Zosvetlenie drevenej kuchynskej zásteny

Ahojte, vedeli by ste mi poradiť, ako čo najjednoduchšie zosvetliť už nalakované drevo? Dali sme si do kuchyne urobiť zástenu - prírodný dub, masív. Je nalakovaný, ale pôsobí tmavšie, než sme pôvodne chceli. Brúsiť sa mi ti nechce... Ďakujem za nápady/skúsenosti.
Odpovedať
Bez brusenia to nepojde. Len sa obavam, ak nepouzili lazurovy lak, nech by ste to natreli cimkolvek, tak to drevo stmavne. Nalakovane drevo je vzdy tmavsie ako suche drevo, akoby namoklo. Mozno biela lazura by to zosvetlila, len neviem ci je to to, co chcete.
Odpovedať
Linku mame bielu, takze farba dreva ako takého by mala zostať. Možno zmiešať priesvitný lak s bielym? Pomohlo by to?
Odpovedať
Profilova fotka
@meriska123 foto by potešilo,aby sme mali predstavu.Planujem niečo podobné,tak sa chcem poučiť.
Odpovedať
@meriska123 biely lak s priesvitnym by siel, ale treba vediet odhadnut pomery. Ked nemas skusenosti, tak mozes narobit viac skody ako uzitku. Celkom kludne to moze dopadnut katastrofalne a budete brusit tak ci tak. Biela lazura je v podstate to iste, len je tam toho bieleho pigmentu minimalne.
Odpovedať
Neviem si tu bielu lazúru celkom predstaviť, bude vidno na povrchu akoby tenký biely náter, alebo to splynie s farbou dreva?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to asi nechala tak. Sú len dve možnosti, nechať tak alebo obrúsiť a na novo nalakovať. Tej bielej lazúre by som nejak moc neverila. Podľa mňa by to nevyzeralo dobre a bolo by vidno, že sa to pretieralo. Osobne by som to nechala tak ako to je teraz. Po čase to aj tak vybledne a povedala by som, že za chvíľu si zvykneš a nepríde ti to nejaké tmavé. No ak máš foto, pridaj ho sem aspoň budeme mať lepšiu predstavu, ako to celé vyzerá ;-)
Odpovedať

Odpovedať
Ked svieti led pasik, tak je to ok, ale inak tmave. Chcela som to ako parkety, alebo aj bledsie...
Odpovedať
Profilova fotka
Aby si nebola prekvapena ze ked ku tomu prilozis parketu bude to totozne alebo minimalny rozdiel. Dub urcite nevybledne a miesat lak s bielou je kravina urobia sa flaky. Raz dom do dvojfarebnej izby daval drevenne listy uplne rovnake a na zelenej stene bola ina ako na zltej .. opticky klam.
Odpovedať
@wolodymyr Presne tak, uz som si to všimla aj predtym, že vodorovná plocha pôsobí svetlejšie ako zvislá, na ktorej sa svetlo neodráža tak isto. Reálny rozdiel tam je, ale nie az taky veľký, ako pôsobí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?