Aká strecha na altánok?

Robíme altánok, resp. garážo-altánok :-). Má jednoduchú šikmú, nie sedlovú strechu so sklonom vraj 9 stupňov, niečo ako na prilozenej fotke. No a kameň úrazu nastal pri výbere materiálu na pokrytie strechy. Manžel chce trapezovy plech (taký, ako je na foto), vraj na ten sklon strechy sa iné nedá. No a mňa slovo "nedá sa" dostalo do amoku ]-( ]-( . Mne sa absolútne nepáči, neviem sa s tým stotožniť. Navrhovala som, že teda už radšej lepenú strechu. Alebo ak plech, ale iný vzor, nejaká imitácia škridle. Poraďte. Budem vďačná aj za foto, ako dôkazový materiál pre manžela :-D. Dakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Čo sa strechy s malým sklonom týka, tak ide skôr o hmotnosť a adhéziu... 1, Hmotnosť strechy so záťažou, čo je v našom prípade sneh... 2, Adhézia povrchu strechy = či sa spomínaný sneh zo strechy sklzne ľahko alebo sa udrží až do roztopenia... Z pohľadu adhézie je plech dobrou voľbou, bobrovka (lepenková "škridla" s povrchom ako šmirgel) určite nie... Ak sa Vám nepáči klasický plech, tak je veľa imitácií škridle...Maslen, Blachotrapez...atď...
Odpovedať
@vreckova profilovaná plech. krytina https://www.google.sk/search?q=profil...
Odpovedať
No ja mam altanok tak ,ze mam na 2/3 bitumenovu lepenku a v strede lexan .v lete na to davam rakos aby nebolo moc horuco pod nim od slnka .na jar a jesen je to supet ked troska slnko prihreje.....inac nechcel by som Vas za zenu...ak chcete urobte a zaplatte si to za svoje a pofla seba...
Odpovedať
@majulo79 supeeeer, velmi pekne dakujem, velmi ma potesila hlavne ta posledna veta. Lebo o tom sklze, cize adhezii sme sa rozpravali a je mi to jasne. Len nechapem, preco stale nechce ustupit z toho vzoru. Mne by sa pacilo napr. nieco taketo, ako na prilozenom obrazku, alebo teda nieco velmi podobne. Vsak myslim, ze adhezia bude podobna, ako na tom žliabkovom (ako ho ja volam). Či?
Odpovedať
@janetbla no, vsak presne taketo nieco chcem. Len nejdem chlapa presvedcit, ze to moze byt aj iny vzor, nie tie žľaby nemozne :-S
Odpovedať
@daralbajda Akosi som nerozumela druhej polovici Vasho prispevku. To som taka naročna???? :-o Však si to platim aj zo svojho (sú to spoločné peniaze), sponzora na to nemame. A kedze si to platim, tak preto si myslim, ze treba aj nejaku diskusiu a hladat, pytat sa ci sa to da, ako sa to da a nie tvrdohlavo tvrdit, ze NIE, ine sa tam neda a bodka. Ja nie som proti plechu, len ten vzooooor...
Odpovedať
@daralbajda inak, o tom lexane sme rozmýšľali, len sme sa obávali práve toho tepla cez leto. Sestra to tak má, nezakrýva to, tak im to vyhovuje (sú zimomriví :-) ) a cez leto je tam fakt strašne teplo. A ešte im to tam tak divne pôsobenim tepla puká. Ale to zakrytie rákosom by nemuselo byť zlé. Hmmm, musím dať námet na diskusiu.
Odpovedať
@vreckova my máme takúto nejakú krytinu na prístrešku ako na obrázku a je to v pohode, akurát máme väčší sklon strechy, ako chcete vy.
Odpovedať
@janetbla na ktorom obrázku? ten žliabkový, alebo ten obrázok s tou vrtackou? Lebo mne sa proste ten zliabkovy nepaci. Ten druhy by som brala bez vahania.
Odpovedať
@vreckova na obrázku s vŕtačkou
Odpovedať
@vreckova spolocne?kazdy prispieva rovnym dielom?ak ano omluvam sa!
Odpovedať
@daralbajda jaaaaj, to ideme takto polemizovat? Tak inak...myslite, ze manzel prispieva rovnakym dielom napr. pri vareni? A predsa mu dam tolko, kolko sebe. Vlastne klamem. Davam mu viac. A niekedy si po sebe veru ani ten tanier neodnesie, o umyti riadu ani nehovorim. Ale vzdy mu nakladiem na cisty tanier tak, ako sebe aj detom. Ani pri prani, zehleni, upratovani ci starostlivosti o deti sme si nie 50:50 a predsa ma rovnako oprate ako ja aj deti, rovnako si uziva cistotu v dome a pod. Takze myslim, ze toto by bola debata na veeeeelmi dlho. Sme manzelia a nie len dve samostatne osoby, ktore ziju v jednej domacnosti. Niekde potiahne viac manzel, niekde zase ja, o tom je podla mna manzelstvo a spolocny zivot. Nikdy sme si nevypocitavali, kto, kde a preco urobil viac ci menej, to sa podla mna ani neda. Či je na to nejaky kluc? Aj keby bol, myslim, ze sa mame natolko radi a vazime si jeden druheho, ze by sme ho ani nepouzili. Ze sa vyskytnu sem-tam nejake nezhody, to je hadam uplne normalne. Cielom mojho prispevku ale nebolo dostat sa k takejto diskusii, myslim si, ze je absolutne neopodstatnena. Z ´Vasej strany bolo podla mna velmi netaktne napisat to, co ste verejne publikovali. Nikdy by som si nedovolila verejne takto napisat a posudzovat cloveka, ktoreho nepoznam. Alebo sa pozname?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@daralbajda aha, takže ten z manželov čo má vačší plat rozhoduje a ten s menším musí držať h.bu? Tak to ja by som ani nepípla :-D Nechcem si ani predstavit s vami žiť.
