Koľko uskočiť výškou terasy od vnútornej NULY ?

Priatelia poraďte koľko uskočiť betónom terasy od projektovanej vnútornej NULY? 5cm, resp 8cm ? Terasy by som chcel stihnúť zabetónovať tento týždeň. Na betón pôjde buď dlažba na terče, alebo drevená palubovka na hranoloch. Výstup na terasu by mal byť v podstate v rovine resp s minimálnym prevýšením cez HS portál. Terasa bude na 4m vyspádovaná cca 3-5 cm od domu do záhrady. Uvítam vaše rady na základe praktických skúseností, čo sa týka ako odskočenia, tak materiálu na povrch drevo/dlažba/plast....iné...Vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 pozri si foto a ďalšie v mojom albume http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi...
Odpovedať
@pripad001 8 az 10 cm, terasove dosky idu na rost
Odpovedať
@topvideo ďakujem, budem mať podobne, cez HSP na terasu. Terasa drevo, alebo dlažba na terčoch. Prosím ťa, aký máš výškový rozdiel NULA interiér NULA terasa cez HSP? V PD mi projektant predpisuje 5 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 ja mám rovnako ako vnútri, lebo sme dali dlažbu na kléber. Betón dnu a vonku je rovnako. Ty si daj o toľko menej vonkajšok akú budeš mať hrubú drevenú podlahu...
Odpovedať
@peto99 ďakujem. Dopátral som sa hranol 5x5 a na to ext. dlážková doska 2,5 cm. Resp dlažba 5 cm a terč 2,5cm. V PD mi potom projektant cez HSP predpisuje 5 cm rozdiel NULA interiér a NULA exteriér. Spolu teda cca 5+2,5+5=12,5cm. Tebou odporúčaných 8 cm je potom exteriér interiér v podstate rovina. 10 cm je oproti predpísaným 5 rozdiel interiér exteriér 2,5 cm. Leda že by tenšia dlažba na terče. Máš to takto?
Odpovedať
@pripad001 budem mat terasove dosky 2,5 podlozene hranolmi 5cm, zvysok sa podlozi gumenymi podlozkami. V dlazbe sa nevyznam. Ak mas terasu krytu, nic krajsie ako drevo neexistuje. Pokladka je jednoducha a material cenovo dostupny. Udrzba raz rocne 40 E. Ak si nie si este isty, pokojne nechaj rozdiel 12,5 cm. Hranoly sa daju odrezat aj 10 cm, a mozes sa pripadne rozdodnut pre dlazbu na tercoch. Lepsie viac medzery, ako primalo, zbrusit beton su galeje.
Odpovedať
@pripad001 ja vylievam do výšky nuly ale nechám ho vyleštiť, bude to bez škár, bez údržby, bez problémov. Keď by som chcel zmeniť farbu alebo štruktúru, tak do 2mm je tisíce možností.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?