Dlažba do exteriéru na terasu - ktorú vybrať?

Vyberame dlazbu na terasu, ktora ma 30m2. V buducnosti ju planujeme prestresit. Stojky budu mat farbu teak tak ako aj zabradlie. Momentalne riesim dilemu ktoru dlazbu vybrat. Poprosim Vás o Váš názor. Terasu budem zariadovat vo vidieckom style.
Odpovedať
@shimsa Preboha, dievča, veď dlažbu si vyberáš pre seba. Daj si tú, ktorá sa ti páči a nie tú, ktorá sa bude páčiť alebo pozdávať niekomu cudziemu na modrej streche!!! :-o :-o :-o :-o :-| To naozaj nemáš vlastný názor? Keby si sa pýtala na parametre, alebo vlastnosti... ale nie výber podľa tvaru a farby. To je len a len tvoje rozhodnutie. Ak sa nevieš rozhodnúť sama, tak sa opýtaj manžela. My tvoj dom nevidíme, nevieme ako vyzerá zvonku a ktorá dlažba by sa hodila. Ani nevieme, akú veľkú máš terasu. Ak je veľká, tak treba dať čím väčší formát, aby to nevyzeralo hlúpo.
Odpovedať
@shimsa Pridajte aj foto domu.
Odpovedať
@shimsa aj tak ti za 5-6 rokov vymrzne a vymenis ju :)
Odpovedať
@andyno Ak ju nalepi napr. na Sikabond nic jej nevymrzne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ta stredna😊
Odpovedať
@klara321 a vymrzne. Nejde o lepidlo ale o celkovu pripravu. Napr. Do lepidla umiestnit schluter ditra drain. Ja som zatial upustil s uvahami o keramike na vonku.
Odpovedať
@pistikus No ja neviem, ale ja mam na terase keramicku dlazbu mrazuvzdornu, gresovu 1cm hrubu, format 30x60cm, lepenu na vodeodolnom dvojzlozkovom lepidle /to je rovnake lepidlo akym sa lepia obklady do bazenov/ so sparami 1mm, pod tym je este aj tekuta dvojzlozkova cementova hydroizolacia a za 7 rokov co to mame nam nic neodmrzlo. Ani naznak zeby sa tam nieco take dialo. Terasu nemam prekrytu.
Odpovedať
Profilova fotka
@shimsa Volil by som tu tretiu, ale ide o to co sa pozdava tebe. Toto nie je o kvalite, o parametroch ako tu uz zaznelo je to o vkuse a ten mame kazdy iny, cize zazneju tu aj rozne odpovede. V tomto sa skus radsej doma s rodinou poradit ;-)
Odpovedať
aj mne tretia, tá najväčšia, väčší formát pôsobí čistejšie. Aký má názov a výrobcu, je gresová?
Odpovedať
Dakujem za vase nazory ci pozitivne alebo negativne. Dalsie vyjadrovanie sa k teme nie je potrebne!!!
Odpovedať
@shimsa mohla by si nám dať bližšie info o tej tretej? páči sa mi!
Odpovedať
@shimsa Krasna dlazba mozem poprosit infok tej tretej ? Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Prosím vás má niekto terasovu keramickú dlažbu (2 cm,60×60 cm) položenú na ratifikačne plastové terče? Podeli sa o skúsenosti? Zvažujem pokládku na betón s terčami cca. 45 m2. Ako sa dlažba správala v zime, či treba vypláchovať nečistoty, aká je stabilita, montáž a pod. Ďakujem za spätnú väzbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jajka16 inú veľkosť dlažby, ale na terče má @chrobak7
Odpovedať
@jajka16 Ja mám na terčoch, rozmer dlažby 40x120 cm, hrúbka 2 cm. Pozri môj fotoblog, je tam celý postup. Montáž bola celkom jednoduchá. Hlavné je mať rovný povrch, na ktorý sa bude ukladať. Ak nie je rovný, treba pokladať na nastaviteľné terče, aby sa nerovnosti vyrovnali. Zatiaľ to mám 1,5 roka. Nečistoty netreba vyplachovať, toľko bordelu zas tam nie je. Prípadný prach zmyje dážď. Stabilita - sem tam je citiť pri chôdzi, že tá dlažba nie je napevno položená. Ale ak sa každá nerovnosť vypodloží, tak je to ako keby to bolo prilepené.
Odpovedať
@chrobak7 Da sa na nej tancovať? Myslim partia na oslave?
Odpovedať
@ruren Možno áno, ale ako tanečný parket by som tento spôsob položenia nedoporučoval.
Odpovedať
podlahu by som vyložil normílnou terasovou podlahou, ktorá je priamo na terasy. Máš istotu kvality.
Odpovedať
Profilova fotka
Do exteriéru len gres,min hrúbka 12 mm ,v žiadnom prípade nie Poľské(krivé) , Španielské (nie sú odolné voči mrazu). Dlažba by mala byť svetlá. Tmavá sa rýchlo zohrieva , sú tam extrémne pnutia.Ak dáte ten bordel čo je na fotto na slnečnú stranu tak vám z toho pri prvej väčšej zime najskôr popraská glazúra a do 5 tokov to celé meníte.
Odpovedať
ano, len je potrebne vybrat su spravnu. AKo pisali, chce to kvalitu, spravnu hrubku, povrch a hlavne ide aj o udržbu. Sam mam terasu a ešte tam nemám podlahu, zatial iba betonove kocky. Nejak sa neviem rozhodnut, ktoru podlahu tam dat.
Odpovedať
@mesarosanton A ako by si hodnotil plávajúcu dlažbu PIEDRA? Má s tou dlažbou niekto skúsenosti ?
Odpovedať
Profilova fotka
@georgsen Nemám s tým skúsenosť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?