Čo na terasu z fatrafolu?

Ahojte. Máte niekto nejaké tipy, čo by som mohol dať na terasu z fatrafolu? Projektovo to bolo navrhnuté na dlažbu na terčoch. Ešte som rozmýšľal o terasových doskách (kvôli jednoduchšej údržbe asi radšej WPC). Existuje ešte niečo iné, čo by som tam mohol dať?
Odpovedať
1
2
@jozef90 terasove dlazdice
Odpovedať
Termojaseň. Pozri mi do albumu
Odpovedať
@jakino ako si spokojný s tým drevom? nekrúti sa to? viem, že je to termo, ale aj tak...
Odpovedať
@sgi320 nie nekrúti sa to. Asi jedno percento dosák po roku trocha na konci prasklo, ale sú to len asi 10 cm praskliny. Inak nič
Odpovedať
@jakino ďakujem za info, taká laická otázka - nevŕzga pod nohami, resp. registroval si to praskanie aj sluchom? ;-) rozmýšľam, čo prasnúť na terasu, drevo je zatiaľ favorit, otázkou ostáva, že aké, či vraziť peniaze do nejakej exotiky, či radšej niečo lokálne a starať sa o to ako besný :-)
Odpovedať
@sgi320 keď dáš nahusto podkladové hranoly, nemá to prečo vŕzgať. Môžeš dať termojaseň, agát alebo dub. O tie sa netreba vôbec starať
Odpovedať
@jakino vďaka, išiel by si znovu do toho jaseňa?
Odpovedať
@jozef90 ani nerozmyslaj a daj tam to co si mal prve v plane i ked tie terciky by mali byt na rovine a ty tam mas vyspadovane. @sgi320 nad drevom ani nepomyslaj, pokial nechces byt otrokom terasy :-o Supni tam daku peknu dlazbu na kvalitne lepidlo a mas na 20r pokoj.
Odpovedať
@rkorba čo je to kvalitné lepidlo? lebo moja skúsenosť s dlažbou na terase je viac ako negatívna, po 5 rokoch vypadáva spárovka a povyskakované dlaždice, kto mi to spraví poriadne? vraj dnes už existujú aj také špárovky do exteriéru, čo znesú, ale stále je tam pochybnosť, preto uvažujem nad drevom alebo keď dlažbu, tak na terče (tu sa trošku obávam, či ma to unesie, keďže nemám 60 kilo) :-D
Odpovedať
@sgi320 aj keby si vazil 160, tak sa tvoja vaha roznasa na 4 terce, takze na kazdy tlacis len 40 kilami, toho sa neobavaj ;-) Keby si stal na hrane dlazdice, tak na dve a myslim, ze s tymto vyrobca pocita
Odpovedať
@sgi320 mi nehovor ze ked to das na C2TE s minimalnou sparou 1.5mm, tak ti to nevydrzi. Terce mam tiez v zalohe, keby som chcel pod dlazbou terasy viest este i dake rozvody pre bazen atd, taktiez to je vyborne proti prehrievaniu ale odradza ma fakt, ze stojim vo vzduchu :-)
Odpovedať
@zita19 a čo keď sa ocitneme na tej dlaždici dvaja takýto vyšportuvaní? :-D počíta výrobca aj s takou alternatívou? nebude mi to "lietať" pod nohami?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rkorba presne :-)
Odpovedať
@sgi320 schudni chlape, lebo si ten barak nemusis uzit tak dlho ako planujes :-|
Odpovedať
@sgi320 povedz mi ako sa na dlazdicu 50 na 50 taki dvaja vysportovani napracete? Pivny sval nepusti :-) To by ste museli byt obzvlast pritulni (aj ked aj to je celkom mozne)
Odpovedať
@rkorba neplánujem :-) ale hádam ešte aspoň pár rokov si užijem, 160 nemám :-D
Odpovedať
@zita19 nechcem 50x50, keď už dlažbu, tak aspoň 80x80 :-) a na takú sa už dvaja aj neprítuľní zmestia :-) poznámka - v tomto smere som v absolútnom poriadku :-D
Odpovedať
@sgi320 myslim, ze aj tak nebudes plavat v lufte :-N Ani sa to pod vami nezlozi. Treba dobre terce vybrat
Odpovedať
@zita19 dobre teda, dám si povedať ;-) a nejaké pros a cons v súvislosti s rozhodovaním medzi drevo vs dlažba? tie základné poznám, ale taký klinec, ktorý by mi pomohol pri rozhodovaní?
