Cierne Terasove dosky - co je problem

Obraciam sa na vas s prosbou o nazor, radu. Pred rokom sme si dali vyhotovit firmou terasu z "tlakovo impregnovanych dosiek, cerveny smrek" Este nebolo ani zabradlie dokoncene, teda po 2-3dnoch sa na doskach objavili cierne skvrny, akoby plesen. Firma uznala chybu a vsetky pochodzne dosky vymenili. Bohuzial nove dosky to iste, prezili zimu ale...vyzera to hrozne, spinavo, akoby sme to mali uz asi 100 rokov. .. len z vrchnej casti, spodna cast dreva je stale v super stave. Majitel firmy tvrdi, ze to este nevidel.. Miesta pod stolikom, kvetinacom su na tom ovela lepsie ako nekryte casti. Prosim o radu ako reklamovat a v com moze byt problem. Dakujem za kazdy nazor.
Odpovedať
@alba2006 Podľa mňa bývate v prašnej oblasti a preto sa vám tie dosky špinia viac a dážď len napomáha prachu sa usadiť. Nemyslím, že by sa menila farba dosky. Skús tie dosky umyť wapkou, či to pomôže. Ak to wapka vyčistí, tak to je iba špina a bohužiaľ budeš musieť robiť čistenie dosiek viackrát do roka. Sú okolo vás ešte nejaké rozostavané domy? Prebieha tam ešte výstavba? Alebo bývate pri nejakej prašnej oblasti, napr. pole, nejaká fabrika ako cementáreň? Máme známych, ktorí bývajú pri magnezitke. Večer umyjú parapety a ráno ich majú tak zaprášené, že môžu na ne písať prstom.
Odpovedať
Hmmm myslis, ze by sa to tam az tak zazralo? Wapka je iste riesenie a malo by to ist velmi lahko dole, no aj tak podla mna treba prist na pricinu takehoto rychleho zaspinenia
Odpovedať
byvame v lokalite kde sa nic nove nestavia, blizko lesika, mame na zahrade ovocne stromy, vsetko je zdrave a ciste, mam biele parapety hned vedla terasy a nezda sa mi, ze by boli spinave. Robili sme si na tej istej zahrade sami prvky z terasovych dosiek z Hornbachu z vypredaja a su ako nove. Terasu sme na jar skusali cistit s wapkou, nasadka na cistenie povrchov, trosku sa to vycistilo ale aj tak to vyzeralo zle.
Odpovedať
@alba2006 a cim boli ipregnovane tie dosky? este sa nejak natierali, alebo nie?Ak je spodna ok, tak tam musi byt asi nejaka reakcia tej impregnacnej latky na slnko..ale to je len dedukcia..mozno ta impregnacia to sposobuje..
Odpovedať
Profilova fotka
@alba2006 rás som sa stretol s tým že bol použitý lak - moridlo ktoré bol nevhodné skladované (laky ktoré sú riešiteľné vodou nesmú zamrznúť) a výsledok bol podobný tomu vážmu. Jedine reklamovať u firmy a trvať na výmene. Firma pravdepodobne nakúpila lacnejší materiál a tu má výsledok. Mala rada pre vás, kúpte si samy od rôznych predajcov a rôznych predajniach po 1 kuse aby ste mali porovnavacie vzorky a dajte ich tiež na tú terasu. Aby ste mali argument že je to vada dodaného materiálu.
Odpovedať
@murika tlakova impregnacia je len osetrenie fungicidmi a insekticidmi proti hnilobe a chrobaci. Nie je to povrchova uprava, ktora zachova vzhlad dreva. (najpavdepodobnejsie nieco na sposob krovsanu) Aj tlakovo impregnovane drevo treba osetrit bud olejom alebo lazurou. To co vy mate je len extremny pripad zosednuta dreva. Daju sa kupit aj "odsedovace" ktore stiahnu tuto patinu, ale tak ci tak sa nejakej povrchovej uprave nevyhnete
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?