Čím prekryť terasu na rodinnom dome?

Profilova fotka
ahojte chcela by som sa spytat ci ma niekto z vas prekrytu terasu na rodinom dome a ak z coho...pripadne odporucit firmu co vam to monotvala. dakujem:)
Odpovedať
1
2
ahojte. trochu to tu ozivim aby som nemusela otvarat novu temu. Uvazujeme nad montazou solarnych panelov(3ks) a zvazujeme ze by sme to spojili so zastresenim terasy. Avsak rozmyslam len nad zastresenim casti terasy ale neviem si predstavit ako by to vyzeralo v realite. Viete mi poradit ako by ste to riesili vy? Pripadne nejake fotecky. Vdaka.
Odpovedať
@tinax najlepšie nadpojit krokvy a pokračovat strechov nenápadné a v tejto vyške by ani moc netienila
Odpovedať
@muma mam garáž nad nou zimnu a na nej terasu prikritu lexanom ....riadny sendvič čo ?:-D
Odpovedať
Profilova fotka
my by sme chceli toto...ale cena cca. 7tis € na nasu terasu..., snivajte s nami... nieco uzasneeeee http://www.alukov.sk/galeria-prekryti...
Odpovedať
@katrin21, my z alukovu cakame na cenovu ponuku tiez na tento produkt... inak este skuste aj oceanik z hlohovca, www.oceanik.sk, dnes nam poslali celkom dobru ponuku, 6 tis e za dve terasy, typ zastresenia podla vyberu - jedna terasa 6 ,75m x 3 ,25 m , druha 8 m x 3,25m... som zvedava s cim pride ten alukov... vy mate aku velku terasu?
Odpovedať
Profilova fotka
6,5x asi 4,5.( alebo 5) uz presne neviem...ale presne to , co mali ba vystaven, co je ta druha fotka, tak taku velkost mame a tam to stalo po 30% zlave 6500e aj s montazou :( na to nebudeme mat asi nikdy, takze :( to uz si radsej kupim nove auto , keby mam tie prachy, lebo moja 11r Mariška nebude vecne ziva....
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 to neni tak spatna cena,... my koukame po zastreseni bazenu.. a ano se to tak proste pohybuje :( moc levnejsi asi nesezenete :( jinak koukam, ze na slovensku mel alukov slevu 30%! Mrzaci,.. v CR nic!! ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@hhranolka no , ale len na vystave... rozlucili sme sa s tym zatial na dost dlho, nie je to teraz priorita pre nas....
Odpovedať
mne by sa pacilo aj nieco taketo, http://www.marci.sk/sk/, ale este je to dalekooo x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Rád by som vás upozornil na našu prezentáciu v katalógu firiem v rubrike "Tieniaca technika" a samozrejme na našu web stránk , kde sa v časti pergolové clony môžete inšpirovať. Systémy prekrytia terás, ktoré sa tu zmieňovali napr. od firmy Alukov, sú vlastne zimnými záhradami, kde ak ich chcete využívať aj v lete, sa nevyhnete použitiu tieniacej techniky. A ak má byť tienenie efektívne pokiaľ ide o zamedzenie tzv. skleníkového efektu, je potrebné použiť clony z exteriérovej strany. Za naprosto nevhodné riešenie, ak ide o prekrytie terasy napojenej na obytný priestor, pokladám použitie pergoly s akýmkoľvek druhom pevnej strechy (škridla, šindeľ a pod.). Takéto riešenie vás totiž pripraví o svetlo v interiéri. Tým pádom aj o teplo v zimnom období. Každá takáto dodatočná a nepremyslená stavba môže byť značným problémom predovšetkým u moderných nízkoenergetických alebo tzv. pasívnych domov, kde sa v projektu samozrejme ráta aj so ziskami tepla zo slnečného svetla. Pri požiadavke na prekrytie terasy konštrukciou s použitím skla, je vhodné použiť napr. niektorý zo sofistikovaných systémov jedného z našich dodávateľov, švajčiarskej firmy Stobag, ktoré majú integrovaný tak spôsob tienenia, ako aj odvodnenia. http://www.stobag.com/ch/eng/home-gar...
