Dat ciernu umelinu aj okolo stlpov proti vlhnutiu?

Prosim Vas ked sa dava okolo domu ta cierna umelina kvoli vode, aby nevlhla zakladova doska, dava sa to aj okolo stlpov, co mame vchod do domu? dakujem
Odpovedať
@matkinamamina ta cierna umelina sa vola nopova folia a mylne sa domnievas, ze sa dava kvoli vlhkosti...dava sa ako ochrana pred mechanickym poskodenim tepelnej izolacie (styroduru, polystyrenu...) zeminou pripadne strkom (v mnohych pripadoch uplna zbytocnost), takze ak nemas na tych stlpoch nic ine len beton tak urcite netreba. Lepsie spravis ked ich natriete tekutou izolaciou pripadne pouzijete asfaltovu izolaciu...
Odpovedať
@marek_norway dakujem, nevedela som presne ako sa to vola. NO chceme davat na stlpy obklad, takze tam asi bude lepsie to dat, nie?
Odpovedať
Nie...
Odpovedať
@dedo758 preco nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@matkinamamina zbytocne.
Odpovedať
@matkinamamina @marek_norway ti to dosť jasne vysvetlil, prečo nie a ty sa to spýtaš druhého znova. Nechceš si radšej najať na stavbu niekoho kto tomu aspoň trochu rozumie? ušetríš tým fúru peňazí. Ako by si na tú umelinu pripevnila obklad? alebo tam ste ešte nedošli? len zopakujem, lebo sa to asi oplatí: použitím tej umeliny nezabrániš vlhnutiu základov na to slúži hydroizolácia ak základy tepelne zaizoluješ s XPS a zabrániš ich premŕzaniu teoreticky im nevadí že budú celý život vo vode len musia byť následne oddelené od hornej stavby. pri stĺpe to platí podobne len ho treba tiež tepelne izolovať a od základu (pätky) ho vodorovnou hydroizoláciou oddeliť.
Odpovedať
@slavoslav ja nechcem tu umelinu lepit na cely stlp, mne ide o spodok, ktory bude zasypany zemou, lebo chceme este navozit zem, cize mne ide o tu cast, ktora bude pod zemou. Mame na to ludi, ktory to robia, nastastie. Ja tomu nerozumiem, len otec bol pozriet na stavbe a ked videl, ze okolo domu (tiez ta cast, co bude pod zemou je ta cierna umelina a okolo stlpov nie, tak mi volal, ze majster mal dat aj tam. Preto som sa pred tym, nez budeme volat majstrovi chcela opytat tu ludi, co maju skusenost.
Odpovedať

Odpovedať
Naozaj to nie je nutné. Betónu hlina nevadì... :-)
Odpovedať
@dedo758 dakujem velmi pekne za ludsku odpoved :-) pekny den
Odpovedať
@matkinamamina keby si sa spýtala skôr ušetrila by si viac, na všetko ostatné si dostala aj ľudskú aj neľudskú odpoveď :-) ak budeš lepiť obklad priamo na tie betónové stĺpy pred zasypaním ste ich mali radšej natrieť hydroizoláciou (predpokladám, že vodorovnú tam asi nemáte). Prepáč ja som technik nie psychológ ani diplomat, takže použi informácie ktoré potrebuješ, na ostatné sa vybodni :-)
Odpovedať
@matkinamamina Nopovú fóliu tam netreba dávať. Ale nie je od veci natrieť tie piliere tekutou hydroizoláciou v miestach, ktoré budú pod zemou alebo ešte lepšie nalepiť na to priamo IPU (to je tá čierna fólia, ktorá sa volá aj hydroizolácia). Na to sa u mňa lepil tehlový obklad. V hornej časti sa lepil priamo na DTčko. Pozri fotky, ako to mám ja.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matkinamamina Ešte poslednú som zabudol dať. .
Odpovedať
@chrobak7 super, dakujem velmi pekne, aj za fotky. ;-)
Odpovedať
@chrobak7 ako sa vola dlazba co mas na terase a kolko ta to stalo 1m2 a okolo domu to mas zamkovu.mas to pekne a napis aj ako si to robil a ake lepidlo ale asi mrazuvzdorne.diky.
Odpovedať
@srlinka Ono to síce nie je terasa, iba plocha pred dverami, ale dal som tam obyčajnú terasovú dlažbu a schodovky z Merkury marketu. Názov je Base Acero: https://www.merkurymarket.sk/keramick... a stojí to 22,90 €/m2. Bolo to lepené flex lepidlom. Chodník je zámková dlažba City od Premac-u: http://www.premac.sk/zamkova-dlazba/d... Je to ukladané do zvibrovaného lôžka z makadamu.
Odpovedať
@chrobak7 Super a to stal 1m2 22,90e a ako nepraska a nesmyka sa na nej lebo rozmyslam ze na terasu by sa my aj takato siva pacila ale my mame pol nadstresenu a pol mame odokrytu tak preto pisem ze ci nepraska ked mne na ten kusok bude aj sneh padat aj prsat ale dakujem ti za radu a fotky.
Odpovedať
@srlinka Tá dlažba je hrubá 16 mm a je pevná, nešmykľavá. Jasné, že keď je poľadovica, tak to nepomôže, ale keď je bežne mokrá, tak sa dá chodiť aj po tej šikmine. Inak tá na poslednom obrázku vľavo - to je na terase. To je veľkoformátová 120x40 cm a má hrúbku 2 cm. Tá je ukladaná na plastové terče - pozri môj fotoblog: http://www.modrastrecha.sk/blog/chrob... Ale tá bola podstatne drahšia, 105 €/m2.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?