Hliníková presklená pergola - sklo od sklenára

ahojte, pozeram pergoly z hlinikovej konstrukcie, s pevnou presklenou strechou, boky otvorene bez skla. Dostali sme od firiem cenovky na cca 7000 eur, zda sa mi to dost na to, ze tam nie je ani ziadne tienenie, ani posuvne lamely.. Davali ste si niekto robit len cisto konstrukciu u zamocnika a ze by som dala len vyrobit bezpecnostne sklo u sklenara, nevyjde to lacnejsie?
Odpovedať
Cena celkom moze zodpovedat realite. Hlinikove profily ti nepozvara hocikto, ak nie je konstrukcia zvarana, tak asi tam budu nejake spojovacie diely, bezpecnostne sklo pouzivane na taketo prestresenia je o dost drahsie ako bezne bezpecnostne povedzme na sprchac a potrebujes aj specialne gumove alebo silikonove upevnovacie profily na to sklo aby ti tam necinkalo pri kazdom vetriku... Ak si das pozvarat konstrukciiu z ocelovych profilov, tak to zvladne kazdy zamocni aj zdatnejsi domaci kutil a bude to vyrazne lacnejsie Ak mas pocit, ze predrazena cenova ponuka, tak si daj spravit inde. Uvidis...
Odpovedať
@zita19 dakujem, no aj ta ocelova mi napadla, to by nevadilo, hlavne, aby to nejak nehrdzavelo... ale specializovane firmy na terasy ponukaju len hlinikove konstrukcie, zrejme vacsina dovoz napr. z Nemecka, nerobia to tu. Cenove ponuky som dostala asi od 20 firiem a pohybuju sa +-500 eur. Tak potom skusim obvolat zamocnikov a u sklenara pozistovat ten druh skla.
Odpovedať
Som zvedavý ako dopadnes. Ja som si dával ponuky na prestresenie terasi 8x3m ale lamelové otáčave prestresenie a chceli 17000€
Odpovedať
@au585 hej, davali sme si tiez najskor nacenit bioklimaticku a boli to take sumy... :)
Odpovedať
Ahoj, ja idem robiť niečo podobné 5 x 3,3 m. Bezpečnostné dvoj sklo mam nacenene s dopravou na cca 800€. Konštrukcia bude oceľová aby som si ju vedel svojpomocne zvarit, tu ešte nemám nacenenu ale očakávam max pár stoviek.
Odpovedať
@sakalik tak super, nam treba 8 x 3m, skusime to poriesit podobne :)
Odpovedať
@shmoulinka1 Ahoj, ešte pre predstavu posielam foto akú realizáciu chcem ja napodobniť. Firma nám to nacenila na cca 5000€. + prikladám foto aké tam chcem časom dorobiť tienenie (to v nacenení ani nebolo)
Odpovedať
@sakalik jasne, dik, nieco podobne na tienenie aj my, len my mame terasu este i vyvysenu, tak tam musime dat i zabradlie.. ale zrejme tiez kasleme na hlinik :)
Odpovedať
@sakalik prosim Ta, ake siroke tabule skla tam pouzijes? firmy nam nacenovali tabule 80x300cm, 10kusov na 8m, zda sa nam to dost uzke, na co to tolko predelovat... A sklenari mi ponukaju na terasu bezpecnostne lepene sklo skladba 4.4.2 alebo drahsie 5.5.2, ktore dat, to tensie staci? dik :)
Odpovedať
@shmoulinka1 ale co je vtipne, este i sklenari kazdy nieco ine tvrdi, dalsi mi napisal- Sklo 4.4.2 je na objednavku vo vyrobe ale na pristresok sa dava 4.4.1 alebo 5.5.1
Odpovedať
@shmoulinka1 ahoj takže asi takto. V ponukách na nete nájdeš sklo 4.4.1 a rozostup 80 cm. Takéto stavebnice predávajú bežne na nete takže také sklo asi kludne stačí. Ja som dostal ponuku 5.5.2 za cenu 43/m2 s dph takze budem dávať toto (minimálny rozdiel v cene oproti 4.4.1 preto dám pevnejšie). Rozostup budem mať 0,9-1 m. Čím hrubšie sklo, tým môžeš mať väčšie rozostupy
Odpovedať
@sakalik dobrý, privtriem sa sem. Tiež si chceme dať urobiť prestrešenie nad terasu 8 x 3metre len až do štítu, t.j. 5metrov. Vedeli by ste mi odhadnúť oceľovú konštrukciu -dva stĺpy výška 6m + uchytenie o dom + škridla? Ako čítam tieto komentare, to sú riadne pálky. Oceľová asi bude lacnejšia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sakalik dik za info, to mate fakt dobru cenu za sklo... no poviem muzovi, mozno vacsi rozostup dame i my v kombinacii s hrubsim sklom... dostala som vselijake odpovede, napr. este i s kalenym sklom nam to ponukaju sklenarstva: V tomto prípade, keďže sklo bude vystavené všetkým poveternostným podmienkam vrátane snehu, navrhujeme použiť zloženie izolačné dvojskla nasledovne:Vrchná tabula, ktorá bude čelilť najväčšiemu náporu by bolo 8 mm kalené sklo, ktoré vydrží obrovskú váhu na plochu. Spodná tabula by bol connex 5.5.2, ktorý je zlepenec z dvoch 5 mm skiel, ktoré sú zlepené fóliou. Toto zloženie zabezpečí, že keby aj ta vrchná tabula sa nejakým spôsobom rozbila, tak spodná tabula to bude stále držať pokope.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravim, ozivujem temu. Prosim ako ste to nakoniec vyriesili?
Odpovedať
Tiez sme si to s manzelom urobili svojpomocne a usetrili sme 50% ceny
Odpovedať
my nijak, nezastresili sme terasu, mali by sme strasnu tmu a teda nepacilo by sa mi to.. aby tam bolo tolko konstrukcie a malo skla...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?