Značka farieb na maľovky

Chcem sa poradiť aká značka farby - budeme dávať bielu a žltú je najlepšie resp. dobrá kvalitatívne a aj cenovo...Predtým sme to nereišli dávali sme všade PRimalex polar a color. Poradíte?
Odpovedať
Práve sme pred mesiacom domaľovali. Maliar nám odporučil Klasik color a je naozaj super. Predtým sme mali Primalex, ale o ničom. V kuchyni a v obývačke máme Sniezku, je skvelá, ešte raz tak drahá, ale majú širokú škálu farieb.
Odpovedať
Ahoj. My sme davali STO a je naozaj velmi dobra. Len neviem, ci oni predavaju aj priamo sukromnym osobam, alebo len maliarskym firmam.
Odpovedať
Ahoj kazdy vyrobca farieb ma svoje top farby ktore su drahe oproti ostatnym ale aj kvalitne napr aj Jupol alebo Primalex polar je s tych lacnejsích potom STO a z jedných kvalitnejších Dulux a Tikkurila skvor sa treba rozhodnut či stačia oteruzdorne farby alebo ciastocne umyvatelne odporucam ciastocne umyvatelne ked sa zaspinia daju sa jemne handrickou pretriet. na biele steny odporucam ten Primalex polar ale už na farebne skor tu Tikurilu alebo Dulux Keby si potrebovala poradit kludne pracujem s farbami
Odpovedať
Prointerier
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím. Ideme maľovať. Novostavba, montovaný dom, maľovka pôjde na SDK. Aj stropy sú SDK. Najprv penetrácia a potom akú značku farby? V kuchyni bude zelenkavá, v obývačke bledunko hnedá, zádverie, chodbičky, schodisko a dve izby biele. Čo zvoliť? Primalex? Jupol? Esmal vraj nie. A koľko náterov? Ďakujem za rady.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@peterholy AHOJ ja by som chcela poradit, idem malovat .je to tehlový byt steny sú natreté na bielo sú celkom pekné-čisté.. ale chcem ich premalovat neviem čím ich maloval predchádzajúci majitel, ale nechcela by som aby mi opadala farba, alebo čo ..tak by som chcela vediet aký je postup ..či treba dat niečo na stenu pred farbou a potom akú značku farby ..dakujem za odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
@pralinkaaa Aj ked na to opticky velmi nevyzeram, ale mam u nas vo firme na starosti steny a vsetko s tym spolocne (teda malujem a stierkujem). Sytemom pokus-omyl som si vyselektovala par znaciek, s ktorymi sa mi robi dobre. Ak mozem odporucit, nemiesaj si sama biela+farba. Tieto odtiene su strasne okukane, ma ich na stene obrovske mnozstvo domacnosti. Daj si radsej namiesat nejaku peknu zltu zo vzorkovnika. Ja rada pouzivam GenuisPro (miesaju v Baumaxe) alebo Jupol alebo Dulux (ten vacsinou pouzivam len na sytejsie odtiene). Hlavne treba mat dobry valec a nezabudnut na penetracny nater. Ak budes mat akekolvek otazky, pytaj sa ma, na steny som specialista :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vahy333 Všetko záleží od toho ,aké boli predchádzajúce nátery.Keďže na Slovensku beží totálna reklama na primalex tak väčšina ľudí maľuje Primalexom a to je hotová katastrofa.Primalex je hlinka bez ,alebo s minimom akrylátu a kvalitných pojív.Je to sprostý podvod na neznalých problematiky. Takže ak máte predchádzajúci náter primalexom tak ďaľšia vrstva farby sa dá nanášať len maliarskou štetkou ,veľmi vzácne aj valcom a dokáže to len profesionál.V každom prípade musíte najskôr penetrovať odporúčam dvakrát penetráciu .Aby ste si nenarobili zbytočnú škodu tak najskôr jednu stenu ,najlepšie tú na ktorú priamo dopadajú slnečné lúče.Ak sa vám začnú pôvodné farby staré nátery namotávať na valec už pri penetrovaní tak musíte pôvodné maľovky odstrániť.
Odpovedať
@zunastudio @zunastudio nakoniec ssme davali obyc primalex zlty bananovy ale dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
No nas to caka cochvila , tak tiez by som bol zvedavy co je dobre a co nie , radsej si priplatim ale nech je to kvalita
Odpovedať
@antonmesaros dakujem za skorú odpoved myslím, že to bolo malované primalexom ako píšete skoro každý dával pred nejakým časom iba primalex... tak ak to napenetrujem dvakrát už by mi ten nový náter potom nemal zíst dole?? a akú farbu potom na to dat?? naj ideálnejšie by bolo dat urobit nové stierky..len už niet začo :-| som rada, že bude aspon nová kúpelna, chodba a kuchyna... ostatné budem musiet nejako zrenovovat sama a čo najlacnejšie... chcela by som aj nejakú tapetu dat na stenu...tak mi prosím poradte akú farbu zvolit s ohladom na starý náter a novú tapetu, ktorá by tam mala byt... peknú nedelu prajem.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Cenovo porovnateľný s primalexom je Jupol.Kvalitatou neporovnateľný.Penetrák nerieši "to že to nezíde dole" penetrák tomu len trochu pomôže a hlavne vyrovnáva nasiakavosť,potom sa lepšie maľuje nezostávajú čmuhy po štetke alebo valci.Treba penetrovať na dvakrát .Napríklad penetrák od Den Braven S-T70.Riedi sa vodou 1:1. http://www.akosatorobi.sk/videa/malov... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@zunastudio je to sice stara diskusia ale skusim :-) aku farbu odporucate na sadrove omietky a strop SDK? Jedna sa cisto o bielu farbu nejaku vyrazne bielu a glavne dobre kryciu dakujem :-)
Odpovedať
Dulux matnu. A dobreho maliara, lebo sadrove omietky neodpustaju chyby :)
Odpovedať
@lara66 ahoj my sme davali basf aj penetrak a aj farbu premiovu radu . krasne kryla ci farba alebo biela
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?