Začal presvitať starý náter.

Dobrý deň. Vopred sa ospravedlňujem ak tu už podobná téma bola, som tu nový a narýchlo som nič podobné nenašiel. Bývame v staršom rodinnom dome a prerábali sme pred rokom obývačku. Natierali sme steny Primalexom Polar 2-3 vrstvy. Už pri nátere sme si hovorili, že asi by bolo lepšie starý náter zoškrabať len sa nám s tým veľmi nechcelo zabávať 😄. Nedávno začal presvitať starý náter, ale myslím, že to je ešte náter pod tým, čo sme naposledy pretierali. Vedeli by ste mi poradiť čo s tým? Bude to treba celé zhodiť a nanovo stierka ? Alebo by ste mi vedeli poradiť dobrú farbu, ktorá to určite prekryje? Ideálne s belosťou ako polar aby sme nemuseli pretrieť všetko ale len jednu-dve steny. Vopred ďakujem za cenné rady.
Odpovedať
@kosso08 2-3 vrstvy a toto Vam spravilo ? to bolo ake mlieko nariedene 😄 maloval som primalexom polar na hnedu a po 2 vrstvach to bolo ok
Odpovedať
No nebolo riedené vôbec. No záleží asi dosť od podkladu 🙂
Odpovedať
Eternal stop a nepřipustí vůbec nic
Odpovedať
No zatiaľ som sa stretol s tým, že presvitala pôvodná farba, keď nebol použitý penetračný náter, alebo nová vrstva bola zle zriedená
Odpovedať
Profilova fotka
keď na to budete mať čas a chuť, zoškrabte to dole a spravte novú stierku. Bude to vypadať podstatne lepšie a nebudete mať starosti do budúcna s presvitaním farby. Podobne sme to mali v našom starom dome kde bolo potrebné každé 2 roky malovať, tá stará (neviem aká olejová alebo aká farba - tie vzory) sa vždy časom vytiahli cez farbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kosso08 myslím, že si si trochu aj sám odpovedal. Predtým ste boli lenivý zoškrabať, tak teraz to môžte na novo robiť, lebo keď tam dáte ďalšie nátery, tak to už bude dosť hrubé a zase vám môže farba opadávať.
Odpovedať
Vďaka, nakoniec to asi budem teda zoskrabat nech je pokoj 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?