Vliesova tapeta alebo beantsky stuk?

Vedla a nad kuchynskou linkou mame farbu nezmyvatelnu (farba magenta).Samozrejme sa nam objedla a chceme nieco neutralne, sede. Pozerala som vliesovu tapetu so vzorom betonu, resp. benatskeho stuku. Teraz neviem, co je jednoduchsie, ci tapetovat, alebo dat na to benatsky stuk, kedze vysledok bude vzhladovo velmi podobny. Omietka ma jemnu strukturu, nie je uplne hladka, nad vysokymi skrinkami je 50cm, kde je pracovny priestor obmezemy. Tak hladam najjednoduchsie riesenie, aby sme nemuseli moc brusit, alebo stierkovat.
Odpovedať
@ivus7 tapeta má nejaké svoje čaro pokiaľ benatsky stuk alebo imitacia betónu je niečo unikátne. Zvlášť benatsky stuk je nadcasovy a dáva nôtu sofistikovanosti a dobrého vkusu.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ nemate úplne hladké steny - sadrovu om. tak dajte benátsky štuk. Podklad musí byť pod tapetou úplne hladký inak to bude vyzerať hrozne. Máme tapety a vidno každý kamienok pod ňou...občas sa podarilo že sa tam nejaky dostal...Sestra má farbu, myslím že sa volá san Marco a vyzerá to super, cenovo rovnako ako tapeta
Odpovedať
Profilova fotka
@nicicka aj pod benatsky stuk musi byt hladka
Odpovedať
@majsterslovenska1 musí ale pod niečo ako má JUB marnorin.... oni to nazývajú benatsky stuk i ked po deklarácii nie je.... tá omietka napriklad si vyžaduje hladkú stenu pokiaľ kvalitné vapenne stuky ako má san marco,oikos,nova color,arthe atď tam stena az tak nemusí byť hladká. Je to preto lebo sa nanasa v troch vrstvách a prvou a druhov vrstvou sa takmer vystierkuje stena,povrch na ktorý sa aplikuje. Samozrejme ked je hladká stena tak ľahšie sa robí a menšia je spotreba. A čo sa brusenia týka šikovný aplikator nebrusi. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@multidekorsk jasne mas pravdu zalezi to od materilu take cadoro od san marca musi byt tip top hladucka stena,urcite sa lesie robi na sadru alebo sdk ako na stuk i ked ho spevnis penetraciou a zakladom moze ti niejaky kamienok zrat nervy pri aplikacii:-)
Odpovedať
@majsterslovenska1 presne tak....cadoro chce super stenu bez chýb. Je tu ešte jeden háčik. Co sa benatskeho stuku tyka na slovensku sa takmer všetko čo je z talianska alebo je nejaký iný náter ako klasický nazýva benatsky stuk. Napríklad, benatsky stuk je stucco veneziano ktorý nie je z čistého vapna a sú akrilicke stuky a vapenne ako je grassello di calce. Calce je v taliančine vápnik. Co sa naterov ako je cadoro tyka to je v podstate benatska dekoracna omietka ale samozrejme je veľký rozdiel medzi stucco veneziano,grassello di calce (alebo uz ako kolvek to nazýva každý iný výrobca) a samým tym csdoro-m. Aby som to nejak možno jednoduchšie vysvetlil tak napríklad v anglicky hovoriacich krajinách sa nater ako cadoro vola aj metalic plaster. Je pocut aj venetian plaster ale on je v podstate metalicky. Takže je to rozdiel veľký a ludia naozaj zvlášť na slovensku vsetko ine ako je obyčajná farba nazývajú benatsky stuk a je takmer u každého zákazníka nutné dobre vysvetliť rozdiely aby neprišlo do nedorozumenia v konečnom výsledku.
Odpovedať
ja vam odporucam od firmy sanmarco ,,material marcopolo luxxury ,,je tam konvecny piesok a posobi to monumentalne,,farbu otienu si vyberiete v predajni a je to zalezistost par hodin bez brusenia a spinenia..
Odpovedať
@vladik74 pekný je marco polo len vyzaduje dobrú stenu.... ;-)
Odpovedať
@multidekorsk mohol by si byt prosím konkrétnejší? :) Marco Polo ma očaril, už ho vidím v obývačke alebo v spálni...:), na stene. Mame minerálne omietky, jemne zrno. A zvládne to pekne naniesť aj bežný, ale zručný smrteľník, či je nutné zavolať odborníka?
Odpovedať
@petinsvet Zdravím.... co sa jemného zrna týka radšej by to nanasal na hladkú stenu a zvládol by to zrucny clovek. Len tým pádom by som Vám odporučil vyskúšať najprv na nejakej sdk doske aby ste videli ako sa ten materiál správa,schne atď. Marco polo sa môže urobiť vo viacerých efektoch. Toto na fotkach co ukázal vladik74 zvládnete aj sama.
Odpovedať
@petinsvet ešte malá ukážka nejakých možností. Často hľadaný efekt a na veľkých stenách nedáva ten pocit monotonii
Odpovedať
@multidekorsk Krásne a pôsobivé. Páči sa mi to.
Odpovedať
Článok sa načítava...
tento efekt je vzor kaskada,,
Odpovedať
@petinsvet jemne zrno nevadi ,,,ale radsej si zavolajte odbornika ,lebo ta farba rychlo schne a treba ju rychlo stetcom spracovavat do pozadovaneho efektu
Odpovedať
@vladik74 a ako je to s tým spongiovanim? V akej fáze? Namokro? Nasucho?
Odpovedať
@petinsvet práve toto treba vedieť trafiť....preto som písal aby ste si to niekde vyskúšali
Odpovedať
@vladik74 nevadí ale je krajšie na hladkej stene a samým tym aj spotreba je menšia. Nech si však aj vystierkuju samí,obrusia a je to. Uz ked chcú skúsiť to urobiť samí. Držím palce :-)
Odpovedať
Nebude lepsie toto dat niekomu spravit? :-D Aby to clovek nejako nepokaslal?
Odpovedať
@dano88 napríklad tuto multidekorovi? ktorý si nemôže dovoliť profil PRO.
Odpovedať
@worker_falcon nemal som žiadosť nikoho uraziť tu v debate. Ak som urazil Vás osobne niečím tak sa ospravedlňujem. Aj všetkým v tejto debate. Nie son ani namyslení ani jesitny. Bohu chvála prešiel som svet a učil sa od najlepších. To že nemam PRO je len otázkou času. Pekný a pozehnany deň prajem
Odpovedať
Tak to zrovna netvrdim @worker_falcon, ze jemu :-D Ale su proste ludia, ktori sa do tychto veci ovela viac rozumeju co a ako ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?