Aké vyhotovenie na sklopno posuvné exeteriérové dvere?

Ahojte, chceli by sme sa spytat ci ma niekto skusenosti s hore uvedenymi "terasovymi" dverami. Chceli by sme si dat spravit cenovu ponuku na taketo dvere o dlzke 3m. Viete povedat ake vyhotovenie si zvolit -(plastove, hlinnikove), referencie na firmu ktora ich vyraba a ak ich niekto ma, aku cenu mame pocitat? Dakujeme
Odpovedať
ak tým sklopno-posuvným rozumiete klasické posuvné s možnosťou ventilácie (sklopné) tak to nie je žiadny problém ani nadštandard. Urobí vám to dnes viacero výrobcov plastových aj eurookien. Mali sme ponuky na oboje a rozdiel drevo a plast bol pred rokom a niečo minimálny. Drevené mali výhodu v zapustenom prahu, nakoniec sme sa rozhodli pre plast (nepomerne jednoduchšia údržba najmä po rokoch) a prah je asi 3 cm nad dlažbou. Cena posuvných nám vychádzala asi 20% navyše proti klasike.
Odpovedať
myslime taketo nieco: http://www.google.sk/imgres?q=sklopno...
Odpovedať
Klasika. My máme iba 2metrové. Výrobca nám neodporúčal šírku krídla viac ako 1meter pre možné problémy s tvarovou stálosťou - možné netesnosti, a tiež pre manipuláciu, keďže to posuvné krídlo má svoju váhu, pri zatváraní a otváraní dostáva ten mechanizmus pomerne dobre zabrať. Ale nám ten posuv vyhovuje hlavne kvôli ušetrenému priestoru. Zatiaľ úplná spokojnosť.
Odpovedať
...a cena?....
Odpovedať
neviete aka firma robi okna - sklenene steny ako su na obr. na poschodi?
Odpovedať
@adam_janka ked som hladala na SK firmy ohladom okien, viem ze nieco podobne ma v ponuke firma KAWA. Skus sa pozriet na ich webstranku.. Neviem, ci to bude ale to, co hladas..
Odpovedať
@adam_janka nedokážem povedať presnú cenu, mali sme to cez známeho komplet na celý dom za 4700 Euro.
Odpovedať
dostali sme ponuku na 3m sklopno-posuvne, rozdelene po 1,5m s 3sklom za cenu 1 430e - 3x2,2m - farebne.
Odpovedať
My máme š. 3,2 a v. 2,3 m. Sú rozdelené na polovicu, ale máme eurookná. Sú oproti plastovým úplný rozdiel. Plastové nám nechceli v tomto rozmere urobiť, pretože to je veľký rozmer. Susedia majú š. 3,6 m plastové, ale rozdelené na tri časti. Majú systém posuvno výklopný, keď sa otvárajú, tak sa tak zdvihnú. Ja mám vždy pocit, že mi to zostane v ruke a ja osobne by som to nechcela. Okrem iného sa mi tie rámy zdajú také tenké, oproti našim. Ak môžem odporučiť, ak máte v miestnosti iné okná, tak je zbytočné dávať takéto dvere na "vetranie" ako výklopné.
Odpovedať
...chceme to kvoli usetreniu miesta... ... @michmikl - vies mi napisat cenu co stali tie dvere?....
Odpovedať
bolo to pred tromi rokmi a cena bola cca 90 tis. Sk. Asi veľa, však? My sme chceli tiež najskôr plastové, ale biele nie a v tmavšom dekore sme sa obávali tepelnej rozťažnosti. A obzvlášť na takých dverách, ako tieto a orientované na stranu, kde svieti skoro celý deň slnko. Takže sme sa nakoniec rozhodli pre drevené. Sú krásne - je to HS portál a sú iba zasúvacie.
Odpovedať
@michmikl nám sa sklápajú aj posúvajú úplne plynule, záleží od kovania, toho by som sa nebál, fakt je že tie eurookná vyzerajú najmä na prahu lepšie. Nás od nich odradila nakoniec iba potreba údržby. Máme to na juh a tmavá farba je katastrofa. Výrobca nás na to dôrazne upozorňoval už pri cenovej ponuke, že s trvácnosťou tmavého dekoru bude o pár rokov problém. To bol dôvod prečo sme sa rozhodli pre plast. Až v druhom rade sme uvažovali že široké krídla znamenajú aj široké žalúzie, väčšiu šancu na rozbité sklo a podobne. Týmto smerom sme uvažovali my.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@adam_janka Máme rozmer 2,85x2,3 rozdelene na polovicu, kovanie zdvižno posuvne,take ako na obr.. Myslim ze 1400 je slusna cena. Ak je to kvalitný vyrobca. ..
Odpovedať
...Slov...aktual moze byt?...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?