrovnal styrodurom a drevenym hranolom a na to som dal WPC dosku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?