Ako zastresit terasu?

Prosim, nevedeli by ste mi poradit ako by bolo najlepsie zastresit terasu. mame kuchynu s obyvackou z ktorej sa bude vchadzat na terasu. jedna sa o to, ze sa bojime, keby to zastresime, tak v obyvacke bude tma. jedna znama mi vravela, ze existuje aj nejake sklo, ktore odraza slnko?? neviete poradit??? dakujem vopred za rady
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Čo je to tma? Určite tam bude tmavšie ,ale zas tam nebude cez leto peklo.Treba sa pozrieť do domov kde majú terasy zastrešené.Ak tam plánujete pestovať kvety tak na strechu nad terasou zabudnite.
Odpovedať
@lenka674 vsetci sa boja tmy, a pritom vacsina ma este jedno velke okno v tej istej miestnosti. A lexan slavi uspech, teda minimalne na prvych par mesiacov pocas zimy. Lenze vtedy je tma aj bez striesky. Zastresit krytinou vo farbe strechy, tma tam nebude. Ani teplo, ako by bolo pod plexisklom
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka674 nedávaj si sklo, budes mat skleník, strašne horúco, ani strechu. Naši známi majú super výsuvnú Markízu, keď nechcú strechu je úplne zrolovana a keď sedia na terase a pečie slnko, tak ju diaľkovým vysunu.. Aj ja tak plánujem...
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 markízy musis zrolovat pred vetrom (už som videla vytrhnutu a zlamanu), rovnako ti neposluzi pri daždi. Uz len toto ťa obmedzí pri výbere nábytku na terase a jej vyuzivanie za kazdeho pocasia...Vždy treba zvážiť všetky alternatívy. Pre mňa je markiza vyhodene €, tiež mám neprekrytu terasu a špekulujem čo s nou... Aj lexan bol myslený...ale vidim u susedov, v lete priserne horúco a vizuálne po 2rokoch už to tiež nie je ono. A umývať strechu á2 roky vapkou sa mi tiež nechce.... Ak je len trocha mozne, skutocne najlepšie riešenie je pevné zastrešenie s krytinou.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb veď oni ju majú stále zrolovanu, na diaľkové pohodlne, len keď je na terase horúco, tak ju vyroluju. Keď na terase horúco nie je, tak sedia bez, vo vetre a daždi tam nesedia- to su všetci v Altanku pripadne...
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 no ved to je to! Mam to tak tiež, altánok...Ale! Na nábytok na terase mi prší, dekorácie nehrozia, keď je letný lejak s lavičkou by som posedela vonku, ale bežať do altánku...nic moc. A vyuzit pergolu iba zopár krát keď je slnečno a bezveterno...a nezabudnúť ju stiahnuť pri odchode z domu... Je to riešenie,ale nie komfortné.
Odpovedať
Profilova fotka
Prave toto riešime a pripravujeme si hranoly na prestrešenie. Zvolili sme 2cm tatransky profil a na tom šindel. Mame vyhodu že sklon strechy je tak že južná strana je dosť vysoka na to aby to úplne nezatienilo svetlo. Hlavný dôvod pevnej strechy je dážď a nie slnko ( určite každý z nás pozná náhle búrky počas večernej grilovačky ), nakoľko popoludní je slniečko za domom a tak on samotný terasu zatieňuje. Ta klasická markiza si myslim najvačšia hlúposť, je to v podstate iba drahý slnečník.
Odpovedať
Profilova fotka
My akurát ideme zastresit terasu sedym lexanom, vraj má nejakú úpravu a odráža slnečné žiarenie.... som zvedavá :-) . Zatiaľ sme vo fáze natierania tramov, snáď o mesiac budem oddychovať pod strechou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pksoo nemyslim si ze makriza je hlupost. Ja co mam s markizou skusenosti, tak dobre.. pretoze v lete posluzi naozaj dobre;)
Odpovedať
Profilova fotka
...tiez mame nezastresenu terasu a rozmyslame co s nou, ale urcite nie strechu s krytinou, vidim u susedov, mame zastresene okna,ktore su z obyvacky a jedalne, tma vo vnutri, rozmyslaju nad dalsim oknom na inej strane domu, tma este zmensuje priestor v dome, je drahsia varianta, sklo so specialnou upravou a pod to sa na leto natahuje specialna plachta,je to super, ale to je investicia okolo 4000eur :-(IK
Odpovedať
My sme to riešili pergolou z pevnej folie na elektrický pohon na nerezovej konštrukcii. Vydržala vetrisko aj sneh. Nie zrovna lacné riešenie, ale ten nerez nás prežije. Kuk môj album.
