Akú markízu nad terasu?

Profilova fotka
Máte niekto skúsenosti s vysúvacou markízou nad terasou. Poprípade kontakt na dobrú firmu?
Odpovedať
fleuerette, dúfam, že ti nebude vadiť, ak sa pridám - ja by som chcela poprosiť tých, čo takúto markízu majú o ich názor na výhody a nevýhody, prípadne, vyjadrenie spokojnosti či nespokojnosti a nejaké alternatívne typy, ktoré tiež zvažovali ;-) ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
to sme dve, zavrhli sme pevnú strechu, lebo nám bude tiediť do obývačky, chceme aby tienenie na terase bolo variabilné, a na internete je nespočetné množstvo typov a druhov, a materiálov, tak ak má niekto skúsenosti budem rada ak sa podelí :-)
Odpovedať
presne naša dilema - nechceme si zatieniť obývačku 8-)
Odpovedať
Ahojte aj ja sa pridavam, nym by tienilo do kuchyne :) ale moj muzik by tam normalne chcel strechu, sice pekne ale bojim sa toho tienenia. I ked asi je dobre zvazit na ktoru stranu je otoceny terasa. nam tam od 12 do vecera pecie slnko, takze sa da vyuzivat az podvecer co nie je najlepsie. Tak tiez neviem co je lepsie a ake ine systemy existuju. Ten priesvitny ??lexan??? sa mi nepaci.
Odpovedať
Profilova fotka
janetina: lexan urcite nie... prekryje priestor - dobre akurat na presvetlenie alebo ako ochrana voci dazdu ale urcite ako clona prosti slnku nie... skor by si sa citila ako v sklenniku... my mozno budeme rokmi tiez nieco podobne - markizu - riesit, ale docela fajn mame domcek orientovany na svet. strany, tak na terase sa to slniecko krasne vystrieda... najde sa aj chladok :)
Odpovedať
skusenosti mam s markizou nad lodzou...nie nad terasou. mame dve markizy nad lodziami a super vec. kedze orientacia lodzii je na J az JZ a chceli sme hlavne esteticky skraslit svoje byvanie, riesili sme to markizami. su od lamellandu, ale firiem je na trhu dost...
Odpovedať
Profilova fotka
filipa, koľko už máte tie markýzy, ako vyzerajú po prezimovaní? a čo vietor, sú dostatočne stabilné?
Odpovedať
mame ich presne rok. po prezimovani vyzeraju presne tak ako na zaciatku, ked ich namontovali. ked fuka velmi silny vietor, tak ich stahujeme (to je aj odporucanie montazneho technika, na to reklamacia neplati, ked ti ju poskodi vichrica). klasicke bratislavske prudenie im vsak nevadi. dokonca nam ich susedia pravidelne oblievaju vodou, ktora im vyteka z klimatizacnej jednotky (mame sikmy sklon, nie vodorovnu "strechu" kvoli tieneniu), a zatial nic... uvidim dokedy, idem to vsak s nimi riesit, lebo ta latka je sice impregnovana, ale nie je stavana na permanentne zatazenie vodou... a oni si uz fakt dovoluju trochu vela... ale to je o inom
Odpovedať
Profilova fotka
a mám ešte otázočku, hihi, koľko vás to vyšlo na tú veľkosť akú máte, a teda aké veľké máte. ja som preliezla net, ale nikde nemajú len tak cenník, všade treba presne asi definovať čo človek chce. len ja chcem cca. len tak informačne vedieť čo tá sranda výjde :-.
