Co na terasu???

Prosim poradte co mate na zemi na terase??? Zvazujeme dlazbu ale obavam sa ze aj ked je to zastresene a neprsi nam na nu ze to bude smyklave.... predsa topanky mokre ked prsiz snezi ... prosim o konkretne typi popripade foto ..dakujem
Odpovedať
@veverka123456 my sme pochodili snad vsetky studia v okoli ked sme hladali dlazbu a praveze vsetky mi prisli drsne ako smirgel. Preto sme si nakoniec vybrali prirodny kamen bez protismykovej upravy. A zatial sa nam smykalo iba ked na nu trosku nasnezilo. Ked poprsi tak sa nesmyka. Takze pokial si vyberies exterierove dlazby, ktore uz su upravene proti smykaniu tak si myslim ze sa toho nemusis bat.
Odpovedať
Profilova fotka
No neviem, stretol som sa uz aj s takou dlazbou do exterieru, ktora mala byt protismykova, ale nebola. Moc tomu neverim, my sme dlazbu nedavali, aby sme sa tomu vyhli.
Odpovedať
Profilova fotka
@veverka123456 Čím vyššie číslo sa za “R” nachádza, tým je vyššia protišmykovosť. Číslo vyjadruje veľkosť uhla sklzu. R9 = 3°-10° R10 = 10°-19° R11 = 19°-27° R12 =27°-35°) R13 = viac ako 35° Ak teda má niekto "protišmykovú" R9 (trebárs uhol 3°) asi bude podstatne šmykľavejšia ako R11 (trebárs 25°)....ale info je -že je protišmyková..... preto na terasu treba R11.
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl toto som napriklad nevedel, ze taketo je tam oznacenie, ze je tam vlastne viacero tych stupnov "protismykovosti". a ked hovoris, ze na terasu r11, tak tie vyssie potom kam?
Odpovedať
@majcco schody, verejné schodiská atd 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@majcco R9 - použitie v bežných domácich podmienkach v interiéri, úradné budovy, školy, … R10 - sklad, kuchyňa, kúpeľňa, sprcha, schody, okrajové časti bazénov, … R11 - exteriérové schody, vchody, kuchyne v komerčných priestoroch, haly, práčovne R12 - mliekarne, štartovacie plochy, … R13 - refinérie tukov, bitúnky, …
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?