Vymaľovanie špajze

Chcel by som vymaľovať starú špajzu. Prvom rade neviem čo mám použiť na odstránenie starej farby. Niekto mi raz spomínal že je na to najlepšia nejaká špeci škrabka a je to lepšie ako zo špachtľou . Druhým problémom je že sa mi na jednej stene spravilo trochu pliesne a neviem čím to mám vymaľovať farbou proti plesni alebo to len zoškrabať a dať tam bio farbu .
Odpovedať
@matej596 do spajze uplne najlepsie hasene vapno. Dezinfikuje, neskodne aj pre potraviny aj ked teda sa dost otiera. Lepsiu bio farbu nenajdes Na odstranenie starej farby najlepsie navlhcit roztokom mazlaveho (draselneho) mydla a skrabat. Na tu skrabku sa spytaj v obchode s farbami (tam kupis aj mazlak, aj vapno)
Odpovedať
Profilova fotka
@matej596 skrabka na farbu je, je to podobne ako stierka na okna, aspon mne sa to na to podoba, v podstate to funguje na principe ako aj spachtla, len je lepsie to, ze ma dlhsiu rucku, to ja beriem jak dost velku vyhodu, co sa tyka farby, tak @zita19 ma pravdu, hasene vapno do spajze za mna volba cislo jedna!
Odpovedať
Ako sa to nanáša na stenu treba pred tým starú stenu naimpregnovať? @ado88 nevieš mi poslať obrázok alebo rovno kde to kúpim pls ? Neviete mi poradiť nejaký obchod kde to všetko kúpim ?
Odpovedať
@matej596 https://www.efarby.sk/vapno-hasene-va... https://www.efarby.sk/skrabka-s-kladi... https://www.efarby.sk/mydlo-mazlave-1...
Odpovedať
to je trochu prehnaná cena za škrabku nie ?
Odpovedať
Profilova fotka
@matej596 pouzil by som na plesen savo, nastriekaj pockaj par dni kym to uschne a potom namaluj
Odpovedať
@matej596 dala som prvu co som nasla. Chces lacnejsiu, hladaj... ;-) Uz aspon vies ako vyzera. A teda poviem pravdu, keby som toto mala ked som skrabala farbu v kuchyni, tak by mi ani luto tych penazi nebolo. Vsak to uz mas doma na roky, kym to niekomu nepozicias a ten zabudne vratit. Urcite sa to zide aj na ine ako len na skrabanie malovky @svitokf nie, ze by savo bol zly napad, to nie ale vapenny nater je lepsi z dlhodobého hladiska, lebo zneprijemni zivot pliesnam na dlhy cas. Savo, zial len vybieli povrch steny, mozno v lepsom pripade prenikne nejaky drobny milimetrik hlbsie a zlikviduje podhubie ktore priamo zasiahne. Pliesne ale maju podhubia ovela hlbsie prerastene ako je to co na povrchu vidíme ako cierne flaky, to uz su vytrusy. Savo riesi dôsledok, nie pricinu. Tu je pricina urcite chladny mur, nizsia interierova teplota a vyssia vlhkost, lenze tieto parametre su prave v spajzi ziaduce, takze treba pliesnam zneprijemnit zivot ako sa len da. A vapno je na toto genialne.
Odpovedať
@matej596 tu mas za par drobných, na spajzu staci, potom ju vyhodis https://shop.toolsko.cz/cs/005-malirs...
Odpovedať
@svitokf tiez pouzivam na plesen iba savo a zatial sa ani raz nevratila po pouziti sava :-) len treba vediet ako na to a kolko toho sava tam nastriekat.
Odpovedať
Profilova fotka
@jerad112 savo nerieši problém prečo tá pleseň vzniká a práve ten problém je potrebné najskôr vyriešiť, aby pleseň sa už viac neobjavila, savo pomôže, že nebude vidieť ten prejav plesne, ale nie príčinu jej vzniku
Odpovedať
@dedosim hej to mas pravdu ze to problem neriesi ale aspon ten problem na istu dobu odstranuje
Odpovedať
vapno fakt pomaha. nam plesnel taky maly kut v spalni, tak som ho tam trosku mazol. o rok sa vedla na este mensom kusku ukazali tiez plesne a bolo presne vidno kde je vapno a kde nie (v spalni ale nie celoplosne kvoli oteru a otaznom vplyve na zdravie, bolo to tak 20x30cm)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jerad112 neodstraňuje, zle si to pomenoval, akurát to potláča prejavy vlhkosti :-x
Odpovedať
Profilova fotka
@matej596 neviem ci uz si to zohnal, ak nie normalne si najdi na googli, ze skrabka na farbu nippon pro a najdes to, o com som ti ja pisal, na tej by sa mal dat aj ten brit vymenit, to by malo byt fajn, no najlepsie si vyskusat, co ti najviac sediet bude
Odpovedať
@dedosim dik za opravenie ale to som v podstate mal na mysli.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?