Drevená podlaha na balkóne

Máte niekto drevenú podlahu na balkóne? Ako spod nej upratujete prach, listy a pod. "nečistoty", ktoré napadajú cez špáry pod dlažbu bez toho aby ste ju celú rozobrali?
Odpovedať
Profilova fotka
zdvihnúť diely, alebo riešiť pri montáži tak, aby bola samočistiteľná
Odpovedať
Profilova fotka
@esmeralda04 A o čo ide konkrétne...? O balkón, lodžiu, terasu...? Bude to vystavené aj vplyvom počasia...? Ja osobne mám drevo rád a preto som si aj dal drevené podlahy na terasy okolo domu. Je to prírodný materiál, v lete sa neprehrieva. Ale má aj svoje neduhy. V porovnaní s dlažbou nie je taký peknučký (dlažbu umyješ a je ako nová), ale hlavne je hrozne šmykľavé, keď poprší, padne rosa, hmla, primrzne, či napadne sneh. Tak to je vtedy veeeeľmi nepríjemný povrch, čo sa bezpečnosti týka. ]-( Aj toto by si mala zobrať do úvahy.
Odpovedať
@esmeralda04 ak su spary a je nasrobovana vycistis ju jedine zazracnym prutikom.
Odpovedať
@esmeralda04 ja mám na terase a dole ju nečistím. keď ju budem meniť niekedy o desať rokov, uvidíme. Teraz wapka, vysávač a čo je pod tým ma netrápi :-)
Odpovedať
staci polievat pri stene a ked je balkon spadovany tak ta voda vsetko odnesie co je pod doskami. :)
Odpovedať
@jan45 Ako sa to dá riešiť pri montáži, aby bola samočistiaca? Už som totiž raz dvíhala všetky diely, aby som vyčistila pod ňou napadaný neporiadok, bola to celkom váha, nakoľko je upevnená o drevené hranoly. Okrem toho som poškriabala stenu, keď som sa ju snažila vložiť späť.
Odpovedať
@leonardom Ide o to, že sme kúpili byt, kde je na lodžii drevená podlaha. Veľmi mi vyhovuje, lebo mám tiež veľmi rada drevo, môžem na ňu stúpiť aj bosou nohou a nechladí. Lenže som zistila, že pomedzi špáry padajú kadejaké listy zo stromov, kvety z mojich balkónových kvetov a pod. Nechcela som, aby mi to tam potom hnilo, tak som to chcela nejako s tadiaľ dostať. Vysávač niečo zobral, ale len také menšie a ľahšie veci. Tak som to musela rozobrať a natrápila som sa neskutočne. Tie 3m2 by som ešte nejako zvládla, ale idú nám lodžiu zväčšovať no a rozoberať 6-7 m2 nie je sranda. Začala som teda zvažovať klasickú dlažbu, ale moc mi to "nevonia", lebo je chladná.
Odpovedať
@jojo2jojo Celkom dobrý nápad, lenže nebývam na 1. poschodí a neviem, čo by na to susedia, keby im stekala voda na lodžie. Okrem toho lodžiu mám dole zamurovanú, mám tam iba 2 malé rúrky a pravdepodobne by sa zapchali.
Odpovedať
montaz na pero-drazka tam ti nenapada nic
Odpovedať
@atlaska ...ale to už asi nie je terasová podlaha ale klasická drevená ako do interiéru, či?
Odpovedať
@esmeralda04 normalna terasova podlaha
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?