Odpovedať
@ivetaba prosim ta ked je dazd sneh tak sa to nemusi stahovat?? mne ide hlavne o to, ze ked tam bude posedenie aby sa to nemuselo vzdy schovavat ked bude prsat. a prosim ta ake velke to mate a kolko vas to vyslo??? dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Cez leto to nesťahujeme vôbec, mám tam nábytok s polstrami. Ochladzuje nám to terasu aj obývačku. Keď sa slnko riadne oprie, nedalo by sa na terase bez nej vydržať.Polstre a vankúše odkladáme len keď hlásia extrémne vetry a dažde. Inak tam posedávame aj v daždi. Pergolu sťahujem, keď chcem pozerať na nočnú oblohu alebo keď chceme jesť na slniečku. V zime je odtiahnutá. Udrží aj nejaký sneh, ale nie meter samozrejme. Ale vtedy chcem mať čo najviac sveta vnútri. A nábytok spratávam na zimu z terasy, nech sa zbytočne neničí. Cena závisí od veľa faktorov - sú to rádovo tisíce - materiál stojek a fólie, počet polí, veľkosť, dajte si to naceniť - linka v mojom blogu. Španielske prestrešenia sú lacnejšie ako talianske. Konštrukciu mi vyrobili tu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetaba nie je to zrovna lacne riesenie? co si pod tym mozeme predstavit? :) treba na take nieco dlho sporit?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetaba myslim ze ten system je dost drahy, nie?
Odpovedať
@tadomaj Na 8 metrov sa davali dve polia, folia blackout trojvrstvová (nevidno špinu usadenú navrchu) v jednom kuse, masívna konštrukcia nerezová vyrobená na mieste, motor, diaľkové ovládanie - spolu 6800 eur. Bolo to pre mňa vtedy strašne drahé, ale presvedčilo ma to, že ten nerez tam bude bez údržby naveky. Najprv sme to predýchavali a potom sa rozhodli to dať. Určite sa dá vyskladať aj lacnejšia verzia. Alternatíva bola drevená konštrukcia termodrevo za 2000 a lexan lacnejší 900 a drahší 2200 eur aj s montážou. A každoročná údržba.
Odpovedať
@lenka674 Zdá sa mi, že je v tej miestnosti tma už teraz, oproti je v takej blízkosti další dom? Aká je orientácia toho okna?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetaba fuu to je dost penazi
Odpovedať
@2monicka22 Je, brutálne. Ale zas je to kusisko nerezu.
Odpovedať
@ivetaba Inak to prestrešenie sa kupuje zvlášť, konštrukcia môže byť aj z iných materiálov. Ja som chcela bezúdržbovú.
Odpovedať
@bubulka722 tam je stara chalupa, ktora sa ide zburat :)
Odpovedať
@lenka674 Na ktorú sv. stranu je okno orientované?
Odpovedať
@bubulka722 zapad
Odpovedať
@lenka674 Na západnej strane ti cez leto nabude tolko vadit slnečný svit ponad strechu ale najma z boku, takze by som sa takého velkého zatemnenia miestnosti neobávala. Podla mna najlepšia alternatíva je krytina doplnená lexanom na úrovni okien. Jedná sa najma o zimné obdobie kedy slnko svieti málo a zapadá v inom bode. Cez leto sa dá slnko z boku zatienit napr. terasovými závesmi. Vyzerá to velmi pekne a cenovo prijatelne.
Odpovedať
@lenka674 Ak je terasové okno na západ, tak všetky bočné okná sú južné. V tomto prípade by som obavy z tmy v miestnosti nemala.
Odpovedať
Toto bude asi drahe, ale paci sa mi system lamie, ktore sa daju polohovat podla potreby. https://www.youtube.com/watch?v=NTody...
Odpovedať
Tiez mam dilemu ako zastresit terasu na juznej strane, kde mame vsetky okna. nakoniec to budem riesit pergolou na ktorej bude krytina + jedno "okno" z plneho polykarbonatu. Zo vsetkych nie idealych rieseni je toto pre mna najpouzitelnejsie. Susedia maju markizy, ktore vytiahnu len ked idu sediet na terase, tak isto odsuvaju nabytok a zbalia zakazdym podsedaky ked idu prec.
Odpovedať
A nema niekto skusenosti s pavilonom Jakarta z Bauhausu ? Je v letaku Zahradny nabytok na str. 63...
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka674 My sme skusali kadeco...ak tam chces naozaj travit cas - aj v lete, tak odporucam drevenu. Znama ma presklenu, ale ma orientovanu terasu na sever - hovori, ze sa da, ale spokojna nie je. Vraj keby este raz stavala dom tak riesi terasu. Poucila som sa a teraz uz pri dome c.2 mam naprojektovanu aj terasu, ktora sa bude stavat hned na zaciatku... My sme nakoniec robili drevenu, aby tam bolo svetla a aj v izbe tak sme davali do terasy stresne okna. Neviem vsak objektivne posudit ako velmi to stmavilo izbu, lebo ta izba z ktorej sa ide na terasu ma okno aj na boku.Terasu nam navrhli do Acka, aby bolo viac svetka. Kedze je to juzna strana v lete tam mam zavesne zavesy, aby nam nesvietilo slnko do oci... :-N V lete sme tam planovali dat nieco podobne ako je system Sunfog (ochladzovanie terasy), ale to urobime uz v novom dome. Ta zavesna cast na stresnymi oknami je skvela - kupovala som z Ikei za par supov, prepusti svetlo, ale neprazi na hlavu :-D :-D :-D Ospravedlnujem sa bordel na terase, ale hraciek mame teraz vsade kopeeeeec ;-)
Odpovedať
@ivetaba Ahoj. Cena je celkom prijatelna na 8m. Cez aku firmu ste to riesili? Dakujem Roman
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?