Betonova platna praska

Nas dom ma 1 rok a na terase este nemame povrchovu upravu. Zatial je to len betonova platna, ciastocne kryta strechou domu. Minuly rok asi o takomto case ju vylievali. Vsetko bolo ok, zimu sme prezili a toto leto som si vsimla tenke dlhe praskliny ktore zacinaju cca v rohoch domu alebo aj v miestach, kde mame terasove okna a pokracuju smerom von k okraju terasy. Su to uplne tenke dlhe praskliny a neviem, ci sa mam obavat, ze sa nam casom rozpadne terasa, alebo je to ok. Tento rok mame v plane robit povrchovu upravu. Ak nalepime keramicku dlazbu na kleber, nezacne to casom na betonovej platni pracovat a praskat? Dakujem za nazory.
Odpovedať
@one_ize robili ste pod terasu aj základy a ak áno tak ako hlboko?
Odpovedať
robili sa aj zaklady, mali by byt v hlbke 1m, rovnako ako dom.
Odpovedať
co tam foto? aka je velka terasa a aka je hruba? je napojena na dom, ci je medzi domom a terazou medzera dilatacna? co je pod terasou? my to akurat robime, davam makadam, ktory poriadne povybrujem, zhutnim
Odpovedať
Ono nejaké tie praskliny sa na betóne objavia, je to proste zrenie, zmrstovanie betónu. Pokiaľ praskliny nebudú naberať na šírku do extrémov tak sa neni čoho báť. My sme tiež zakryli platnu geotextiliou a bola pravidelne vlhká a aj napriek tomu sa objavili prasklinky. Môžete kľudne spávať.
Odpovedať
medzi domom a terasou je dilatacia, je tam aj xps a vrch terasy je poter, do rovnakej vysky, ako v dome. pokial viem, makadam tam nie je, je to skratka betonova platna na ktoru by sme tento rok chceli ukladat dlazbu a mam obavy, aby to casom nezacalo praskat cele.
Odpovedať
Suhlasim s nazorom,ze ak ide len o malicke trhlinky,ktore sa nezvacsuju je to tzv.ze beton stale zreje. Mne sa to stalo na terase tiez a to sme ten beton aj pri schnuti polievali aby zrel pomalicky. Dal som dlazbu postavil terasu a neriesim to. A to kupovany dom kolaudovany v r.2005 1 rok stary dom bude este usadat cize take prasklinky sa kludne mozu objavit aj na murive domu. Proste stale to pracuje a neraz aj roky bude. A ako to tu uz bolo pisane. Ak sa tie prasklinky nezvacsuju nejak brutalne,netreba stresovat. Vsetky materiali maju svoju tepelnu roztiaznost,to je fyzika s tym nic nespravime.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?