Kvety do kochlikov na terasu

ahojte, mame dom pri poliach, radi sedime na terase kde je ale smozrejme kopec hmyzu, najma much. Terasa je tienista aj slnecna (sedime v tienistej casti) a tam sa much a obcas komaroch zdrzuje co najviac. Dali sme vyrobit obrovske kochliky na slnecnu cast terasy, tak vie niekto prosim poradit ake rastliny nasadit aby nam uloavili od hmyzu? dakujem moc
Odpovedať
@agira https://www.google.sk/search?q=kvety+...
Odpovedať
Profilova fotka
Bazalka, levandula a dokonca aj mata je vraj vhodna ako odpudzovac hmyzu. To este moja starka mi hovorievala. Takze taketo rastlinky by som vysadila. A dokonca je vyhodou aj to, ze ich budes moct vyuzit aj v kuchyni, takze dve muchy jednou ranou. :-)
Odpovedať
Mata je vynikajuci odpudzovac,odporucam ti cokoladu,vyrazne pepermintovo vonia,ale v podstate hociaka je dobra.Ja som nasadila ku vchodovym dveram,k spalnovemu oknu a na terasu a mame pokoj od hmyzu.
Odpovedať
Aj klasicke muskaty,alebo plektrant odpucdzuju muchy. Alebo naspat trochu kavy na misku a podpalit-to je take rychle riesenie ;-)
Odpovedať
@majki555 mala som zaveseny obrovsky plektrant a much tiez dost,toto nebude fungovat
Odpovedať
Na hmyz je veľmi dobrá levanduľa. Má celkom príjemnú vôňu a hlavne odháňa komáre. Muškáty sú dobré na muchy. Ono podľa mňa by bolo najlepšie sa možno spoľahnúť skôr na elektrické lapače. Nezožerú veľa elektriky a máš v podstate zaručený výsledok. Neviem, či by som sa osobne spoliehala na nejaké kvety
Odpovedať
tiez suhlasim vyskusat muskat a plekantr :) to pomaha
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 Aku kavu mas na mysli? Klasicku uz pomletu? Alebo zrnkovu? Neviem si predstavit ako toto moze fungovat. My sme riesili furt proti hmyzu stale sviecky, ale posledne dva roky uz ani tie hmyzu nevadia, tak by sme toto s tou kavou mohli vyskusat.
Odpovedať
@cippka dakujem ta lampa asi stoji tiez za odskusanie. len tym ze ju nemam odskusanu prislo mi to ako riziko co take cosi funguje...
Odpovedať
@slavo_11 pomletu. Ona trosicku dymi a siri sa vona do okolia,to asi mucham smrdi
Odpovedať
@majki555 ale to aby som zapalova kazdu chvilu :) ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 Vyskusame, vdaka za radu. Dam vediet po vikende, ze ci sme vyskusali a ci to malo nejaky ten ucinok, dufam, ze pomoze. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?