Máte skúsenosti s WPC a drevoplastovými terasami?

Akú máte skúsenosť s terasovými doskami WPC, alebo resp. tie drevoplastové, nie drevo - Bankirai. Aká je údržba, opaltí sa to, čo počasie, má to niekto už aspoň jednu zimu?
Odpovedať
1
2
10
Podľa môjho názoru "málo muziky za veľa peňazí"...
Odpovedať
teras riešime grenadech šiel z 2500 na 800 kč tak neviem chceme to na balkony :-D
Odpovedať
Prosím ťa kde si našla takú cenu to je super cena pošli prosím ťa link pa pa
Odpovedať
@dajo31 čr ...čechy maju akciu
Odpovedať
oveľa kvalitnejší je ocewood...za rovnakú cenu. info do ip
Odpovedať
@maja.g Zdravím, zaujímali by ma informácie ohľadom drevoplastových materiálov na terasu. Ďakujem za info. Jesica
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
ahojte...prosim poslite aj mne niaky kontakt na drevoplast.chceli by sme terasu a altanok z tohoto materialu.dik
Odpovedať
@maja.g DREVOPLASTOVÝ decking OCEWOOD® je známy ako WPC – Wood-Plastic Composit :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pripajam sa to debaty, robil niekto terasu cez wooplastic ? alebo nieco podobne? =-) skusenosti, nazoru, referncie... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nikto nic? =-)
Odpovedať
Ja som si davala na terasu take drevoplastove kazety a na branu idem davat z toho isteho materialu dosky. Cena bola dobra. Cca s dopravou to vyslo na 28 EUR/m2. Kupovala som to cez internet z jednej talianskej firmy (Artecon sa to vola, myslim). Dodavka prebehla v poriadku. Doviezla mi to spedicna firma. V tej firme pracuje slovenka Silvia. Bola promptna, trpezliva, vsetko trikrat preratala. A da sa platit az pri dodani tovaru. Terasa je zmontovana zatial len 3 mesiace, dokonca som ju dla dokopy ja sama na strkove lozko. Nic nevrzga, vsetky kusy boli v poriadku, je to prijemne na bose nohy aj teraz v teple. Ziadne triesky, ziadne natieranie (na natieranie dreveneho nabytku na terase som predtym v byte po 2 rokoch rezignovala). Uvidim,c o spravi svetlostalost. Ci to nebude za 3 roky vyblednute, to este neviem posudit. Ale vyzera to super. Na terasu som dala tie kazety a nie dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
@katussska24 ,Videla som taku terasu a uz bola polamana, akoby tam spadlo nieco tazsie. Asi bola zo slabeho materialu. Boli to dosky, nie kazety, take z drazkami na povrchu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@compra ..a ako hodnotis tento material "po zime?" Vies mi dat do IP kontakt priamo na osobu s ktoru si to dohodla?
Odpovedať
Profilova fotka
WPC dosky z Dánska http://wimex.dk/inspiration/ , EasyPlank profil20 je plny - ten sa nepoláme
Odpovedať
@eluma na vzhlad je to otrasner. najhorsia, co asi moze byt, typicky plast, vyprasivelo to po jednom lete, cize to vyzera, ako by to malo 10 rokov. na funkcnost ale ok. nemrvi sa to, nelame sa to. ale nikdy v zivote by sme to uz nekupili. omnoho lepsie je drevo, ktore sa namori proti poveternostnym nepriaznam a viete ho po rokoch renovovat. inak, ak niekto vie, cim sa da ten drevoplast natriet, aby vyzeral lepsie, budem rada, ak mi poradite. vdaka.
Odpovedať
Na terasu miesto dreva by som určite dával drevoplast. Držal som už nejaké vzorky v ruke a nie je drevoplast ako drevoplat...tak pozor čo kupujete.
Odpovedať
@rebelix To je pravda, mne to nevybledlo, ani nepopraskalo, ale 1m2 stál 42 E, možno aj preto :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@stanislavao My chceme dať tiež drevoplast a asi ho preventívne natrieme/nastriekame lakom na plasty, tak ako sa natiera plastový záhradný nábytok a hračky. Vyskúšame to najskôr na vzorke ;-)
Odpovedať
My mame drevoplast od leta 2012, terasu a podla mna je to super, ide o to co ocakavas, ja ocakavam veget na terase, aby som to nemusla natierat vsetijakymi fermezami a podobnymi smradmi,a hlavne ziadne triesky to je na nezaplatenie, nemenila by som za nic, staci to umyvat vodou, na balkonoch mame dlazbu ze vraj mrazuvzdornu a po 3 rokoch zacina pukat, a o zabradli ani nehovorim, to je drevene a vyzzera ako sto rocne,ma sice 6 rokov ,tiez ked nasporime, vymenime aj balkony....
Odpovedať
Tu je napriklad grenadeck :-S http://www.venkovniterasy.cz/venkovni...
Odpovedať
Profilova fotka
V kvalite drevoplastových materiálov na trhu (WPC - Wood Plastic Composite – to je všeobecné označenie materiálu, nie konkrétneho výrobku) sú obrovské rozdiely. Na trhu sa v posledných rokoch objavilo veľa lacnej konkurencie, ktorej kvalita je zúfalo slabá. Nie je kompozit ako kompozit. Odporúčam prečítať si nasledujúci článok: http://mojdom.zoznam.sk/cl/10060/1325... http://www.inoutic.sk/sk/terasy-a-plo...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@compra Ahoj, prosim ta uvazujem takisto nad drevoplastovou terasou, ako vyzera ta tvoja po dvoch rokoch?
Odpovedať
@nadal876 Uplne rovnako. :-) Nastastie. Ziadne zmeny som nezbadala.
Odpovedať
:-) teraz bude 4 sezona čo mame drevoplastovú terasu . Máme Sufloor. Dnes by som volila svetlejší odtieň, dali sme tmavohnedú :-) trošku sa hreje na slnku... Inak je všetko uplne OK!!! Iné by som nechcela. Nám to vtedy robila firma a stalo to na kluč cca 100eur/m2, ale pred 4 rokmi...
Odpovedať
Tiez sme uvazovali o WPC, len ta cena je dost velka, ale co je dnes lacne...:) No mam iba 1 skusenost ked uz na hotovej novej terase sme vymienali franc.dvere na zakazke a i ked sme tam mali plachty viac na sebe , zanechali sa mansie skrabance a odierky a to neviem ci sa da potom odstranit, asi nie. Co sa tyka horuceho leta, sa asi bosymi nohami neda chodit vobec, ak si clovek nechce spalit nozky, co na dreve sa myslim da. Ak ma niekto skusenosti prave proti tomu tak poradte, mozno su aj kvalitnejsie co to odolaju, fakt nvm. Ci teraz drevo alebo WPC, vzdy som mal rad prirodne veci no pvc moc nie.:)
Odpovedať
@compra Mozem ta poprosit poslat kontakt kde si kupovala tu tvoju drevoplastovu podlahu na terasu? Dakujem
Odpovedať
1
2
10
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?