Vrstvy pod finalnu malovku

Chcel by som sa spytat ake maju byt vsetky vrstvy pod finalnu malovku/stierku. Chceme v dome mat umyvatelne farby pripadne umyvatelne stierky s malou zrnitostou. Zatial sme v stadiu ze povodna farba bola dana dolu steny sa zasietkovali a teraz by mali davat mineralnu omietku. Na nu uz moze ist finalna farba. Ked chceme davat umyvatelne stierky taktiez treba nejaku podkladnu omietku napr, tu mineralnu? Som z toho trochu jelen. Dakujem.
Odpovedať
@geextah502 čo je to umyvatelna stierka?
Odpovedať
Profilova fotka
@geextah502 no, v terminológii ste skutočne mimo a ten, čo Vám radí to zneužíva. Postup: odstránenie pôvodnej maľby, vyspravenie nerovností, penetrácia, silikónová omietka
Odpovedať
Profilova fotka
Popis je miš - maš.
Odpovedať
Dakujem za pomoc. Rada o umyvatelnych stierok bola od znamych co prerabali. Ak to spravne chapem asi mysleli tenkovrstvu interierovu omietku na baze akrylatovej zivoce (silikonova omietka?). Ide nam o to aby sme mohli steny aj pripadne umyť vzhladom na to ze mame dvoch boxerov a clovek sa nevyhne ze ich sliny skoncia na stene. Mineralna omietka a na to umyvatelna farba co ako navrh predlozili robotnici je asi zbytocne dvojnasobna robota predpokladam.
Odpovedať
Profilova fotka
@geextah502 akrylátová nie je silikónová, pozrite si prospekty
Odpovedať
Mate skusenosti so znackou Helios? Tu na fore som nasiel spokojnost s tou znackou ale co sa tyka len silikonovych omietok na fasadu nie v interieri. Dakujem.
Odpovedať
@geextah502 skús trošku pogoogliť a hľadaj hlavne pod názvom dekoratívna alebo minerálna omieka dostaneš sa do obrazu o čo vlastne ide .... ak máš upravené steny sieťkou predpokladám že aj lepidlom tak na to sa nanáša buď biela alebo tonovana penetrácia vhodná pod túto omietku medzi akrylátovou a silikonovou je rozdiel viacmenej len v tom že silikonova má pridané plnivá a má samočistiacu schopnosť čo je výhoda len do exteriéru inak sú plne umývateľné obe znesú dosť aj nejakú tu kefku... ... maľovať ju nemusíš stačí kúpiť tónovanu to je pri tých ktoré sa predávajú hotové vo vedrách... do interiéru sú variantou aj minerálne omietky vo vreciach a tie sa už maľujú ... ďalšia vec aj keď dáš umývateľnú farbu najvyššej odolnosti čiže 1 nečakaj že to budeš môcť doslova umývať znesie to iba vlhkejšiu handričku pri drsnejšom zaobchádzaní fľaky budú tak či tak ... helios je ok a tieto omietky je jedno ktorý výrobca sa celkovo robia pre exterier s tým že sa používajú aj v interieroch hlavne voliť čo najnižšie zrno eliminuješ zachytávanie prachu..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?