Hydroizolacia terasy

Ahojte. Ma niekto zkusenosti z tekutou hydroizolaciou Alfema alf tg500? Kupil som 20kg balenie na izolaciu otvorenej terasy, na ktoru bude prsat aj snezit. Zvolil som postup: Hydroizolacia, zateplovacie pir dosky 80mm, geotextilia, poter, znova hydroizolacia a mrazuvzdorna dlazba. Problem je ze ta izolacia mi stoji uz pol roka v garazi a pisu spotrebu do 12 mesiacov. Nieje tam vsak na obale vyrazeny ani datum vyroby, ani cislo sarze. Fakturu som ztratil, tak ze to moze byt uplny leziak. Zacinam sa obavat ci je to ok, lebo uz som tu nasiel, prispevky kde im to na terase po zime brutalne dopraskalo. Keby sa toto stalo mne tak mozem celu pracu znicit. dlazbu, drahe pir dosky zlab, vsetko rozbit a odznova lebo pod terasou je detska izba. dakujem vam za kazdu radu
Odpovedať
dla tech.listu je na baze vody. to znamena ze v zime moze popraskat. ja pouzivam na stavbach bud od mapei alebo den braven. zatial bez problemov. nanesie sa 1 vrstva do nej davam armovaciu mriezku - perlinku a dam 2 vrstvu. pockat so zaschnutim a hotovo. samozrejme penetrak pred aplikaciou. ked date pir dosky nedavajte geotex ale stavebnu foliu pod beton, izoluje proti vode. ak chcete zabranit presakovaniu dajte beton c 30/37 a mate vystarane.
Odpovedať
@lado2906 Tak ze, 1. vrstva hydroizolacia mriezka po celej ploche, rohy aj zvisle spoje, vsetko znova pretret, potom pir dosky (neviem ci ich aj lepit, a vypenit dilatacne medzeri), nasledne stavebna folia pod beton, potom betonovy poter c35, na to zas hydroizolacia? Lebo v poteri bude aj osadeny odtokovy zlab. Pisu tam ze je to do exterieru tak snad by to nemalo zmrznut, ale vodna guma, to asi logicky zmrzne. Ja som naletel na reklamu.. najprv som to zacal izolovat hydroizolaciou den braven, potom som to stopol lebo som nasiel alfema. Ale teraz mi to uz pol roka stoji v garazi, lebo sa mi prace zkomplikovali no a je tam 12mesacna spotreba. neviem ci to fakt neni stare lebo tam je ztrhnuta nalepka z datumom aj sarze. dakujem vam velmi pekne za rady
Odpovedať
@lado2906 Pridavam foto koli predstave
Odpovedať
2vrstva na beton nemusi byt. beton je vodeodolny. do betonu pridajte plastifikatora kari 6*150/150. staci hydrom + dil.pasikmy pretriet rohy dil,spoje. pir dosky netreba lepit, vaha betonu aspon 6-7 cm a dlazby postacuje
Odpovedať
@lado2906 To je fakt. dlazba by na tom asi nedrzala.. Lenze zacata hydroizolacia je nad urovnou podlahy. to asi budem muset ocistit a dat betonkontakt, aby sa poter napojil na murivo, ale aj tak sa bojim ze voda si na spoji najde miesto kde moze presakovat. Je tam dalsi problem, ze na rame posuvneho systemu urobili dekompresne otvory na kondenz pod urovnou podlahy. tam musim dat asi plastove listy na elektriku a prepojit to az do odtokoveho zlabu, aby to bolo odvetrane, lebo ked ich zalejem, tak v lete teplo moze zdeformovat ram 😞 Toto vsetko musi byt zaliate v poteri. je tam vela napajani a ked to zalejem 35kou tak pri nejakom probleme to ani nerozbijem.
Odpovedať
ok. neni problem, listy by mali byt zapustene pod dlazbou v betone v spade do zlabu ok. tak potom cele pretriet hydrom, rohy dat dil.pasy do hydra aj nad listamy. dlazbu do lepidla napr. murexin 65. beton je samozrejme tuhsi a pevnejsi, preto je vodeodolny. treba naplanovat vsetko dopredu. sekat sa da do kazdeho betonu, ale do poterov neodporucan. poraska cela plocha niekedy az do uplnej retardacie. potom je nakladna oprava. cim silnejsi beton, tym lepsia odolnost. ked uz sekat, tak predtym narezat beton do pozadovanej hlbky, sirky na pasiky, az potom opatrne vysekat najlepsie rucne a dobrusit frezou. ta povodna hydro nevadi, ma sa kde napajat dalsia hydro. pred ulozelim dlazby pre istotu hydro mozete natrie kontakt penetrakon napr.murexin d4. na steny davate sokel, tiez zakryje hydro. vrchy soklov izolovat adekvatnou sparovanou hmotou, silikonom alebo stierkou vodeodolnou. rohy sokla a dlazby tiez vhodnym silikonom. vsetko sa vyraba uz v adekvatnych farbach.
Odpovedať
@lado2906 Dakujem pekne za rady, ked sa z pracou pohnem pridam znova foto. kompikuju sa mi dalsie prace tak ze to asi trochu potrva..
Odpovedať
za malo. keby ste potrebovali poradit s hocicim, neni problem. pracujem pre stavebnu firmu ako stavebny technik specialista. staviam stavby na kluc (vstetky murarske prace,riadenie, logistika, personalistika, ...) aj rekonstrukcie.
Odpovedať
Dakujem pekne, pravdepodobne napisem, lebo prerabame svojpomocne dom, tak ze stale na nieco natrafim. Uz pomaly chvalabohu koncime. Hentu supergumu tam urcite nedam. Bol by som blazon. Dam to skusobne na psiu budu, len aby som si overil ze som spravil dobre.. Na hentie vyrobky som nenasiel nic dobre okrem ich vymakanej reklamy. Pouzijem Den Braven, tak ako som povodne chcel.. Skoda ze som na tuto stranku nenatrafil skor.
Odpovedať
@aress Aby si nebol prekvapeny, ked to na bude vydrzi. Uz len konstatovanie, ze nieco popraska z dovodu, ze je na baze vody, je celkom usmevne. Keby tam bolo ine (synteticke) rozpustadlo, bolo by to lepsie? Voda je odparena za par hodin, nasledne uz predsa nemoze byt dovodom praskania. Ja mam tuto gumu v kombinacii s vystuznou tkaninou pouzitu v garazi na sokli (spoj pancierovej podlahy a omietky). Skusana je vselicim - dilatacnymi pohybmi, mrazom, vodou, solou a kadejakymi svinstvami z ciest. Ziadne praskanie neevidujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?