Čo si myslíte o drevenej terase?

riesil niekto drevenu terasu? Rozmyslam o naimpregnovani drevenych tramov, ktore ulozim na strk lozko a na tramy nabijem "dosky". Aky mate nato vy nazor, skusenosti, cenove ponuky... Je lepsie vybetonovat platnu a dat dlazbu? Som si vedomy toho, ze drevenu terasu, treba lakovat...
Odpovedať
michal, my sme na udupanu zem dali geotextiliu potom drobny makadam. Na to sme poukladali betonove stvorce (rozmery 40x40 cm). Na tieto betonove stvorce sme dali naimpregnovane drevene tramy a na tramy sme pripevnili terasove dosky. Nelakovali sme, iba sme naimpregnovali olejom na drevo.
Odpovedať
Správne evikg :-) na takéto použitie je najvhodnejší olej.
Odpovedať
dakujem...a nebude vadit, ak tie tramy obsypem zeminou..ak by som navysoval teren? Nechcem tam mat moc velky skok, medzi terenom a terasou. evikg: nemas prosim foto?
Odpovedať
a tie tramy ste davali kolko od seba?
Odpovedať
No ešte si nenapísal z akého to chceš materiálu...
Odpovedať
:) ake drevo odporucas? Rozpocet je minimalne...tak prosim ziadnu exotiku 8-)
Odpovedať
no, vzdialenost tramov ma byt 40-60 cm, inak sa ti tie terasove dosky budu prehybat. Tiez sme si mysleli, ze aj menej staci, ale potom sme ste museli pridavat. My sme tiez nechceli exotiku a davali sme cerveny smrek. Nepotrebujem to mat na cely zivot a ked sa nam to nebude pacit, tak dam nieco ine. My sme mali terasu 40 m2 a vysla nas so vsetkym okrem prace na 1000 E. Nafotim a hodim do mojho fotoblogu.
Odpovedať
inak, dalo by sa aj lacnejsie, ale my sme vsetko brali z Hornbachu. Nechcelo sa nam cakat.
Odpovedať
jedine toto foto mam, ale tu nie je este uplne dokoncena a ani naolejovana.
Odpovedať
ja rozmyslam o dreve z pily...viem, ze toto vyzera lepsie, ale asi to je drahsie. No super, dakujem za dobre rady. Asi pojdem do tohto. Bude sa mi to viac hodit k domu a nebudem musiet saskovat s miesackou :).
Odpovedať
hej, aj my sme chceli z pily, ale dodacia lehota bola 8 tyzdnov. Ale zase vyrazne lacnejsie.
Odpovedať
som v situacii, ze budem rad, ak to vobec budem robit...takze 8 tyzdnov, ale korunky sory, evry v keseni :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som myslel na to že dať bukové drvené hranoly a na to už keď aj smrek...ale ten podklad čo bude obsypaný zeminou by malo byť tvrdé drevo.
Odpovedať
to hej. Suhlasim s dodogom. I ked neviem, co za drevo sme my davali na rost, ale bolo to take zelene, co sa zvykne davat na strechy. I ked ten rost vobec nie je v styku zo zemou, len sa sem tam dotyka toho betonoveho stvorca.
Odpovedať
:-D :-D :-D že zelené... bolo natreté na zeleno alebo zeleno žlté prírodné - to by bol agát a zároveň najvhodnejšie drevo. :-)
Odpovedať
natrete na zeleno :-D
Odpovedať
:-)
Odpovedať
este otazocka...ten hranol len polozit na tu betonovu tvarovku, alebo aj ukotvit? ake hranoly ste davali? nie farbu ;-) ale rozmer :-)
Odpovedať
ukotvit a rozmer 6x4 cm. to ako minimum.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
hm, ako UKOTVIT?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@dodog prosim Ta, Ty si tu odbornik snad na vsetko, tak sa pytam rovno Teba...chceme kupit drevene dosky na terasu zo smreku opadaveho. Terasa je nekryta, Neolutujeme to? Impregnovat budeme, len nas susedia strasia, ze sa nam to hned znici od dazda a snehu/mrazu.Keby to vydrzalo aspon 10 rokov, mslim, ze by sme boli spokojni, potom vymenime, ale davat zamkovu dlazbu by som nechcela, drevo sa nam paci viac. Dakujem vopred za radu!
Odpovedať
@yaninca @michal165 - ako ukotvit? navrtat diery do betonovych stvorcov a upevnit k nim rost vrtumi.
Odpovedať
Profilova fotka
@evikg diik:)
Odpovedať
Prosim, podeli sa niekto o skusenosti? chceme kupit drevene dosky na terasu zo smreku opadaveho. Terasa je nekryta, Neolutujeme to? Impregnovat budeme, len nas susedia strasia, ze sa nam to hned znici od dazda a snehu/mrazu.Keby to vydrzalo aspon 10 rokov, mslim, ze by sme boli spokojni, potom vymenime, ale davat zamkovu dlazbu by som nechcela, drevo sa nam paci viac. Dakujem vopred za radu!
Odpovedať
@sona76 Nam nukali tiez smrekovec, tlakovo impregnovany. Cenovo to potom vyslo asi polovica z ceny kompozitnych dosiek. Ale myslim si, ze ak uz investovat, tak radsej do toho drevoplastu. Drevo je sice fajn, ale ziadne drevo ti nevydrzi na mraze, slnku a dazdi 10 rokov bez udrzby.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodog bnemiešajte tvrdé a mäkké drevo, navyájiom sa ovplyvňujú a hnijú. spodné hranoly stačí naimpregnovať zelenou skalicou, záruka je 20 rokov, nie 5 ako pri Bochemite
Odpovedať
Profilova fotka
@sona76 je to najlepšie mäkké drevo do vonkajšieho priestoru. Na vonkajších drevených plochách je dôležitý odtok vody, medzi doskami sa nechávajú medzery, podložie musí byť odvodnené, pod hranoly izolačné podložky, upevniť stačí krajné hranoly o stenu, ďalšie kotvenie je zbytočné.
Odpovedať
http://ildi-interier.blogspot.com/201...
Odpovedať
tu tiez najdete detailny postup ako si vyrobit drevenu aj kompozitnu terasu : http://www.hornbach.sk/cms/media/sk/p...
Odpovedať
pokial riesite kompozitnu terasu tak vam viem ponuknut kompozitne dosky a aj vam vypracujem cenovu ponuku na info@woodecor.sk alebo 0903227936 nase prace si mozete pozriet na www.woodecor.sk s kompozitom pracujeme uz 3 roky.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?