Máte niekto položenú umelú trávu na terase, balkóne?

Ahojte.. Nad vchodom do domu a predsieňou mám na poschodí nezastrešený balkón s rozmermi cca 4,5 x 3,5 m . Je to vyspádované, prilepená IPA.. čo sa týka IPi všetko ok, hoci je tam položená a nezakrytá už 18 rokov , do domu mi netečie, ani žiadne mapy na nej neostávajú, čiže je to i dobre vyspádované. Keďže by sme konečne chceli balkón nejako dokončiť, rozmýšľame čo s tým... Chcela som položiť dlažbu na terčíky, bojím sa, že by sa vtlačili pri chôdzi do Ipi a prederavili ju a taktiež hrúbka dlažby má byť minimálne 3 cm a bojím sa, aby mi nezačal praskať strop .... robiť na Ipu poter a dávať tenšiu dlažbu - tiež nechcem z dôvodu zaťaženia.. Chcela som sa Vás spýtať, či má niekto položenú umelú trávu na terase, aké máte s tým skúsenosti Čítala som články , avšak všetky boli tak 3- 4 roky staré.. ďakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Na balone ? :-D
Odpovedať
Ano ...daj si do vyhladavača umela trava na balkon alebo terasu a uvidiš čo myslím..čakala som tu radu a nie výsmech..ale dakujem aj za tuto reakciu..
Odpovedať
Profilova fotka
to nebol vysmech ale skor poukazanie na chybicku...ja som sa tiez pobavil ked som si to predstavil :-) nic v zlom
Odpovedať
Ach jaj...som červena ako rak..teraz som si všimla čo som napísala..sa hanbím..
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna nic sa nedeje :-) sme ludia, stane sa....aspon si nam vycarovala usmev na tvari a v dnesnej dobe to je viac ako vitane 8-) aj ked slo o chybicku a clovek by sa nemal bavit na chybach druhych ale mne osobne prislo vtipne si to predstavit :-p inak k teme, neviem ci to je to iste ale ja pouzivam "travnaty koberec" na terase o rozmere asi 2x4 metre, je tam sice iba v lete ale zatial ziadny problem odhovarali ma ze to sa za tyzden rosype a podobne ale zatial drzi a je stale ako novy a to bol v podstate ten najlacnejsi v hornbachu napriklad maju celkom dobry vyber a mozes si ho tam aj "omakat" :-) PS: V popise mas ze hladas exterieroveho dizajnera, poznal by som jedneho co sa venuje zahradam....
Odpovedať
Ved to, že aj doma sú akcie tipu :to bude ako ta rohož čo mame pred dverami ,to nebude pekne, ako sa bude po tom chodiť.. čítala som že je lepšie ak sa je vlas dlhší aspon 3,5 cm že to lepšie vyzerá ako kratší...a myslíš že to môžem položiť rovno na tu ipu? Čo sa týka toho dizajnera..patrím k tým, čo nemajú predstavivosť a asi u mna absentuje nejaké estetické cítenie a o zmysle pre harmoniu (vecí) ani nehovorí...nedokážem si naplánovať ako by som mala upraviť dvor... a preto by som potrebovala niekoho komu poviem chcem mat na dvore to to to a on mi urobí návrh, ktorý postupne zrealizujem.. ja už rok rozmýšľam kam dať altánok ,či zbúrat starú garáž a postaviť len prístrešok, či dať do dvora len pásy na auto alebo to vydláždiť cele..kam dať nejaký okrasný zhon....skrátka celé zle...ak by si mi mohol niekoho doporučiť budem rada
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze by s polozenim na ipu nemal byt problem...jedine tak sa ti to tam nalepi mozno od tepla :-) inak neviem co by mohol byt problem, to nech povedia skusenejsi dizajnera mozme doriesit cez IP
Odpovedať
Mame na terasach, na jednej je menej kvalitna za 5€/m2 a na druhej za 25€/m2. Postacuje aj ta lacnejsia, je to super na udrzbu a hlavne na chodzu naboso a lezanie. Je to aj esteticky velmi pekne, my mame terasy kazdu 50m2 a nechceli sme aby to bolo take betonove studene a toto je super alternativa. Ja nelutujem a odporucam ;)
Odpovedať
Super ..môžem sa ešte spýtať akú máš dlžku vlasu koberca?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja som dávala v starom byte na balkón. Vysávala som to, vyzeralo to podľa mňa veľmi dobre. Koberec mal krátky vlas, vyberala som ho hlavne podľa farby, aby vyzeral čo najprirodzenejšie. Zospodu na ňom boli nopky (také čudlíčky zodpodu, takže to neležalo na zemi), takže keď zapršalo, voda vytiekla popod koberec a nedržala sa na podlahe. Prepálili sme ho ale párkrát padnutými cigaretami. Super sa po ňom chodilo na boso.
