Dilatovať oceľovú konštrukciu od obvodového múra, ako, alebo neriešiť?

V rámci projektu RD mám naprojektované oceľovo drevený prístrešok. 1. Prístrešok bude upevnený o múr U-profilom s navarenými konzolami pre uchytenie drevených trámov, ktorých druhý koniec bude upevnený opäť v oceli. 2. Zámočník chce U profil kotviť rovno na múr. Podľa projektanta vzniká potreba U-profil v dotyku s múrom odizolovať na prestup tepla? Profil bude v konečnej fáze uložený v zateplení a z fasády budú vystupovať len konce konzol na ktoré budú uchytené drevené trámy. Zámočník vidí problém v zateplení pod profilom z dôvodu vykývania v čase pôsobením dynamických síl-vetra a možného popraskania fasády. Projektant vidí problém v prestupe chladu cez oceľ ak sa nebude oceľový profil od múru dilatovať. Z ponúkaných riešení nie je ani jedno bez chyby. Podložiť profil tabuľou z penového skla je síce tvrdé, no krehké a pritiahnutím profilu sa pravdepodobne rozpadne, XPS o ktorom som počul, že má viac tried tvrdosti no tie tvrdšie doteraz nik nevidel nie je tiež ideálne nakoľko je tiež poddajný, drevo OSB doska zamietli všetci. Ponúka sa ešte alternatíva v kombinácii s XPS podložiť profil v mieste chemických kotiev valcovými podložkami, kde sa prestup tepla eliminuje na menšiu plochu..... 3. Ak niekto poznáte riešenie, prípadne máte skúsenosť z praxe poraďte. Vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
všetko je to len v rovine dohadov, tepelné straty tam vzniknú, treba spočítať aké, a či tie zásahy za to stoja. Súhlasím so zámočníkom, riešil by som izoláciu na a okolo konzoly po zabudovaní.
Odpovedať
nemozes radsej aj tu stranu pristresku co bude pri dome postavit na stojky? pripadne na toto su specialne kotvy, s prerusenym TM. nemal si to sem davat ako otazku, kazdy moze prispiet len raz...
Odpovedať
Po konzultacii s projektantom a statikom som daval pod konzolu 7cm extra tvrdy polystyren, myslim, ze to bola 500ka alebo 700ka. Stena bude zateplena 25cm eps.
Odpovedať
Profilova fotka
Riešením je použitie kotevných blokov Dosteba: http://www.dosteba.cz/?a=polozka&id=14
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?