Odpovedať
Ahojte , po novom mi markizu odporucuje aj sestra, ze to videla jednym na domceku a je to super. Jedine co neviem ako terasu ohradim ked je dost vyvysena. Hore markiza a dolu coo? poradte ako to robite .... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ako myslíš to ohradzovanie terasy? my budeme mať terasu z ovývačky a zo spálne, pri spálni bude užšia pri obývke širšia asi 3 metre. a chcem terasu bez schodíka do roviny s trávnikom. zdá sa mi to bezpečnejšie aj do budúcna keď budú deti ;-)
Odpovedať
nase markizy maju rozmery cca 3,5m x 1,5m a 2,5m x 1,5m (ten rozmer 1,5m je vysuvna dlzka, kedze my mame, ako som spominala, prekryte lodzie, nie terasy) a cele to vyslo priblizne (presne uz si nepamatam) 32tis. to znamena, ze zaratane su 2 mechaniky, dvakrat montaz, takze je mozne, ze jedna velka markiza vas vyjde rovnako alebo aj menej... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
to fluerte : my rekonstruujeme dom nemame novy a tam je terasa podpivnicena tak musim z toho vychadzat, tak preto sa pytam. Ano na novych domoch sa robi do robiny vacsinou
Odpovedať
Profilova fotka
ahá, takže to vlastne máte ako taký balkónik, no tak to musíte v každom prípade dať nejaké zábradlie, ale teraz už sa dá vybrať, podťa toho v akom štýle rekonštruujete dom či do vidieckeho, rustikálneho, moderného, minimalistického. to filipa: no my budeme potrebovať šírku asi 5 m, výsun tak na 3,5, a premýšľaľa som že či je lepšia mechanika, alebo nejaký motorček a diaľkové ovládanie. trochu sa bojím, aby nám to nepodfúklo a nevytrhlo z fasády, lebo predsa je to 17,5 m2, uvažovali sme ešte či by sa to nedalo na koncoch aspoň na jednej strane podoprieť nejakými zabetónovanými stojkami
Odpovedať
fleuerette, v takom pripade by som to riesila asi motorcekom na ovladanie (nastavenim parametrov), kedy sa markiza v pripade napr. silneho vetra alebo dazda dokaze sama zasunut a tak sa zabrani jej pripadnemu poskodeniu. co sa rozmeru tyka, neviem, ale robia sa taketo velke markizy, ved restauracie su bezne nadkryte takymto sposobom. alebo som videla tiez system, ked je markiza umiestnena v strede terasy na takych stlpoch a vysuva sa na dve strany - k domu a do zahrady. ved odbornici su tu na to, aby poradili... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
je toho naozaj teraz veľmi veľa, a veľa firiem. už si len správne vybrať. ďalšia vec je tá či sa nám to oplatí riešiť tento rok vôbec. dom bude hotový tak možno v októbri, a to už tú markízu asi veľmi potrebovať na terase nebudeme :-D
Odpovedať
to mas asi pravdu...aspon ti zostane cas do buduceho roku urobit kvalitny research na trhu
Odpovedať
Profilova fotka
to hej, začala so msi vypisovať firmy, a už ma to aj prestalo baviť :-D , toľko ich je
Odpovedať
nasi susedia si idu dat robit markizu nad balkon. suseda si ten prieskum tiez robila a na ten isty vyrobok tam boli u roznych firiem velke cenove rozdiely a rozne dodacie lehoty. vraj nasla dobru firmu, nenapisem ti teraz aku, lebo si nepamatam. ked to bude mat hotove a bude s ich pracou spokojna, napisem ti nazov firmy.
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem renca3, veď to je práve to, sú hrozne veľké cenovú rozdiely, ale na prvý kuk sa mi výrobky rozdielne nezdajú. budem rada ak dáš infošku
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
cafte obnovim temu, mne sa tie markizy co som zatial videla zdaju strasne skarede, neviete niekto o nejakej alternative?
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.mojstyl.sk/files/aluminium... daco taketo by sa mi pacilo ... neviete nahodou kde by to mali?
Odpovedať
Tak my sme markizu prekryli pergolou s lexanom, markizu vkuse vietor stahoval, teraz mozem nechat na hojdacke aj na stolickach matrace, stale mam aj po dazdi suchy stol aj stolicky,radio na policke tiez nemokne, papierove obruzky su stale na stole a svietnik, vecer zalezem domov, rano vyleziem len s kavou a sadnem. v zime neustale suche drevo hned pri obyvackovom francuzskom okne. kym sme nemali lexan bolo po dazdi vsetko mokre, ak neprsalo boli stolicky spinave od vtakov :-(
Odpovedať
Profilova fotka
hm my mame lexan nad autom na pergole a mne to pride ze je tam mega teplo pod nim ...
Odpovedať
kamoska maju terasu prekrytu lexanom a v lete je tam straaaasne horuco, da sa tam sediet az vecer a vtedy lexan vydava "zvuky" - praska, ked sa ochladzuje. Ja by som to lexanom urcite neriesila. My mame terasu z kuchyne a tiez chceme markizu, koli variabilite a hlavne aby netienila, ale budeme ju riesit az buduci rok. aquabelle: "tvoja" markiza je ozaj krasna, hned by som ju brala aj ja ;-)
Odpovedať
aguabelle...my mame objednanu markizu. ked boli zameriavat, hovorili nam o takom rieseni s konstrukciou ako mas na foto. ale bolo by to raz take drahe ako klasicka markiza.
Odpovedať
Profilova fotka
renca, napíš nám aká fa. to bola :-)
Odpovedať
Profilova fotka
renca pls do ip ktora firma to bola, diiiikkyy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
renca, aqua, aj ja chcem ]-(
Odpovedať
aguabelle, pekne foto si nasla. nadhera. ked zistite firmu dajte to do eteru. alebo nejaky link. dik
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?