Ako znizit beton na osadenie 2cm dlazby

Prosim poradte. Mame vyliaty beton a po hs portal nam zostala vyska pre dlazbu max 1.5cm.chceli ng sme dst aspon 2vm kersmiku alebo 2cm betonovu dlazbu. Je mozne beton nejakym sposobom obrusit k tych cca 0.5cm? Dik
Odpovedať
@kutikyhore to je Gealan HS, že? Bolo chybou takto vysoko vyliať ten betón ;-) zbrúsiť sa to, samozrejme, dá, ale nechcel by som to robiť, vždy je jednoduchšie dorobiť vrstvu, ako ju rušiť, podľa odrazu v skle to asi nebude málo štvorcov
Odpovedať
@kutikyhore vsetko sa da, len treba chciet a zaplatit... snad je tam toho betonu dost a nebudu mu tie 2cm chybat.
Odpovedať
@kutikyhore Podla obr. sa mi skor zda, ze ti tam ostalo tak max na 1cm dlazbu, treba tam aj vrstvu lepidla pripocitat niekolko mm. 1cm hruba gresova dlazba by to mala zvladnut v pohode, 2cm sa uz dava na terce bez lepenia, to je podla mna u teba zbitocne. BTW to frezovanie betonu co som zbehol cenniky tak min. 20eur/m2
Odpovedať
@jurajm17 2cm dlažba je super ale v tvojom prípade by som šiel do tenšej. Nepredpokladám, že tam budete chodiť autom a pokiaľ je dobrý podklad a dobre nalepená dlažba stačí aj 8mm (mám v garáži kde parkuje Honda CR-V) Zbrúsenie 0,5cm na tých m2 by bola otročina, aj keď netvrdím že by to nešlo.
Odpovedať
@sneko tiez si myslim ze tie peniaze radsej investovat do kvalitnejsej aj ked mozno o nieco tensej dlazby.
Odpovedať
a este trochu off topic otazka...Ako sa pri takejto 2cm dlazbe riesia sokliky? Vie niekto poradit?
Odpovedať
@kutikyhore A to mas na terase alebo vnutry .
Odpovedať
Profilova fotka
@andyno to treba riešiť s izoláciami a omietkami, tenšia izolácia . Aj tak tam treba vyviesť aspoň nejakú izoláciu aby nezatekalo domuriva.
Odpovedať
@andyno Ja som 2 cm dlažbu ukladal na plastové terče. Sokle som nedával žiadne. Podlaha ide až ku stene, resp. je od steny 4 mm - podľa toho, aké škáry má ten plastový profil.
Odpovedať
@chrobak7 vdaka tvoje foto som videl uz skor :) mas tu terasu celu prekrytu? nespini ti fasadu ked prsi?
Odpovedať
@andyno Nemá prečo. Časť terasy je prekrytá a zvyšok - tá dlažba je čistá, nemá aká špina sa dostať na stenu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@chrobak7 prosim porad mi. Tie terce si ukladal na strk len tak? Moze sa to? drzi to dobre po roku? Ja som dnes vytvoril tuto diskuciu: https://www.modrastrecha.sk/forum/ter... a rad by som rovno ukladal gres do strku (lebo to mam strasne clenite)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lukas1115i Na fotke to tak vyzerá, ale to som len skúšal dať terče na štrk. Na tom chodníku je dlažba položená priamo v makadame. Na terče som ukladal na terase, kde je betónový základ. Pozri si môj fotoblog o terase, tam je celý postup. Nevýhodou položenia takej dlažby priamo do štrkového lôžka je, že nie sú zafixované medzery medzi dlažbami a po čase sa tie kusy hýbu - takže medzere už nie sú tak pravidelné, ako pri položení.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 do medzier stačí strčiť krížiky a nechať ich tam.
Odpovedať
@eagleowl Áno, teraz to už viem. Ja som to len vysypal kamennou drvou, ale tá neudržala tie platne na mieste - pohli sa a medzere nie sú rovnomerné. Ale to je len na tom chodníku, na terase mám dlažbu na terčoch, tam to pekne drží.
Odpovedať
@chrobak7 kolko su vysoke tie terce? Nedostanu sa tam mysi pod dlazbu?
Odpovedať
@originalx Určite nie, lebo neamajú odkiaľ. Tie moje terče majú výšku tuším 12 mm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?