Co podlozit pod terce?

Pozdravujem. Vie mi niekto prosim poradit, co by bolo dobre vypodkladat terce pod teracovu dlazbu aby sa dali vyskovo prisposobit? Terce sa daju zdvihnut max 1cm a ja budem potrebovat asi viac. Co pod tie terce podlozit, aby to bolo stabilne? Kusky asfaltovych pasov alebo poradte co by sa dalo? Terasa je vyspadovana do gulicky a je pokryta mod. asfaltovymi pasmi. Najhorsie je to pri gulicke, kde je najvacsi spad zo vsetkych stran. @jersi @matorado @gashtan @praoteccech
Odpovedať
@lubomird myslis @gashtaan? A co tak @majkoj este k tomu? No za mna - NEMAM PONATIA :-D Ale zavolal by som do firmy, ktora sa zaobera izolaciami rovnych striech, v Nitre napriklad Mediderma.
Odpovedať
tak jakékoli keramické dlaždice, 30x30 aby to bylo přes cely terč. hrubka cca 8mm nejlépe slinutou dlažbu má nulovou nasákavost. nejlevnější je taurus. navíc mrazuvzdorná a je pevná dává se především do dílen. to bych viděl jako nejlevnější variantu.
Odpovedať
@jersi Ja som rozmyslal, ze by sa mohli podkladat nastrihane lepenkove pasy na stvorce. Nejake pevnejsie, ci to nie?
Odpovedať
@lubomird Sa to nahreje od slnka a vtlacis do toho aj prst. Ved to je asfalt.
Odpovedať
kup si gumu a narez na pasy/tvary ake potrebujes. Guma sa da kupit v roznych hrubkach (ak potrebujes riesit aj spad) - od 1mm viac.
Odpovedať
@joelancer Diky moc, kde ju mozem prosim ta kupit?
Odpovedať
Ja som bol v Gumexe v BA - maju dost info aj na stranke.. Pre Teba relevantne toto: http://www.gumex.sk/tesniace-gumy/kom... Lepsie je zavolat a zistit, co maju na sklade. Ja som kupil 1, 2, 5 mm a podla potreby som vyskladal. Podkladal som rost pod terasove dosky a ja som to narezal na 10x10 cm aby sa mi lepsie robilo + aby to co najlepsie roznasalo vahu rostu. Ta 5mm guma sa uz tazsie reze tak by som mozno zvazil narezanie vo firme (na tvary ake potrebujes)
Odpovedať
@joelancer Dik, poobzeram sa potom. A co tak aj nejake hrube linoleum, teda PVC? Aj to by sa dalo, nie?
Odpovedať
@lubomird Ahoj. Můžeš v podstatě použít cokoliv, co bude nenasákavé, mrazuvzdorné a bude to tvrdé ( čili, asfaltové čtverce vhodné nebudou. Asi nejlepší bude kombinace mrazuvzdorné dlažby a navýšení ze čtverců gumolitu, nebo jiné krytiny. Pokud nebude stačit jedna dlaždice, tak můžeš kombinovat dlaždice + guma + dlaždice. Já bych doporučil dávat celé dlaždice 30 x 30. Pokud seženeš 25 x 25 cm, tak by to mohlo stačit. Rozhodující ale bude cena. Důležité je, aby ty stavěcí terče ležely celou plochou na podložce. To samé platí i o tom středovém terčíku. Ten je důležitý, aby ser dlažba neprošlápla nějakým velkým bodovým zatížením. ;-) Já jsem měl kliku, že terasa je rovná a má minimální spád, který jsem prostě okopíroval. Ničemu to nevadí a okem to nikdo nepozná. :-D PS Gumex je sice dobrá volba, tam Ti nařežou vodním paprskem co si vymyslíš, ale ta cena.... ;-)
Odpovedať
@praoteccech hladam nieco najlevnejsi :) take mi porad :) nemrazuvzdorna dlazba by nemohla byt? Nic konkretne nevies poradit?
Odpovedať
a co tak styrodur nebolo by to riesenie a na to dat tu dlazbu anato terc aby sa to nepretlacilo, inak ani tie gumy co sa davaju na detske ihriska nie je zla volba vsak ono daky prietlak nevadi ked bude rovnomerny na celje ploche
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?