Betonovanie pätky

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, betonoval som pätky na prístrešok 40x40x70cm. 40cm do zeme a 30cm nad zem betonovou zmesou. Cez deň bolo 6až9°C tak som sa do toho pustil. Do večera vytuhol.. Podľa predpovede malo byť v noci nad 2°C. No ráno som sa zobudil a bolo -1°C... Chcem sa teda spýtať je to velký problém? Pýtam sa preto lebo na balení bolo napísané idealne podmienky +5°C a počas 4dní.
Odpovedať
Celé sa ti to rozpadne. Mal by si to rozbiť, počkať 2 mesiace na stabilnejšie počasie a až potom betónovať.
Odpovedať
@omko to podla akej predpovede malo byt v noci nad 2?
Odpovedať
Zacne sa ti to sypať
Odpovedať
@omko Ten -1st by to malo vydrzat, beton pri tuhnuti vytvara teplo. Mohol si to pre istotu zakryt, ale to je uz asi jedno.
Odpovedať
22:15 som prišiel domov a v aute mi okazovalo +4°C... Takže zase celú noc nemrzlo...
Odpovedať
Aj ten Pán v stavebninách povedal, že keď trochu pomrzne tak to nevadí. Muselo by mrznúť v kuse... Vravel ,že tu istu zmes začali vozit v domiešavačoch už koncom Februára.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon to bolo surové, len sa pýtal..... @omko zabudnite na to, ak sa na jar niečo prejaví, oškrabať, zatrieť cementovou maltou, ale pochybujem
Odpovedať
Profilova fotka
@omko na to aby zamrzla voda viazaná v betóne, ktorý je naviac v zemi by muselo mrznúť viac.....nič tomu nebude.
Odpovedať
@jan45 @jurajm17 @eagleowl ... Ďakujem . A som rád, že sa tu dá komunikovať aj normálne...
Odpovedať
@omko ak mal ten betón aspoň 6 hodin na vytvorenie väzieb, nič mu nebude.
Odpovedať
@worker_falcon @jozomrkva111 Prečo by sa mu to malo sypať alebo rozpadnúť? Za posledne dni boli iba plusové teploty a celý deň bolo slnečno. Teplota betónu určite neklesla natoľko aby za zastavila hydratácia betónu.
Odpovedať
@blackomt Ako vieš koľko hodín v noci bolo -1? Píše že 30 cm betónu je nad zemou.Hovorím z vlastnej skúsenosti.Už mi pár krát takto betón zmrzol.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tých -1v noci nieje žiadny problém, tak ako bolo spomenuté betón pri tuhnuti vytvára teplo, skôr vidím problém že 40cm v zemi je veľmi málo. V zime pri veľkých mrazoch ti to podvihne.
Odpovedať
@omko ziadny problem.
Odpovedať
@blackomt to bola hrubá irónia (niektorí pochopili). mráz bude problém o pár rokov, nie teraz. To mohol ten prístrešok dať na bet. "kocku" 50x50x10 položenú na zemi, význam by to malo rovnaký. Ale keď mu nik nebude chodiť s vodováhou okolo prístrešku, tak snáď sa na to zvládne sám pozerať.
Odpovedať
Dobra rada ked budes betonovat a teploty hlasia okolo 0 stupnov kup si primes do betonu a nemusis sa bat co bude.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?