Kvetináče do exteriéru

Rada by som urobila prieskum, čo sa týka kvetináčov do exteriéru Čítala som o vhodnosti materiálu, z ktorého sú vyrobené. Plast, keramika, betón, iné materiály. Potom otázka farby a orientácie na svetové strany - slnečná terasa a prehrievanie. Aké máte skúsenosti, ako sa darí rastlinám v mobilných nádobách? Ide mi hlavne o výsadbu stálozelených rastlín - zakrslé borovice a buxusy, ktoré by boli v nádobách celoročne. ĎAKUJEM za každú osobnú skúsenosť, prečítaného mám dosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimikl Ja som to riešila tak, že do vysokých kvetináčov z Jysk-u som vložila stálo zelené rastliny v umelohmotnej kvetináči. Takto ich môžem aj meniť, premiestňovať, atď.
Odpovedať
Ja mám v plastových ale aj drevených kvetináčoch riešené tak, že väčšie stálozelené rastliny, konifery, ale aj napr. točenú nízku vŕbu, trávy, sú umiestnené vzadu v kvetináči, dopredu dávam nižšie a farebnejšie- na jar primule, letničky alebo rastliny podľa sezóny - na jeseň a zimu hebe, vresy alebo doplním ešte malými ozdobami podľa sezóny, veľkonočné, Halloween, vianočné :-)
Odpovedať
dlhe roky mam tuje v plastovych,takisto aj pavinic,dari sa im
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?