Ako resp. čím spevniť okraj terasy ?

Profilova fotka
Zdar stavbári a domáci odborníci. Premýšľam ,že ak bude takéto počasie pustím sa do terás. Potreboval by som poradiť ako sa dostať na výšku vnútornej podlahy ( alebo teda o 1-2 cm nižšie ) Po osadení dverí mi vznikol skok 20 cm . Potreboval by som nejako spevniť okraje terasy , potom asi dosypať štrk no a na to by som dával zámkovú dlažbu. Ide mi o ten lem okolo terasy, aby neutekal štrk . Ako a z čoho ho vyrobiť? Premýšľal som ohnúť taký plechový obrubník z nerezu v tvare L a naskrutkovať ho do zálkadovej platne, ale je strašne vysoký ( 20 cm). Alebo to mám zašalovať a zabetónovať ? Poraďte .
Odpovedať
@mirooslav Co takto palisady alebo palisadove obrubniky? Je ich vela druhov,vzorov, vysok-sirok. Ak zvolis vhodnu farebnu kombinaciu s dlazbou bude to dobre vyzerat.
Odpovedať
Nieco podobne...
Odpovedať
Profilova fotka
Palisady na kleber kludne.
Odpovedať
to by aj mňa zaujímalo
Odpovedať
alebo obrubník, alebo zámkovú dlažbu (aspoň krajnú časť) do malty...
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav @matusiak @tomino9 chlapi myslíte ,že tie palisády by fakt držali nalepené na lepidle. Mimochodom deku som šaloval päťdesiatkou styrodurom , takže ten tvorí kraj tej terasy. myslíte že prilepiť obrubník či palisádu cezeň , alebo musí byť čisto na betóne . Inak dík za reakcie.
Odpovedať
@mirooslav "kraj terasy tvori styrodur", ktorym si saloval deku? Znamena to, ze schodisko nie je oddelene od deky domu? Nooo, super..(ak to tak naozaj je). Podobny problem, ako mas riesil kamarat 15cm DTckom, ktore bokom prilepil o podlahu a nan potom prilepil prvy rad zamkovej dlazby. Aby DTcko neprasklo, tak si zo stavebnin doniesol DT s rebrom (z ktorych sa robia polky). Ak by si to robil dobetonovanim pasu, tak staci tak 10cm od kraja navrtat kazdych 15cm diery, natlct do nich kusky roxorov a potom do dobetonovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser schodisko nemám žiadne, ale je pravda, že deku medzi terasami a domom som neoddeľoval izolantom. To mi ale fakt nevadí :-) To DT -čko nie je zlý nápad akurát by som potreboval nie 20 cm výšku , ale asi 18 aby bola terasa aspoň o niečo nižšie od vnútornej podlahy.
Odpovedať
@mirooslav to by slo, lebo bezne zozenies tvarnicu sirky 12cm, k tomu lepidlo pod a nad a s dlazbou to budes mat akurat 18cm. Ale to, ze ti nevadi ten beton vonku a s tym suvisiaci tepelny most ma trosku prekvapuje (aj ked mas nad nim cca 10-13cm izolacie.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser v pohode už sa tým netráp :-) Aha už som to pochpil - naležato , no ale z boku mi to zostane džúravé :-)
Odpovedať
@mirooslav Palisady by som na kleber neriskoval, tym nech sa lepia obklady a dlazby. Potrebujes vysku 20cm, tzn. min. vyska palisady 30cm (1/3 vysky musi byt osadena pevne v betone). Styk palisady a terasy mozno zlepit klebrom, ale betonove lozko je zaklad. Dlazbu budes hutnit...obvod potrebujes pevny. Aby si to o 1-2roky nemusel opravovat. Peknou palisadou mas vyriesenu aj pohladovu obvodovu stranu terasy.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav no to si tomu moc nedal s tym styrodurom,uz je to tam...s tymto skusenost nemam,robili uz kadeco,ale vzdy sme salovali drevom,alebo z DT...uz nech to das akokolvek,zakryjes to obkladom zvonka...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mircooslav co tak dat rovno wpc dosky ,rost a mas bez namahy hotovu, pozri si nas web
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?