Odpovedať
Profilova fotka
@mikenda_present mozes nas oboznamit, ale inym sposobom, lebo sa obavam, ze ti tvoje prispevky zmazu, lebo toto je reklama, taka okata, ktora tu nie je povolena.. skus nejako inak :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mikenda_present nojo,.. corradi je uzasne,... ale ceny vysoce, vysoce nad cenou zastreseni od alukovu :-N takze realizace skoro nerealna :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
podla mna take ako Coraddi sa da aj doma vyrobit.. tramy, di nich zabudovat kolajnicu garnizovu, co ma zospodu kolaj a normalne tam dat na haciky nepremokavy, alebo iny material odolny poveternostnym vplyvom a da sa to odtahovat a zatahovat nejakou nitkou, ktora sa namota , a zafixuje, alebo odmota.(na sposob volakedajsich zaluzii na okne....)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 :-D ste kreatívna...ale máte pravdu. Bývať sa dá aj pod stanom a premiestňovať sa z miesta na miesto sa dá aj peši... (je to zdravé a v súlade s prírodou)
Odpovedať
Profilova fotka
tak podstanovy typ nie som vobec, nespala by som pod nim ani minutu..ale ked vidim tu technologiu, tak viem, ze by sa dala napodobnit v lacnejsej verzii... my napr. nepotrebujeme tienit slnko, lebo nemame terasu ja juh, ale na severo - vychod... ale chcela by som nieco, co by v lete zabezpecilo skor prip. ochranu proti daždu, aby som nemusela zberat podušky zo stoliciek a vychutnavat si letny teply dažd an terase :) a v zime to dat dole :) takze by to slo a nieco podobne som videla v Taliansku minule leto a bolo to idealne :)aspon pre nase potreby :)
Odpovedať
Profilova fotka
@hhranolka jednotlivé systémy se liší nejen designem, ale i cenou. Navíc je možné i kompromisní řešení: použít střešní clonu na konstrukci od místních dodavatelů. Může být hliníková, ocelová a nebo dřevěná a tím náklad ekonomizovat. Připravíte se sice o výhody systému mezi které patří především integrovaný odvod dešťové vody a samozřejmě vzhled, ale ušetříte. K dispozici jsou samozřejmě i ekonomičtejší systémy. Pokud zašlete poptávku, bude Vám vypracována nabídka. Na přiložené fotografii je aplikace na atypickou ocelovou konstrukci slovenského výrobce.
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 výhoda pergolových clôn je v ich sofistikovanosti. Vysoká odolnosť voči vetru, odolnosť voči dažďu, možnosť vytvoriť závetrie..miesto pod Pergotendou je vlastne outdoorová obývačka. Jediným problémom je sneh. Ale kto už by sedel vonku keď mrzne. ;-) pozrite naše fotografie. Všetky tu uvedené sú z realizácií.
