Kvety na terase/balkóne

Profilova fotka
zdravim, chcem sa poradit so skusenejsimi pestovatelmi. Prestahovali sme sa do noveho bytu, kde mame balkon cca. 3x3 metre. Mojim snom je mat ho v lete komplet zarasteny kvetmi (zeleninu pestujem inde a tu celkom zvladam:). Balkon je otoceny na juh a od cca. 10 az do vecera nan svieti prudke slnko. Poradte, co a ako zasadit, aby to kvitlo cele leto a mala som vlastnu divocinu balkonovu:) Velmi sa mi paci visteria, sundavilea, hortenzia, levandula a rada by som sa vyhla muskatom. Chcela by som kvety aj zavesene na zabradli, tahave pri stene, na zemi v nadobach. Ako ich najlepsie rozvrhnut? Pomoze markiza?
Odpovedať
Profilova fotka
@cinnamon Na južnom balkóne sa darí rastlinám, ktoré dobre zvládajú celodenné slnko, teplo : muškáty, petúnie, železníky, dvojtvárniky, gazánie. Na pestovanie sú tiež vhodné drobné skalničky a levanduľa. Vo väčších nádobách môžete pestovať rozmarín, oleandre, citrusy a okrasné trávy ako ozdobnicu čínsku a perovec, trvalky rudbekie, krásnoočko. Vhodné sú aj letničky a ich kombinácie. Sanvitálie, bidens, aksamietnice. Podstatou efektívneho pestovania je kvalitný priepustný substrát a dostatočná zálievka. Zalievať je ideálne v skorých ranných hodinách alebo neskoro večer, keď už pôda nie je prehriata. Dlhotrvajúce horúce podmienky však môžu byť aj na škodu, preto ak zvolíte jemné tienenie v podobe rohoží, určite si aj rastliny oddýchnu a budú vyzerať sviežejšie. Počas kvitnutia rastliny prihnojujte a tak podporíte bohaté a dlhé kvitnutie. Odkvitnuté súkvetia odstraňujte a rozvetvené druhy zaštipujte. Inšpirovať Vás môžu aj naše Tipy pre pestovateľov, do ktorých sa môžete registrovať cez link v mojom profile.
Odpovedať
@rastlinky_sk na vasej stranke som si objednala tovar,nik mi neodpoisal...
Odpovedať
Profilova fotka
@maria123 objednávali ste cez web alebo mailom? Nedostali ste automatické potvrdenie? Kontaktujte mailom zákaznícky servis, alebo zavolajte. Normálne fungujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem za rady. vyskusam vsetko, co ste poradili a prihodim vysledky:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka

Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@cinnamon mas to nadherneee, prosim o odporucas z trvalike aby mi to prezilo zimu. Nechavas aj nieco vonku cez zimu alebo vsetko do vnutra? naozaj naaadhera
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?