Chcem terasu,ako na to...

Profilova fotka
Dobry den,Takze terasove dvere mam.A chcela by som terasu,ale nie vyvysenu,ale zarovno s okolitym terenom.Ak mate nieco podobne,prezradte co,z coho,co mate ako podklad...radte,piste,potesite ma....dakujem
Odpovedať
stiahnuť ornicu vysypať štrkom rozhádzať hranolčeky nabiť na to terasove dosky, rozložiť záhradný nábytok, zaliať kávu a relaxovať :-) poprípade môžeš betónovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav znie to super...lacno,rychlo,pekne...a kedze v kuchyni,odkial nam vedu dvere na buducu terasu je drevenna dlazkovica,bude to ladit....aj hranolčeky mam v podobe starych podvalov....
Odpovedať
@daturka1 pridavam sa k zastancom a tiez majitelom drevenej terasy. My ju sice mame vyvysenu, ale to je jedno. Mame kovovu konstrukciu na stlpikoch, na nej hranoly, a terasove dosky..
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi a ake drevo mate pouzite ? Tiez idem robit terasu, len neviem do coho sa oplati investovat. nevadilo by mi raz rocne to niecim natierat. Ale nechcem to mat skarede po par rokoch
Odpovedať
Pretože my máme terasu na poschodí akoby na takých stojkách musela ísť tiež kovová konštrukcia a kvôli ľahším materiálom sme dali drevené dosky,ktoré by bolo potrebné po cca 8 rokoch vymeniť,keby bola na prízemí presný postup neviem,ale poter a na to mrazu vzdorná dlažba myslím si,že to by malo dlhšie vydržať aj na údržbu paráda. :-)
Odpovedať
@majkoj Ja som kúpil najlacnejšie frézované terasové dosky z mäkkého dreva (pokusne) za asi 14€m2, natrel som ich lodným lakom v prvom aj druhom roku tento rok ich už nenatieram (uvidíme čo povedia). Po druhom nátere sú o čosi tmavšie. Je evidentný rozdiel medzi exponovaným miestom (slnko, dážď, ...) oproti chránenému (aj na to svieti slnko, občas zaprší a sneh je tam tiež ale v podstatne menšom množstve). Ta chránená časť je skoro ako nová, tá exponovaná už nemá lesk a je taká "špinavšia" ale účel plní, a ani vzhľad nieje až tak strašný. Zvažoval som kompozit aj agát, ale ceny ma zabili a o každé drevo sa treba starať. Neviem ako by dopadol ten kompozit.
Odpovedať
@majkoj mame nas slovensky cerveny smrek. Natrete olejom na terasy od firmy Osmo. Drevo samozrejme javi znamky poveternostnych vplyvov, ale s tym musis pri dreve ratat. A natierat kazdy rok. V miestach, kde je terasa co len trochu kryta vyzera stale ako nova. Ale ja by som nemenila. Nas to drevo vyslo na 8e, plus nater, plus nasa praca, no nech to stalo 15e/m2 (a to prehanam). Este vzdy je ta cena tak dobra, ze ked to o 10 rokov vymenim, budem stale spokojna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi nemas foto ? :) To, ze to nebude ako nove mi je jasne, patina mi nevadi.
Odpovedať
aj my mame strkove lozko,hranoly a drevo. nenatierame, nestarame sa. Nechali sme ho spatinovat. Tiez mame drevo dnu, vonku sme ho tahali presne ako dnu, dosky nadvazuju na seba v rovnakom smere.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ziaden nater? lak?olej? ak sa vam bude chciet mohli by ste fotku pridat
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem vam vsetkym,velmi ste mi pomohli....
Odpovedať
@daturka1 ziaden, je zpatinovana-seda, exoticke drevo, jemu to nevadi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@akvi prosim ta, v akej vyske nad terenom mate terasu? Ta kovova konstrukcia, je co zac? Nemate problem s mysami? Dik
Odpovedať
@daniela.u. cca 50 cm nad terenom, s mysami ztial ziaden problem nebol, mozno aj preto, ze mame 2 macky :-) konstrukciu mame na stlpikoch, tie su v zemi na konstrukcii su drevene hrady prisrobovane a na nich dosky..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?