Gress 2 cm voľne ukladaný

Profilova fotka
Má niekto položený gress 2cm v exteriéry do štrkového lôžka ?
Odpovedať
@eagleowl Áno, mám.
Odpovedať
Profilova fotka
Chcem ukladať na prestrešenú terasu na štrk dlažbu 60x60x2cm.....človek čo robí dlažbu také ešte nerobil... Zaujímal by ma postup, teda aké presne bolo zloženie podložia a tiež ako to slúži....prípadne link na postup.
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl Nie je hrúbka 2cm veľmi málo na to, aby to bolo uložené v štrkovom lôžku? Stačí sebemenšia nerovnosť a pri zaťažení to musí prasknúť. Nemáš obavy? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 nič o tej dlažbe neviem, preto sa pýtam.... ale myslím že keď ju odporúča výrobca aj na tento spôsob pokladania tak by to malo byť v poriadku. Keď to ustojí na terčoch prečo nie na štrku ? https://www.beneva.sk/dlazba-2-cm/#&g... https://www.ardecom.sk/category/marazzi/ Gres som vŕtal ....1cm hrubý...diamantom.....je to za trest :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ale ty to máš na terčoch..či nie ?..myslel som pokládku do štrkového alebo pieskového lôžka...
Odpovedať
@eagleowl Ja mám platne o rozmerov 40x120 cm na terase položené na plastových terčoch. Z tých istých platní mám urobený chodník za domom a chodník do záhradného domčeka, kde je to položené v lôžku z makadamu frakcia 4-8 mm.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Ďakujem. A spokojnosť ?....Ukladal si to sám? Ja len že či je to v niečom špecifické....náročnosť na rovinu podkladu alebo menej búchať gumovým kladivom...nezlomilo sa nič ?....
Odpovedať
@eagleowl No nie je to dokonalé, ale na druhej strane je to len chodník v záhrade. ako vidno na obrázkoch, najprv som uložil obrubníky, do nich som nasypal ten makadam, drevenou latou zarovnal do roviny a na to ukladal tie dielce. Kladivom len jemne dorovnal, aby to v tom makadame sadlo. Po roku sa mi len jedna dlažba kymáca - budem ju musieť zdvihnúť a podsypať na jednom konci. A je to stabilnejšie, ako na tých plastových terčoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 je to stabilnejšie ako na terčoch ?....tak to som rád že som nešiel do terčov.... Ako som písal chcem to na prestrešenú terasu...a do betónovej platne sa mi vôbec nechcelo ....mal som takú predstavu že ak sa niečo zlomí dá sa to vždy relatívne jednoducho vymeniť na sucho...no nechám sa prekvapiť. Dík.
Odpovedať
@eagleowl Stabilnejším som myslel to, že sa to nekýve. Keď stúpiš na dlažbu na terčoch, niekedy stačí pár desiatok mm a pod nohami to zaškrípe. Ale nie je to tragické - na terasu by som znovu dal na terče.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 v čom je výhoda terčov ?....žena to nechcela presne pre to čo vravíš, že sa to hýbe (ja som po tom nechodil) ....napadá do špár po dlažbu ...je to o dosť zložitejšia technológia....na balkóne je to asi super....ale v úrovni terénu nevidím benefit....položené do štrku mi to príde rovnako ako zámková...len povrch je iný.
Odpovedať
@eagleowl Aj terče majú svoje výhody, ak je to poriadne urobené. Najmä rýchlosť uloženia. V teréne bude lepšie ukladať do lôžka. Ale na terase je dobré na terče - nie je tam toľko bordelu z toho štrku, lebo zo škár medi dlažbami vždy nejaké tie kamienky vylezú a ak by si na to stúpil, tak to nie je príjemné. To, že napadá do špár je len predsudok. Toľko toho tam nenapadá, pokiaľ nemáš na terase stolársku dieľňu. A ja to mám tak urobené, že väčší lejak umyje povrch terasy aj pod dlažbou a odplaví to preč - alebo to môžem umyť hadicou. Na kraji terasy sú škáry, kde odteká voda so splavenou nečistotou - pozri v mojom fotoblogu fotku č. 12: http://www.modrastrecha.sk/blog/chrob...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?