Odpovedať
U nas to funguje takto.ja nieco chcem tak to zacnem robit a muzik to proste dokonci.dnes som cistila priestor na buduce garaze cez tento tyzden sa to vyplieni cele a od dalsieho volna uz pracujeme na betone a budeme davat dtcka a na to pojde tiez plech.a tiez sa mi paci ten v podobe skridle.inac keby toto nezacnem robit tak sa to nezacne ani do 2 rokov a mozno aj viac.
Odpovedať
@vreckova feministka! Ináč poviem Vám môj životný príbeh.moja žena začala vymýšľať nech prepisem dom na ňu.Povedal som dobre ,ale nech ma potom nezaťažuje s údržbou domu,keď je jej ,nech sa stará.a bolo po prepisani .nepoznáme sa ,môžete polemizovať o naložení na tanier (aj tak to financuje manžel).a nemá to jednoduche :ak sa Vám názor manžela nepáči urobte a zafinancuje si to zo svojho.manzell chvíľu pohundre,ale bude rád.zNo a mať y takúto stíhačku v dome ,tak radšej emigrujem do Zambezi.a keď ste si nikdy nič nevyčítal i tak nechajte manžela na pokoji a neposielajte ho na jahody v januári...A ste typická feministka , vložiť málo ale brať veľa.Prelozim: muž vloží 1500 euro,vy 200 ,ale minút chcete 700.U mňa by ste mali životnosť mesiac.
Odpovedať
@mateson kto má peniaze rozhoduje ,tak to funguje všade.pridete do reštiky ste v balíku a čašník Vás začne cvičiť..Kto má právo si pripnúť.?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ved vy od spodu ten plech nevidite. Imitácia škridly je vkusná
Odpovedať
@daralbajda9 no tak toto nestoji ani za komentar...
Odpovedať
@daralbajda9 nie ja zacnem aj realne na tom makat.obijat kachlicky ked som chcela nove.malovat kuchynu muzik sa az nalakal.ja som proste zena cinu a buranie mi ide najlepsie.no stavanie uz prenechavam muzovi.
Odpovedať
@emilia25 no u nas to funguje tak nejak spolocne, raz dam prvotny impulz ja, raz manzel. Ale snazime sa robit vsetko spolu a nie, ako si tu dotycny "PAN DOKONALY" mysli. Dnes napr. manzel a svokor kladli krokvy a ja som skopavala zem z miesta za altankom, kde bude chodnik a pravazala to na ine miesto, kde treba dorovnat teren. Presne ako prava feministka :-D
Odpovedať
@vreckova ja tiez tento tyzden furikova odusu.mali sme zeminu nad zakladmi a tahalo vodu na stenu tak to cele davala pozemok.pri muzovi asistovala aj pri zateplovaani.lepidlomiesala sietku strihala ucil ma aj lepidlo ozmazavat po sietke.
Odpovedať
@emilia25 no asi tak...ale ako vidim, to niekto len tazko pochopi ... moj svokor sa zo mna smeje, ze on by to veru nerobil, on si manželku vždy "šanoval"...no co uz, zial, kysnute buchty sice manzelovi nenapeciem (k tomu az taky vrucny vztah nemam), ale napr. s maľovanim domu po 10 rokoch som veru nikoho nezaťažovala, vlastne predsa len...manžela som prosila, aby doniesol vedro farby :-D
Odpovedať
@vreckova dnes som cistila ten priestor a za tujaami skridle hadam z celej strechy tk som to vseetko dala do sopy ale tak ze uz pohnuut sa tam neda.ja muzovi objedname kontajner nahadzeme tam.muz zenie da to do betonu tak to musi zacat.inak by sme nemali kde drevo uladat.
Odpovedať
@vreckova malovanie u mna katastrofa.buranie mam rada som aj obklad cely dala dole ked sme sli uzatvoorit vonkajsi chodbicku.
Odpovedať
Profilova fotka
Toto je nas.. mame skridloplech... ;-) sklon cca 8°. Mali sme na vyber toto, alebo klasicku skridlu origos na taky nizky sklon..ta skrydla ale zial nieje v nasej cenovej relacii... :-D nakoniec nelutujem, vizera to super, ladi so strechou na dome (tam je klasicka skrydla) a bolo to celkom lacne riesenie...
Odpovedať
@vreckova z ciste technickeho hladiska je trapez lepsie riesenie, ja by som sla do neho. Ale ked az tak zalezi na tom "estetickom" vyraze (neviem odkial bude strecha tak viditelna, ze to bude vadit) tak dajte plechove sablony co sa budu tvarít ako skridla. Inac mile emancipovane damy, nerobte si z pana dokonaleho nic. On sa tu prezentuje ako alfasamec... Skoro v kazdej diskusii kde sa nejaka zienka nieco pyta, riesi alebo diskutuje :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@j_ank_a preco je skidloplech a potom skrydla ???
Odpovedať
@wolodymyr lebo skrYdla je tvrdsia ako skridloplech :-D :-D :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?