Ako uložiť lexan na husté drevené latovanie?

Dobrý deň,chcel by som poradiť,ako mám uložiť lexan na pôvodnú oceľ. konštrukciu terasy s dreveným latovaním rozteč cca 35 cm. Mal som tam uložený vlnovkový polykarbonát a teraz tam chcem dať komôrkový lexan.Či sa to vôbec dá?
Odpovedať
Dá sa. Na lexan by postačilo aj latovanie s menšou roztečou. JA mám na šírku 5,5 metra 7 krokiev. Pozri naprl na stránke https://eshop.zenitsk.sk/komurkovy-po... montážny návod, tam uvádzajú rozteč medzi krokvami 1050 mm pre hrúbku 10 mm. Na 35 cm šírku môžeš dať akýkoľvek lexan. V tom montážnom návode máš celý postup, podľa toho si aj ľahko objednáš spojovací materiál.
Odpovedať
rozhodne ukladaj podla doporucenia vyrobcu, s odporucanymi uchytnymi prvkami, aj ked nemusis ho chytat na kazdu latu. Ked to pochytas hore-dole ako ti pride, mas o kanonadu postarane, tepelna dilatacia lexanu je strasna potvora.. Hlavne daj zaslepenie na konce, aby sa ti v komôrkach nehromadil bordel.
Odpovedať
ako pisu vyssie, podla odporucania predajcu/vyrobcu, a hlavne uchyty ktore su robene skrutkami s velkymi podlozkami s tesnenim otvor v lexane musi byt vacsi, nie len prevrtany skrutkou, ja som daval 6mm skrutky a otvory v lexane mali 12mm, medzi lexan a konstrukciu urcite penovu pasku, takze praskanie pri zmene teploty v lete je ozaj minimalne,
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Hladam majstra , ktory mi ulozi lexanovu striesku na zahradny domcek. Piste prosim na elli.markova@gmail.com
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?