Odpovedať
@sgi320 kebyze ja robim terasu tak idem do dreva, bud termodrevo alebo nieco superodolne a bezudrzbove (cerveny smrek, nejake sibirske dreviny, teakove drevo to uz je si mimo budget) Pre mna je drevo prijemne na bose paprcky ci je teplo, ci trosku chladnejsie. Zatial mam len obycajnu smrekovu palubovku na balkone a teda okrem toho, ze ju musim kazdy druhy rok nalicit tak nema chybu.
Odpovedať
@zita19 to licenie je problem, ja staviam barak na styl bytu, cize aby som nemusel po praci sa obliekat do monteriek a muklovat okolo baraku. Pouzijem len beton, hlinik, alebo dlazbu. cize ziadne ozivovanie, brusenie, lakovanie, farbenie, max cistenie a to prenecham manzelke, ja sa preveziem na traktoriku s tempomatom a pokosim s pivom v ruke :-D
Odpovedať
@zita19 ďakujem za názor, my máme terasu cca 45 štvorcov, pri cene exotického dreva cca 100 eury za meter to nie je zanedbateľná položka, a to je len materiál, nie som si istý, či existuje bezúdržbové drevo, raz za čas to asi treba pretrieť aspoň nejakým olejom, či? na druhej strane, slušná veľkoformátová dlažba nebude tiež lacná
Odpovedať
@rkorba tak to ja už pozerám po robotických kosačkách, ale čím viac ich pozerám, tým viac sa mi to zdá ako hovadina :-)
Odpovedať
@rkorba no nehnevaj sa na mna, tak manzelka bude dlazbu pucovat ryzakom a ty sa budes na traktoriku vyvazat. No fuuuj :-| To je taky problem nastartovat wapku a vystriekat to 2x v roku.
Odpovedať
@zita19 šak wapku podrží aj manželka :-) úplne zdieľam @rkorba názor na zmysel stavby domu, nebyť jeho otrokom a venovať mu čo najmenej pozornosti, radšej zarobím a zaplatím si záhradníka ako sa hrabať v zemi, ale možno som len rozmaznaný :-)
Odpovedať
@sgi320 to je vec nazoru a priorit. Niekto najlepsie zrelaxuje "s krompacom v ruke", niekto v leziacej polohe pod pergolou, niekto sa potrebuje vyrubat na tatranske stity aby zrelaxoval, dalsiemu staci ak strci rit do bubliniek v wellness hoteli... Niet jedineho spravneho sposobu na relax, niet jedineho spravneho systemu starostlivosti o dom Ale teda relaxuj ako chces ale by som ta svinskym krokom hnala cez celu zahradecku s tou wapkou v ruke... Jedine, ze by si na vymenu umyl 3x v tyzdni vsetky hajzliky a kupelne, tak by som 2x v roku vywapkovala terasu. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Na fatrafol lepit dlazbu?
Odpovedať
@zita19 súhlasím, v tomto prípade sa prikláňam k wapke :-D :-D :-D ale tuším sme odbočili od témy, najlepšie je to skombinovať - vyteperiť sa do Tatier a tam na striedačku ukladať zadnicu pod pergolu a do bubliniek a pravidelne udržiavať pitný režim
Odpovedať
@madein1974 lepidlom na baze polyuretanu ci ms polymeru by sa dalo, ale je to zbytocne drahe a komplikovane...
Odpovedať
@zita19 nuz ja som sa lepsie ozenil ako ty vydala :-) Moja zena to rada umyje s usmevom na tvari, ako sa vozit na traktoriku :-) Ona je manazerka podlahovych krytin ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?