Odpovedať
Profilova fotka
hej, ale keby mam dat tolko penazi za nieco take, tak uz radsej si vyberiem alukov, lebo ten mozem zavriet ako zimnu zahradu a dokonca uzamknut a pritom ma zboku dvere, ktore mozem vyuzivat :) Aj vase systemy su pekne, ale to mi pride len ako tienenie viacej.... alukov ma oslovil ovela viac :)
Odpovedať
Ja som na streche nebola ani nepamatam. teraz som sem nakukla a dobre som urobila. tema zimna zahrada uz ma mata dost dlho. @mikenda_present skoda ze vam asi onedlho vymazu prispevky kedze firemna prezentacia je zakazana. ja som vdacna ze som zachytila link na vasu stranku. je to pastva pre oci. konecne nieco na co som este nenarazila. my mame dom do L a zimna zahrada bude mat tvar trojuholnika spajajuceho dve koncove hrany toho L - ka. a to je kamen urazu. alukov bol prvotne na prekryvanie bazenov nie? vzdy sa pocita s tvarom stvoruholnik. alebo rozne vyseky kruhu t.j. ked chcem zimnu zahradu, na ktorej sa bude dat otvorit cela prepona spominaneho trojuholnika, malo by to byt zasklievanie bezramove lebo ja som uz doslova zaujata voci zimnym zahradam, ktore su vyskladane z bielych plastovych okien a pod. :-p asi som narocna, nas architekt ked to pocul, a to on sklo miluje a dava ho kam sa da, sa zatvaril dost skepticky a povedal mi: / hm, asi si viem predstavit dost presne ako by ste to chceli mat ale potom vas ta terasa bude stat skoro tolko, kolko cely dom :-N / takze dakujem vsetkym za linky, mne sa od mikenda_present pacil strasne moc, az mi dusicku pohladil, snad sa dopracujeme k optimalnemu rieseniu na ktorom uplne neskrachujeme :-N @katrin21 absolutne ta chapem, ved dom je naozaj " zumpa na peniaze" pozname to vsetci kto staviame len bohuzial ked sa snazime napodobnit technologie a material inej firmy, lebo ved je to taak jednoduche, skoro vzdy to dopadne katastrofalne / mam taku skusenost s Bonprix - katalog pritazlivy, fotos pekne oblecenie sik, neodolala som iba jeden raz nieco objednala a prisiel mi domov taky smejd ze az ]-( . ano, splnalo to tvar aj farbu z katalogu, len celkovy dojem bol lacny a otrasny/ ale bohuzial u nas je casta aj opacna skusenost. kupime nieco predrazene v dobrej viere, ze to bude mat zodpovedajucu kvalitu a nakoniec zistime ze sme si zadovazili zase len smejd aj ked za sialenu cenu.bohuzial je to viac ako casto.takze to uz nemoze byt nahoda. :-S
Odpovedať
ahojte, ma niekto skusenosti s firmou Alukov alebo Oceanik... chystame sa zastresit terasy a rada by som poznala vas nazor na tieto firmy kedze obe su horucimi kandidatmi na zhotovitelov :-) vdaka vopred ;-)
Odpovedať
@dedian nám firma alukov zastresovala bazén a sme spokojný a cena aj dodávka všetko prebehlo v poriadku
Odpovedať
@adrianal, vdaka, hodim ip ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Dobry den rad by som sa spytal, ked mam sikmu strechu a nad schodiskom je terasa,ale zvrchu su rohy zo strechy a na ne by som chcel prekrytu strechu, ale aby bola priesvitna,proste aby bolo cez nu vidiet.Neviete cez aku firmu by sa to dalo spravit cele aj so stenami.A aky material by bol najvhodnejsi.To prekrytie by bolo velke asi 5x4 metre.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@mikenda_present chcela by som sa opýtať na ceny takých zastrešení pergolového typu. Niečo takéto by sa videlo na našu terasu cca rozmer 4,5 x3,5. Kde sa pohybujú ceny takého niečoho. prípadne ak máte priestor mi hodne nejaký kontakt do IP. Vďaka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Tak som sa zacital a zrazu koniec. Tak co nove v prekryti terasy ? Prave sme sa nastahovali, terasa na juh, v lete problem, teraz na jesen a v zime super. Nechceme prist o jesenne a zimne slnecne luce, tak premyslame nad lepsou markizou. Alukov mi fakt pripada ako zimna zahrada. Neviem si predstavit tam sedenie na juznej terase ...
Odpovedať
My sme si dali drevenú konštrukciu a na to plexisklo. Bolo to pomerne lacne a je to super riešenie. Ked dakto bude mat záujem mozem pripoit fotky. My sme to odkukali od jedného známeho a už si to aj robia dalsi naši susedia.
Odpovedať
@edyta tiež budeme riešiť, poprosím fotky :-)
Odpovedať
Ešte dodám, neviem si predstaviť ako sa sprava taka sklenená stena v prípade krupobitia ?!
Odpovedať
@matoma Nech sa paci. Zial mam na nom bordel, lebo prave pratam. Mame z toho taras aj balkon.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?