Kto urobí pergolu na terasu za rozumnú cenu?

Zdravim, na drevene terase bychom chtěli pergolu, ktera by mela dřevěnou konstrukci a krytinu z celtoviny a krytina by byla posuvná na kolečkách. Nejaky sikovny clovicek, ktery by nam to dokazal udelat na tesasu v rozmerech 4.20x4.60 za rozumnou cenu? Diky
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@jolanna ahoj, ozval sa niekto? ja tiez zhanam niekoho takeho. Dakujem
Odpovedať
@shelly666 Je ťažké teraz zohnať tesárov. A tiež je otázne, čo považuješ za rozumnú cenu. Dával som si naceniť striešku nad terasu (3,5x5 m drevená konštrukcia, hore Lexan) u jednej firmy cez net, cena bola cca 2500. Potom som našiel jedného tesára, čo mi urobí konštrukciu a zmontuje ju. Náter a Lexan si už urobím sám. Len konštrukcia vyjde na cca. 800 - 900 €. Celkovo ma to vyjde na 1400 €. Lacnejšie ti to nikto neurobí. A sám si asi ťažko opracuješ hranol dlhý 4 - 5 metrov.
Odpovedať
@shelly666 my jsme to nakonec vyřešili pavilonem z Bauhausu :-) na pergolu si nasetrime za par let :-D predpokladame, ze nam ten pavilon vydrzi tak 2-3 a vice let :-D zabetonovali jsme panely a natahli konstrukci :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak máš trochu zručného chlapa doma, kúp hranoly v severskedrevo.sk prácu máš zadarmo a cenu hranolov maju na stránke
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetmar uz si tam kupovala ved polka z toho je rusky shit hlavne hranoly
Odpovedať
Profilova fotka
kupovali sme tam, máš pravdu nájdu sa tam aj popraskané hranoly ale sú vysušené a dá sa tam vybrať sám si vyberieš hranoly ktoré ti potom prinesú ale drevo je také nenájdeš bez chybičky/treba kupovať pohladové my sme to nevedeli/nik nám neporadil, máme od nich aj drevenú podlahu do celého domu a prístrešok/pergolu aj vzadu za domom, a ešte tam budeme kupovať drevo na podlahu/terasu por pergolou, hladali sme len vysušené drevo a zo severu -nič iné sme schopnejšie nenašli-poraď záujemcom ty nejakú inú firmu možno si našiel čosi lepšie a pomôžeš ešte aj nám budeme ešte potrebovať 40m2 na tu našu terasu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetmar akurat, kolko by ju stala doprava :), ak byvas za rohom od nich, tak ok, ale dalej to bude drahe.
Odpovedať
Profilova fotka
Možností je dosť. Ušetríte hlavne vtedy, ak si ju budete robiť sami. No na to si treba tak trocha aj trúfnuť a hlavne si treba zohnať kvalitné drevo, aby čo si vydržalo. Inak v tom nevidím problém. Aj tu vo fotoblogoch sa dá nájsť dosť inšpirácii, treba len pohľadať.
Odpovedať
@lukaluki To je síce pekná rada, že urobiť si to sám. Ale neviem koľko ľudí dokáže doma spracovať hranol napr. 10x15 cm a ešte k tomu 4-5 metrov dlhý. Koľko ľudí má doma hobľovačku a frézu. Ja som nad tým tiež uvažoval, ale opracovať cca 30 hranolov pre 2 pergoly som si netrúfol. Tesárovi som dal 700 € na materiál a prácu mi ešte vyúčtuje (cenová ponuka na opracovanie bola 500 € a na montáž 600 €).
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj tie hranoly su už ohoblované, muž ich len trochu prebrusil čo sa mu nezdalo desi, a natrel inak maju prevadzky myslím po celom sk/jolannka čo sa pýtala je tuším z Bernolákova su aj v Galante i Ba,a maju aj eshop, ja tu firmu nepropagujem len to bol náš výber a zdali sa nám že to bude najmenšie zlo:)))) ale keď niekto poradíte čosi lepšie nás čaká ešte drevená podlaha pod tou pergolou.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetmar nuz ak sa dobre pamatam, nieco som od nich chcel a bolo mi povedane, ze dopravu si mam zariadit sam, preto som sa ozval. Ale bolo to davnejsie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ivetmar teraz som pozrel na ich web, hranol 16x16, alebo 14 x 14 vyjde Cena za m3: 540€ no, dost brutal poviem Ti ... ja som take hranoly zohnal za cenu okolo 200e uznavam, moje drevo nebolo Severske, ale Slovenske :-D @chrobak7 Robil som altanok, kde slo dost dreva, ohobloval nam to stolar za 20eur vsetko, netrel som si to sam. takze netreba mat doma frezu, hoblovacku.
Odpovedať
@atak77 je to lepene suche drevo, BHS alebo KVH hranoly preto je cena niekde inde ako pri surovom dreve
Odpovedať
@wolodymyr kupoval si tam? Asi nie
Odpovedať
@tomasko007 hranoly a lepene? to snad nie ... od hranola dlheho by som ocakaval ze to je jeden kus dreva
Odpovedať
@atak77 ano, nepraska, nekruti ho a má väčšiu pevnosť
Odpovedať
@atak77 v Ziline je sportova hala, kde strechu nesie konstrukcia z lepenych drevenych hranolov. A uz dost dlho.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasko007 praveze kupoval a hranoly des a hruza... dosky krasne zabalene no vymakol som take ze polka len na palivo ... vyrabal som z toho zahradny nabytok tak viem kolo bolo nepouzitelneho.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 neporovnavaj profi zlepeny hranol so statickym vypoctom a perfektnym vyberom reziva s cinkovanymi hranolmi kde je dlzkove nadpajanie po celom prireze a vyber je obmedzeny na vyrezanie hrci.
Odpovedať
@wolodymyr tak zubovany a lepeny hranol su dva. Netusila som, ze tu ide o zubovane hranoly
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?