Drevená terasa okolo bazéna - hľadám majstra (Komárno, Nové Zámky)

Ahojte! Mal by som takú otázku či náhodou neviete v okolí KN NZ nejakého šikovného majstra ktorý by mi vedel spraviť drevenú terasu okolo bazéna? Vopred ďakujem každému!
Odpovedať
1
2
Mozno by ti vedel @chrobak7 povedat ako na to svojpomocne :)
Odpovedať
@macko444 dakujem pekne ale akurat o to mi ide ze donesiem material vsetko co treba len nech mi to volakto zbucha uz som sa tak narobil ze nemam trpezlivost a nervy na to :-D
Odpovedať
@krisg jasne, ale samozrejme za to tej osobe zaplatis a ja neviem, ale ked si nieco urobim sam aj ked ma to stoji cas a usielie a silu a energiu, mam z toho lepsi pocit, je to fakt moje odomna, odomna pre mna :D
Odpovedať
@macko444 ano je to tak aj ja som to bral tak len dost vela som toho spravil a uz nemam chut sa s tym babrat a tomu co sa vyzna trva den a mne by to trvalo tyzden :-D
Odpovedať
@krisg @macko444 Bohužiaľ nepoznám nikoho. A čo si vlastne pod pojmom "drevená terasa okolo bazéna" predstavuješ? Akože položiť nejaký drevený povrch na betón okolo bazéna? Alebo vybudovať na holej zemi nejakú konštrukciu, z čoho vznikne drevená pochôdzna plocha? Lebo pre teba to je jasné, ale napísal si to tak, že každý si pod tým môže predstaviť niečo iné.
Odpovedať
@chrobak7 mame zabetonovany bazen okolo je obsypane je tam tusim 4-8 frakcia a potreboval by som asi volaku konstrukciu z hranolov naco sa potom pripevni ta drevena pochodzna plocha. Ked volaco som zle napisal sorry neni som odbornik :)
Odpovedať
@krisg jasne chapem, tak vela stastia, aby si na kvalitneho natrafil :) @chrobak7 nevedel som, ale viem, ze sa dost vyznas :)
Odpovedať
@macko444 dakujem pekne :)
Odpovedať
@krisg Nenapísal si zle, len si to málo popísal. Ak by to čítal nejaký majster, tak nevie, čo od neho očakávaš. Takže potrebuješ vytvoriť na makadamovom základe nejakú drevenú konštrukciu na terasu a ako povrch chceš dať čo? klasické drevené dosky? WPC dosky? Len pozor na tú podkladovú drevenú konštrukciu, lebo to je ideálne ako ubikácia pre rôznu háveď - žaby, myši, prípadné hady. Pri bazéne bude vlhko a dostať ich spod dosiek nie je ľahké.
Odpovedať
Okolo bazena by som rozhodne nedaval drevenu konstrukciu. Prave kvoli tomu co pisal chrobak, zivocichy si tam urobia hotel, skor by som sa to snazil vymysliet nejako inak. Okolo bazena nejaky pekny obklad a terasu no, ja stale aj tak nechapem co chces, nemas nakres?
Odpovedať
@krisg Myslíš takéto niečo? https://www.youtube.com/watch?v=flWbt...
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 súhlas. Pri bazéne by som do dreva nešiel ani len náhodou. Voda a vlhkosť urobí svoje pri tomto. A asi by mi bolo ľúto tých peňazí, čo by som do toho dal :-x
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sampur nesúhlasím !!!! Dobre urobená terasa a dobre ošetrené drevo (tlakovo impregnovana napr.) Musí vydržať 20r+. Pozri si kostoly postavené pred 100rokmi bez klinca. Dodnes stoja. Keď nie si ochotný zaplatiť profi firme s profi naradim a skúsenosťami vysokú cenu, Holt buď si to spravíš sám alebo nájdeš lajdakov....potom terasa vydrží 2roky
Odpovedať
@tominohorvath drevené kostoly stoja oveľa dlhšie na východe jeden pochádza asi z r. 1500, no nemoknú, nemrznú, dnes majú kvalitnú medenú strechu, to nemôžeš porovnávať s nechránenou podlahou,
Odpovedať
@duzu drevené kostoly(domy) nemrznu, nemoknu ? Ale prestaň. PS: móla su z dreva.