Odpovedať
Uplne inak vyzera ten balkon s dlažbou a inak s umelou travou..a vieš mi povedať kde si ho kupila?
Odpovedať
Profilova fotka
@vazanka279 ak si dobre pamätám tak v baumaxe. bolo to už ale dávno. mali ich aj v tých kobercových obchodoch, diego alebo breno.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahoj, my mame na terase nad garazou, velka plocha, je to super, dobre vyzera a zatial staci pozametat. Bola tam aj cez zimu a trosku sa zvlnila ale ani to nie je vidno. Mame tu drahsiu a je velmi jemnucka a makkucka. V albume mam foto kde ju trosku vidno
Odpovedať

Odpovedať
@vazanka279 ten lacnejsi ma vlas 0,5cma a ten drahsi 3,5cm
Odpovedať
Boli sme vcera v baumaxe tn ale maju tam len ten kratky a prave ja by som chcela ten 3,5 cm . Na nete je dost predajcov, len aby to nedopadlo ako s ratanovou sedackou co mi prisla minuly tyzden. objednana hneda a prisla takej olivovej farby a teda dost nekvalitna...takze toho sa obavam aj pri tejto trave..
Odpovedať
Dajte si potom pod ten umely travnik geotextiliu a urcite sa to na tu ipu neprilepi.
Odpovedať
Profilova fotka
@vazanka279 to nebolo myslene ako vysmech... Pobavilo ma to, mily preklep :-)
Odpovedať
ahojte....umelá tráva je na terase ....bála som sa že bude vyzerať naozaj umelo, ze najväčší problém bude farba, ale vobec nie.. kupili sme tú s dlhším vlasom, tak ako som chcela a na pohľad aj na dotyk super.. ešte nerezové zvárané zábradlie / už ho bol v pondelok majster merať / a terasa je hotová.. ešte raz dakujem za rady
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@vazanka279/ ako si spokojna s tou umelou travou? Vyzera aj po roku v pohode? Odporucas na terasu? Vopred vdaka za info ;)
Odpovedať
@vazanka279 pridaj foto prosim :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahoj, rád by som sa pripojil k téme. Pred nejakým časom sme tiež riešili túto dilemu.. Rozhodovali sme sa medzi klasickým obkladom-kachličková dlažba vs. umelá tráva.. Rozhodli sme sa nakoniec pre umelú trávu Garden, ktorá bola za veľmi výhodnú cenu.. Je to naozaj príjemné-teplo aj keď sme na boso :) Objednával som to z toho webu http://diego-slovakia.sk/umela-trava ... Kukni si to a možno ťa to inšpiruje :)
Odpovedať
Profilova fotka
My uz mame tiez svoju umelu travu na balkone. A neviem si to vynachvalit :) splnilo to moje ocakvania, balkon je utulny, da sa na tom aj posediet a kedze je to lodzia, neprsi na to, sem tam sa tam zachyti nejaky oblacik z topola, ale minimalne. Odporucam navstevovat Hornbach v kobercovych zvyskoch, mavaju tam mensie rozmery za znizene ceny aj z tych s najkvalitnejsim vlasom. My sme tak usetrili cca 50 eur ako keby sme kupovali metraz, kedze minimalne sa da vziat iba po 4m.
Odpovedať
podla mna to je super napad, si dat umely travnik na balkon. Musi to byt parada.
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.youtube.com/watch?v=3iBTh...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@ella99 Ahoj, prosím ťa aký máte rozmer terasy a kolko vás vyšiel ten umelý trávnik? Dáva sa na spodok ešte nejaká podložka, alebo folia? Ďakujem ;-)
Odpovedať
tak toto som este naozaj nevidel, co este ludia nevymyslia :-) @hrmela vidim to sice prvykrat ale myslim ze bolo by vhodne aby sa pod to dala nejaka podlozka..
Odpovedať
@hrmela pokiaľ sa to chystáte dať na balkón, na terasu a pdoobne, tak nič pod trávnik nemusí ísť :) hlavné je aby pod trávnikom neboli nejaké kamene a podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
@demot ludia vymyslia toho naozaj vela :) Tiez sa vela krat az cudujem ze ako ich toto mohlo napadnut, ale vidis ;-)
Odpovedať
Ahojte, umelá tráva vyzerá aj po dvoch rokoch stále rovnako super .. určite doporučujem ....keďže sme sme ju dávali na terasu, položili sme ju priamo na ipu...a terasu máme na poschodí a je rozmerovo cca 3x 4,5 .. čo sa týka údržby normálne vysávam vysavačom...žiadne vlákna nepúšťajú, takže aj údržba je jednoduchá...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?