Odpovedať
@tominohorvath ak začnú moknúť tak už dlho stáť nebudú, tie čo zatiaľ stoja nemokli , vo Vieličke je drevo viac ako 800 r. napustené soľným roztokom a stále je zdravé
Odpovedať
Profilova fotka
@tominohorvath tak to je tvoj pohľad. Ja s drevom dobrú skúsenosť nemám, preto som sa mu pri našej terase vyhol. Drevo si podľa mňa neudrží ten vzhľad ktorý má na začiatku ;-)
Odpovedať
@sampur terasa sa robí okolo bazéna...nie drovo namočené do vody. Je rozdiel keď máš lacné mäkké drevo a keď máš drahé tvrdé exotické. Alebo tlakovo impregnovane. Áno smrek dostane patinu...preto sa nedáva na podlahu. Daj si do Googlu terasa okolo bazénu polovica je wpc a polovica drevo
Odpovedať
Profilova fotka
@tominohorvath to si uvedomujem, ale predsa len sa dostane do kontaktu s vodou, s mrazom a taktiež aj so slnkom. A neviem, ktoré drevo by to zvládlo bez ujmy, že by nezmenilo farbu bez nejakej starostlivosti. Všetko je to uhol pohľadu a vec názoru zrejme. My sme na terasu zvolili napokon timbermax dosky, pozdávalo sa mi to viacej jak drevo a tiež aj dlhoročná záruka ma pri tom oslovila. Ale tak každý nech si urobí ako sa mu pozdáva :-)
Odpovedať
@sampur ja si dovolím tvrdiť že 80% slovákov ide po cene. Preto si timbermax nedá. Inak je to super materiál...nie jak wpc z Poľska. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tominohorvath z časti zrejme máš pravdu, že mnohí stavajú na cene. Len podľa mňa to neni najlepšia cesta. Ja som radšej zainvestoval do tohto a viem, že mi to vydrží, že budem mať roky pokoj, takže tie peniaze neľutujem. :-)
Odpovedať
@tominohorvath nie také, čo sa za dva roky pomaly rozpadne :-D Som u známych videla, jak po pár rokoch také nekvalitné dosky môžu vyzerať 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@marianna_1 keby sa mi niečo také stane, tak by som asi ošedivel, aj preto som si povedal, že výberu venujem viacej času, len aby som bol presvedčený, že robím dobre, to čo kupujem ;-)
Odpovedať
@sampur neuraz sa ,ale znies ako predajca WPC.😂. Ako je to s rozpálenou podlahou v lete?
Odpovedať
Profilova fotka
@janka11b Myslím, že sa tým problém nie je. Jasné, že ak je vystavená slnku priamemu, tak bude teplá, ale myslím, aj tak, že málokto na nej bude stáť nejako dlho, na jednom mieste, že by to pálilo alebo čo. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janka11b haha tak dík teda :-D :-D :-D Tak studená tá podlaha nie je keď na ňu bude svietiť slnko, ale zase nejaká tragédia to neni. Prejsť po nej sa dá bez problémov, ale aj tak chodíme po väčšine obutí, myslím v šľapkách, takže toto nemám dôvod dáko riešiť. A zas keď zájde slnko, tak stačí chvíľa a tie dosky rýchlo vychladnú, že to nie je také ako keby napríklad tam bol kameň, lebo pri tom trvá kým by vychladol ;-)
Odpovedať
@sampur akože mne ich bolo ľúto, lebo keď mi hovorili, že ich to stálo to riešenie nemalé peniaze a teraz musia vyriešiť čo ďalej. Ako to na novo urobiť najmä aby niečomu podobnému zase čeliť nemuseli :-x
Odpovedať
Profilova fotka
@marianna_1 to je ťažko, kedysi neboli také možnosti ako máme dnes. Dobre si to treba rozmyslieť, aby sme sa ešte nestali otrokom svojho rozhodnutia no. Neskúšali to nejako ešte zachrániť? Aby nemuseli to na komplet celé meniť?
Odpovedať
@sampur snažili sa, ale že sa to nebude dať urobiť tak aby to vyzeralo jak na začiatku. Takže preto sa rozhodli, že radšej to dajú urobiť na novo, ale už aby to bolo poriadne, aby to vydržalo. Aby nebolo problémom ani slnko, ani mráz ani ništ. Bolo by lepšie keby sa to dalo nejako opraviť, že by ušetrili nejaké peniaze, ale fakt k čomu by to bolo, keby to zase bolo len nejaké dočasné riešenie??
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?